Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2024.07.12.

„Azt szeretem, ha van benne izgalom” - Nem hiszed el, mit vállal el a dögös édesanya

Reni a három gyermeke mellett a hivatásának is él, amit egyáltalán nem nevezhetünk hétköznapinak, főleg nem, ha egy nőről van szó. A dögös édesanya darázsirtóként, tűzoltóként és kéményseprőként is munkálkodik és egyiket jobban szereti, mint a másikat…

„Azt szeretem, ha van benne izgalom!” - kezdte a Ripostnak a Tápiószecsőn élő 34 éves Tóthné Major Reni, aki nőként imádja a kihívásokat, éppen ezért nem hétköznapi hivatásokat választott magának. A dögös, három gyermekes édesanya egyszerre dolgozik kéményseprőként, darázsirtóként és önkéntes tűzoltóként. Mint mondta, mindegyik a szenvedélye.

Reni imádja, hogy az önkéntes tűzoltók közé tartozik Fotó: olvasói 

Sosem tudtam elképzelni magamat olyan, tipikus női munkában, mint például a virágkötő vagy a körmös 

– folytatta. "Ezekkel sincs semmi baj, nem ezt mondom, csak egyszerűen én szeretem, ha van benne kihívás, van izgalom és problémamegoldás. Azt is nagyon szeretem, hogy segíthetek azzal, amit csinálok. Éppen ezért mindig is tetszett az, amit a katasztrófavédelem csinál, így végül 2017-ben én is hivatalosan is önkéntes tűzoltó lettem. Ez pedig hozta már magával az összes többi „hobbimat” is." 

Reni férjével együtt tevékenykedik, így, ha vonulni kell a tűzoltó autóval vagy darazsat kell irtani, azt is együtt csinálják.

A darázsirtás igazából a tűzoltóságból jött 

– meséli. "Annak idején a katasztrófavédelem csinálta, majd átvette az önkéntes tűzoltóság, hiszen nekik is van felszerelésük hozzá, mint például létrák vagy szerszámok. Emiatt döntöttünk úgy a párommal, hogy ha valakinek szüksége volna ránk a darazsak miatt, akkor külön is szólhat nekünk és mi szívesen megyünk. Most a nagy meleg miatt rengeteg hívásunk van, így  egyetlen percre sem unatkozunk…."

A darázsirtást is szereti a dögös anyuka Fotó: olvasói

Mivel a darázsirtás nem egy veszélytelen elfoglaltság, így fontos a védőfelszerelés. Reni lapunknak elmondta, pontosan mit is visel a védőruha alatt. 

"Sajnos el kell szomorítsak mindenkit, de ugyanúgy pólót és egy vékonyabb nadrágot viselek alatta. Persze nem a legkényelmesebb, hiszen, ha egy 50 fokos padlásra kell felmennünk, akkor az emberről azért elég rendesen folyik a víz… A védőfelszerelésem egyébként a régi, leselejtezett bevetési ruhám, amit a tűzoltóságon használtam. Elég jól teszi a dolgát, viszont óhatatlan, hogy így is néha megcsípjenek. Mi tudjuk, hogy ez egy nagyon komoly dolog, mert a családban van olyan, aki allergiás a csípésre, éppen ezért tartom még fontosabbnak ezt a hivatást és azt, hogy minél több embernek segítsünk. Voltunk kint egy olyan családnál, ahol a szülőt csípte meg egy darázs, de ő nem allergiás, mégis azonnali beavatkozás kért, hiszen a gyermeke viszont az."

Reniéket sokszor bolondnak nézik, amit közölnek is velük. 

A szerszámok is jól állnak a kezében Fotó: olvasói

"Rengetegszer kaptuk már meg, hogy miért ezekkel foglalkozunk és bolondnak is neveztek már minket, de nem zavar, boldogok vagyunk, hogy segíthetünk az embereknek. Persze a darázsirtás és a tűzoltóság mellett van igazi szakmám is: kéményseprő. Ezen is sokan meglepődhetnek, de egyszerűen én imádom! Mindig is tudni akartam, hogy miért vannak kéménytüzek, szén-monoxid mérgezések. Így, ezeket a foglalkozásokat csinálom minden nap felváltva, meg persze nevelem a gyerekeimet. Azonban ők is tudják, ha riasztást kapunk, anya és apa azonnal elrohan otthonról. Ilyenkor nagyon ügyesen, csapatmunkát végeznek otthon, vigyáznak egymásra, hiszen már nagyobbak. A legidősebb fiam pedig szintén a nyomdokainkba szeretne lépni, belőle is tűzoltó lesz, amiért én nagyon büszke vagyok rá!" - zárta szavait az édesanya.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek