dosszié ikonMagyar Péter
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.07.

Botrányos bulizás: Magyar Péter tettéért mások rács mögé kerülnek

Szemtanúk beszámolója szerint Magyar Péter egy buliban részegen megütött egy embert, erőszakkal elvette a telefonját, majd a Dunába dobta. Szakértők szerint ez rablásnak minősül, amiért az elkövetők börtönt szoktak kapni, erre több példa is van.

Magyar Péter agresszív természete egyre inkább kirajzolódik a közvélemény előtt. A baloldali politikus, amint megérzett egy kicsi hatalmat az életében, máris elhitte, hogy neki mindent szabad. A legutóbbi esetet még a legelvakultabb rajongói is rosszallották. 

Magyar Péter nem veti meg az alkoholt. A legutóbbi bulin is úgy leitta magát, hogy utána foltos nadrágban tántorgott a a nyílt utcán, miközben ordibált és fenyegetőzött. 

Magyar Péter erőszakosra itta magát

Történt ugyanis, hogy két héttel ezelőtt egy belvárosi luxus szórakozóhelyen Magyar Péter fiatal nőket akart felszedni, még olyanoknál is próbálkozott, akik a párjukkal buliztak. Magyar nem sokkal később megütött egy embert a szemtanúk szerint, majd a férfi méregdrága mobilját kicsavarta a kezéből és a Dunába dobta. 

Hasonló esetekben szinte kivétel nélkül több éves börtönbüntetést szabtak ki a bíróságok. 

A törvényi tényállás a következő a BTK. 365. paragrafusra szerint: 

"Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot (…) alkalmaz (…), az rablás bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

Azt, hogy Magyar Péter erőszakkal tulajdonította el a nagyértékű mobiltelefont, maga a politikus sem tagadta. Ráadásul az erőszak alkalmazását több szemtanú bizonyítja.

Másokat azonnal börtönbe zártak hasonló esetért

Nem is egy példa található arra, amikor rács mögé került a telefont erőszakosan eltulajdonító tettes. Itt van például egy részlet egy júniusi cikkből: "A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett miatt folytatott eljárást egy pocsaji lakossal szemben. A gyanúsított a belvárosban ismerkedett meg egy 18 éves fiúval április 7-én hajnalban, akitől többször is el akarta kérni a telefonját. Miután a fiatal nem volt hajlandó odaadni, kikapta a mobilt a kezéből, amit dulakodás közben a fiú visszaszerzett.

A férfinek ez sem volt elég, megütötte a sértettet és újra elvette a készüléket, majd elszaladt. A járőrök még aznap előállították a 28 éves férfit, aki a kihallgatásán beismerő vallomást tett. A rendőrök a több mint 100 ezer forint értékű telefont egy füves területen megtalálták, és visszaadták a fiatalnak. A nyomozók a pocsaji lakost őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. A rendőrök elvégezték az eljárási cselekményeket, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek."

De volt más eset is: 2016-ban egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját, lényegében Magyar Péterhez hasonlóan kitépte a kezéből. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban, rablás vádjával 2 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A Központi Nyomozó Főügyészség vette át az ügyet

Mint azt a Metropol megtudta, Magyar Péter ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség az illetékes. A lapnak adott válaszában dr. Domokos Réka helyettes sajtószóvivő úgy fogalmazott:

Megkeresésére tájékoztatom, hogy a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányságán elrendelt nyomozás áttételt követően a Központi  Nyomozó Főügyészségen van folyamatban. Az ügyről a büntetőeljárás eredményessége érdekében további adat jelenleg nem közölhető.

Pszichológus: Magyar Péter nem viselkedhet így

"Egy közéleti szereplő, akit több ezren követnek, nem viselkedhet így" – fogalmazott Magyar Péter görbe estéjével kapcsolatban a Mathias Corvinus Collegium klinikai szakpszichológusa. Hal Melinda a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a Tisza Párt alelnöke nem tudja megfelelően kezelni a hamar jött hírnevet és felelősséget, emiatt keveredik lehetetlen helyzetekbe. 

Magyar Péter botrányos bulizásáról készült videónkat itt tudod megnézni: 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek