INSIDER

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.07.30.

Épphogy túlélte: őznek ütközött egy motoros Pest vármegyében

Elkezdődött a párzási időszak.

Megkezdődött hazákban az éves párzási időszak, amely során a párosodásra jelentkező szarvasok sokkal gyakrabban jelennek meg az utakon, mint az év többi részében. Ilyenkor sokkal óvatosabban kell közlekednünk a városon kívül, mert bármikor összefuthatunk egy-egy nagy testű vadállattal, akivel az összeütközés egyik fél számára sem veszélytelen. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint egy szarvassal való találkozás már életveszélyes balesetet is eredményezett Pest vármegyében.

mentő, baleset, áldozat, beteg, páciens, életmentés
A gyors életmentésnek köszönhetően stabil állapotban szállították kórházba a motorost / Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy vasárnap este egy őz okozott fájdalmas balesetet. Egy motoros férfi elgázolt ugyanis egy útra tévedő jószágot, amely hatására a sofőr súlyosan megsérült. Szerencsére az őrangyala több járókelőt is oda küldött, akik értesítették a mentőszolgálatot, amelynek munkatári percek alatt a helyszínre értek, és az emelt szintű ellátásnak hála már stabil állapotban tudták kórházba szállítani a férfit. 

Az Országos Mentőszolgálat megkeresésére az Országos Magyar Vadászati Védegylet elárulta, hogy megkezdődött az őzek párzási időszaka, amely körülbelül augusztus közepéig fog tartani. Ebben az időszakban fontos, hogy a gépjárművezetők és motorosok a megszokottnál óvatosabban vezessenek az utakon.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek