Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.11.

„A gondolat, hogy nem lehetek mellette, az borzalmas.” - bakancslistát írt a kislányával a végstádiumú rákkal élő Lilla

Lilla egy fiatal és gyönyörű nő, aki mindössze időt kér az élettől: időt élni és élvezni az életet, időt imádni a kislányát és időt közös élményeket gyűjteni szeretteivel. Lilla végstádiumú rákkal küzd, így minden egyes napja igazi ajándék.

Egy édesanya életében az egyik legcsodálatosabb nap gyermeke születésének napja, ám Lilla legboldogabb pillanatait egy iszonyú diagnózis árnyékolta be. A fiatal édesanya mellében gyermeke születésének napján, a szülészeten vettek észre egy baljós csomót, amiről később kiderült, rosszindulatú.

Lillát gyermeke iránti szeretete tartja életben miközben küzd a rák ellen Fotó: olvasói

A fiatal nőnek élete legnehezebb feladatával kellett megbirkóznia, hiszen újdonsült édesanyaként a rákkal is szembe kellett néznie.

Az első évet a kezeléseknek köszönhetően tünetmentesen zártam, ám a boldogságom nem tartott sokáig, mert a betegségem kiújult

 — magyarázza a 30 éves Lilla, akinek az agyában 12, míg a májában 2 daganatot igazoltak a képalkotó vizsgálatok. A fiatal nő orvosai szembesítették Lillát a ténnyel: végstádiumú rák betegsége gyógyíthatatlan, legfeljebb fél éve lehet hátra. Lillát sokkolta a hír. 

Az elején borzalmas volt. Leginkább a kislányom miatt. A gondolat, hogy lesz idő, amikor szüksége lenne rám és én nem lehetek mellette, az borzalmas. Azt érzem, hogy cserben hagyom

 — fogalmazza meg Lilla érzéseit és kiemeli, mára már minden egyes napért hálás, amit még a kis Lora Bellával megélhet, hiszen nem tudhatja mennyi idő adatik meg még nekik így együtt.

Lilla bízik a csodában Fotó: olvasói

A jelenlegi onkológiai kezeléseket az életem meghosszabbítása érdekében kapom, eddig igen eredményesen. Nagyon szerencsés vagyok, mert fél évnél hosszabb túlélésre nagyon kicsi az esély, én pedig közel 10 hónapja élek végstádiumú rákkal minőségi életet

 — számol be a pozitív eredményekről az édesanya, aki hátralévő idejét teljes mértékben kislányának szenteli, akivel közös élményeket gyűjt egy csokorba szedett bakancslista alapján.

A következő pont, amit ki fogunk pipálni a bakancslistámon, az egy igazi erdélyi kürtős kalács

 — meséli Lilla, aki szomjazza az élményeket, hiszen az orvosi prognózis szerint bármelyik nap az utolsó lehet számára, így minden napját úgy éli, mintha valóban az lenne a legvégső.

Lilla most közös élményeket gyűjt kislányával Fotó: olvasói

Orvosi csodabogárnak számítok. Mivel túléltem a maximális fél éves túlélési statisztikát, nem tudnak mit jósolni az orvosok. Az állapotom stabil, az eredményeim biztatóak, és, ha van rajtam paróka senkinek sem tűnik fel, hogy beteg vagyok

 — meséli elképesztő pozitivitással Lilla, akiről valóban senki sem mondja meg, hogy valójában haldoklik, hiszen aktív és boldog életet él.

Bármennyi időm is legyen még hátra én csak abban bízok, hogy az minőségi, aktív és emberhez méltó lesz

 — zárja Lilla, aki fontosnak tartja felhívni embertársai figyelmét arra, hogy a korai felismerés életet menthet, így mindenkit a szűrővizsgálatok fontosságára int. Bár Lilla iszonyúan szeret élni, elfogadta sorsát és azon dolgozik, hogy a kis Lora Bellának egy olyan biztonságos jövőt rendezhessen be, melyben nélküle is boldogulhat. Lilla tudja, hogy egy édesanya gyermeke számára pótolhatatlan, így titkon abban bízik csoda történik, hisz már annyiszor leteríthette volna a gyilkos kór, mégsem tette. Lora Bella jövője stabil, hiszen édesapja féltő szeretetével mindig mellette áll majd, ráadásul a kislány nagyszülei is mindent megtesznek csodálatos unokájuk boldogságáért.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek