Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.13.

Árfigyelő: Ilyen árakon vásárolhatsz most a hazai üzletekben

Megkerestük a legjobb árakat az Árfigyelő segítségével. A tej most a Tescóban a legolcsóbb, 309 forint, míg a kilós fehérkenyérért az Auchanban kell a legkevesebbet fizetni, 599 forint kilója.

Mielőtt nekiindulunk, hogy feltöltsük odahaza a készleteinket, vásárlás előtt érdemes körülnézni, hogy mit és hol tudunk olcsóbban beszerezni. Annál is inkább, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi bejelentése szerint július 1-től megszűnt a hazai boltok akciózási kötelezettsége, aminek jelentős szerepe volt abban, hogy sikerült letörni idehaza az inflációt. Olyannyira, hogy a KSH legfrissebb adatai alapján júniusban az infláció a piaci várakozásokhoz képest kedvezőbben alakult, most már mindössze 3,7 százalék volt. Pozitív fejlemény, hogy az élelmiszerek ára havi alapon 0,3 százalékponttal mérséklődött.

 

LUS_9951
A boltok akciózási kötelezettségének megszűnésével még inkább felértékelődik az Árfigyelő szolgáltatása. Fotó: Kallus György

A boltok kötelező akciózásának megszűnésével még inkább felértékelődik a Gazdasági Versenyhivatal által működtetett honlap, az online Árfigyelő szerepe, hiszen azon továbbra is nyomon lehet követni, hogy mely üzletláncok milyen árakon kínálják egyes termékeiket. Már csak azért is érdemes csekkolni a különböző boltok árait, mert ha célirányosan indulunk a nagybevásárlásra, akkor akár többezer forintot is megspórolhatunk.

Árfigyelő most is segít, hogy hol lehet a legolcsóbban vásárolni!
Az Árfigyelő most is segít, hogy mindenből megtaláljjuk a legolcsóbbat. Fotó: Photobac

Most az alapvető élelmiszerek árait vettük górcső alá az Árfigyelő segítségével. A honlap legfrissebb árai szerint a kilós fehér kenyeret az Auchan áruházakban kaphatjuk meg a legkedvezőbb áron, 599 forintért. Ugyanebben a kiszerelésben a Tescóban 749 forintért vásárolhatunk parasztkenyeret, míg a kilós szeletelt kenyér a Penny és a Lidl üzleteiben is egyaránt 799 forintba kerül.

A 2,8 százalékos ESL tejből a Kunságiért a Tescóban kell a legkevesebbet fizetni: 309 forintot. A Lidlben a Pilos tej 315 forintot kóstál, ahogy a Sissy márkájú tej is a Pennyben. Az Auchan Kedvenc 2,8 százalék zsírtartalmú tejért jelenleg 348 forintot kérnek az áruházban.

élelmiszer tej
Az Árfigyelő segítségével sok egyéb más alapvető élelmiszer mellett azt is megtudhatjuk, hogy hol érdemes tejet vásárolni Fotó: Pixabay / Pexels

Aki 1 kg-os sajtot venne jó áron, annak szintén az Auchan felé kell vennie az irányt, ahol a Riska félzsíros trappista tömbsajt 1779 forintba kerül. A Lidlben a Tami trappistáért valamivel többet, 1899 forintot kérnek el, míg a Tescóban és a Pennyben 1990 forintba kerül a kilós trappista.

A nyári grillezések és közös sütögetések elmaradhatatlan hozzávalói a sertéscomb, illetve a csirkemellfilé. 1 kilogramm csont nélküli sertéscombért most szinte mindegyik nagy üzletlánc ugyanannyit, 1799 forintot kér el. Ugyanebben a kiszerelésben a pultos csirkemellfilé árai is nagyon fedik egymást a hipermarketekben. Ezt az árversenyt is az Auchan nyerte, ahol a csirkemellfilé a hentespultból most 1838 forintba kerül. A Tescóban ezért 1849 forintot, míg a Lidl és a Penny üzleteiben ugyanannyit, 1869 forintot kell kifizetni.

élelmiszer csirkemellfilé
A csirkemellfilé kilójáért nagyjából minden üzletben ugyanannyit kell fizetni most Fotó: Leeloo The First / Pexels (illusztráció)

A zöldségpiacon a nyár egyik örök és nagy kedvence a paradicsom, ami most az Aldiban a legolcsóbb, mindössze 349 forintba kerül kilója. Ugyanekkora tételért a fürtös paradicsomból a Lidlben és a Pennyben is 499 forintot kérnek. Az Auchanban már valamivel mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni a paradicsomért, miután ott 549 forintba kerül kilója, ami 200 forinttal több, mint az Aldiban. A paradicsom kilója jelenleg a Tescóban a legdrágább, ahol 599 forintot kérnek érte.

Olcsóbb lett az üzemanyag

A családok érdekében a kormány letörte a háborús üzemanyagárakat is, ennek eredményeképpen ma a lakosság a benzin esetében 34 forinttal, a gázolaj esetében 38 forinttal tankolhat olcsóbban áprilisi, illetve februári csúcsértékeikhez képest. Magyarországon pénteken a holtankoljak.hu adatai szerint a 95-ös oktánszámú benzint átlagosan 616 forintért, dízel üzemanyagot pedig átlagosan 623 forintért lehet literenként vásárolni. A Központi Statisztikai Hivatal pénteken közzétett adatai szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára 626 forintot, a gázolaj átlagára 630 forintot ért el.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek