Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző Kóré Károly

Létrehozva: 2024.07.28.

"Nem vagyok barátságban a magassággal" - A tériszony sem tartotta vissza Nórát, hogy artista legyen

Tériszonyos légtornász mutatkozott be a Cirkuszok Éjszakáján a Fővárosi Nagycirkuszban. Paczolay Nóra egy különleges mutatvánnyal, az úgynevezett bungeegurtnival lépett fel, aminek lényege, hogy az artista egy gumis heveder segítségével mutatja be a különböző ugrásokból és zuhanásokból álló trükkjeit.

A húszéves légtornász minden bizonnyal meghódítja a világot. Paczolay Nóra nem csupán gyönyörű , de ha a szakmájáról van szó, még igencsak bevállalós is. Mint mondani szokás, nem az az igazán bátor, aki sosem fél, hanem az, aki ugyan fél, mégis teljesíti a küldetését. Az artista hivatása pedig a szórakoztatás, és Nóra bizony annak ellenére a levegőszámokban jeleskedik, hogy bevallottan nem kedveli a magasságot. A Fővárosi Nagycirkuszban megtartott Cirkuszok éjszakáján egy különleges mutatvánnyal lépett fel: a szám első felében sima gurtnin kápráztatta el a közönséget, a másodikban viszont lecserélte az úgynevezett bungeegurtnira. Ez lényegében egy gumis heveder, aminek segítségével a fiatal lány métereket zuhan, majd visszarepül a magasban.

Nóra légtornászként is tart a magasságtól, ám képes szembenézni vele  Fotó: Urbán Ádám/Fövárosi Nagycirkusz

Az eszköz hasonlít a bungee jumpinghoz, persze nem egy állványról indulok, hanem a talajról húznak fel a motorral a kupoláig. Bevallom, nem vagyok a legnagyobb barátságban a magassággal, de a gurtnin komfortosan mozgok, és leginkább akkor van bennem némi félelem, ha egy új trükköt kell begyakorolnom. Bár nem feltétlenül szeretik a szakmában, ha a tériszonyomról beszélek, és az én helyzetemben az e félelem nem is releváns, ez az igazság

 – mosolygott Nóra, és hozzátette: a gurtnit a csuklójához erősíti, ami ad neki némi biztonságérzetet.

„A kupolából le merek nézni, pedig tudom, hogy történt már cirkuszban halálos baleset.”

A lány úgy véli, hogy a mozgás segítségével érzéseket is kifejezhet a produkcióiban, szerinte minden apró mozzanatnak üzenete lehet. 

„Természetesen a zenével is kifejezhetem a hangulatot, ezért is választottam a számomhoz egy Rammstein-dalt. A legapróbb mozdulatok is kifejező erővel bírnak. Így kifejezhetem a letargiát, a szomorúságot, de az örömöt is" – magyarázta Nóra, aki részben éppen ezek miatt döntött úgy, hogy szólista lesz. 

Szólistaként szeretne karriert befutni Nóra Fotó: Urbán Ádám/Fövárosi Nagycirkusz

Szeretem, ha a saját gondolataim jelennek meg a manézsban, és nem kell másokhoz igazodnom

– mondta Nóra, aki nagy áldozatot hozott az életben, hogy megvalósíthassa az álmait. Kilencedikes korában a Pakson élő családjától elszakadva lett kollégista az artistaképzőben.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek