Létrehozva: 2023.07.09.

"Addig csinálom, amíg élvezem" - Gyönyörű magyar lány kápráztatja el a világot a Cirque du Soleil előadásain

Világraszóló sikert ért el egy magyar artistalány. Kapitány Olíviát leszerződtette a nemzetközi hírű Cirque du Soleil. A gyönyörű akrobata a darabban szkarabeuszbogárnak öltözve kápráztatja el a közönséget.

Felért a csúcsra Kapitány Olívia, a magyar artistanő. Leszerződtette ugyanis a világ egyik legismertebb társulata, a Cirque du Soleil, az Ovo (Tojás) című műsorára. A bogarak életét bemutató darabban Olíviát jövő februárban a hazai közönség is megnézheti az MVM Dome-ban.

Olívia néhány hetet Magyarországon pihent.  Fotó: Vaskó Tamás

Már régebben megfogalmazódott bennem, hogy a Cirque du Soleil-nél szeretnék dolgozni. 2021 májusában a Cirque du Soleil rendezésével  részt vettem egy budapesti workshopon, ahol kipróbálhattam a Russian cradle elnevezésű zsánert. Pár hónappal később meglátogattam a páromat, a  már a társulatnál dolgozó Fülemen Tamást a Szaúd Arábiai fellépései során,  és nagy meglepetésemre lehetőséget kaptam arra, hogy megmutathassam tudásomat a Cirque du Soleil szakmai vezetői előtt

- mondja Olívia.

"Nagy volt a tét, hiszen tudtuk: a sikeres teljesítés esetén a kedvesemmel nem csak egy műsorban, hanem konkrétan egy számban folytathatjuk az utunkat.  Egy öthetes intenzív edzés után, ahol rengeted követelménynek kellett megfelelnem (erőnléti, szellemi, koordinációs készségek) alkalmasnak találtak a pozícióra" – mesélte Olívia. 

Az intézménynél még dolgoznak magyarok rajtuk kívül is, ám az Ovóban jelenleg csak ketten szerepelnek hazánkból.

Kapitány Olívia
Járja a világot a fiatal artista

A mutatvány során két fogó áll középen a magasban terpeszben egymásnak háttal, illetve egy-egy fogó velük szemben a két szélen. Ők dobálják az egymástól hat méteres távolságban levő pontok között a hölgyeket, az úgynevezett forgókat. Az artistanők a repülés közben különböző szaltókat, és egyéb mozdulatsorokat mutatnak be szinkronizálva is. Érdekességként megemlíthetjük, hogy a modellszépségű Olívia a jelenetben skarabeuszbogárnak öltözve lép fel.

Olívia (aranybarna kosztümben, baloldalon) szkarabeuszbogárként jelenik meg a darabban


Az artistanő állítja: a civil szemmel veszélyesnek tűnő szám közben nincs benne félelem.

 

13 éve dolgozom légtornászként, előtte pedig 10 évet szertornáztam, az ezalatt az idő alatt megszerzett tudásomnak köszönhetően tudom biztonságosan űzni a hivatásomat

– fejtette ki Olívia, akinek az előadások mellett is szüksége van napi 2-3 óra edzésre, hogy az előadásban a lehető legjobbat nyújthassa.


Olíviát hatméteres távolságból, nyolcméteres magasságban, biztosítókábelek nélkül, védőháló felett dobálják partnerei. Az artistaszakma különösen igénybe veszi az ízületeket, ebből adódóan köztudott, hogy egy idő után a legkiválóbb művészeknek is más hivatás után kell nézniük. Ez kiváltképp igaz a légtornára.

Addig csinálom amíg élvezem és ameddig azt tudom az előadásban nyújtani amit elvárok magamtól.

– mondta Olívia.

Nyolc méteres magasságban dobálják partnerei a fiatal lányt


Az artista a munkájából adódóan rengeteget utazik, és többek között éppen emiatt választotta ezt a hivatást. A társulat a közelmúltban Lengyelországban, Csehországban, Svédországban, Észtországban, Lettországban és Litvániában lépett fel. A következő hónapokban ellátogatnak Spanyolországba(Kanári szigetek), Hollandiába, Luxemburgba, Németországba, Svájcba, Szlovákiába (Pozsony), Olaszországba, Franciaországba és Portugáliába is.

A Soleil artistái szigorú életmódot követnek.

Van egy hetirendünk, amely percre pontosan beosztja  a próbáinkat, megbeszéléseinket, illetve azok a helyét és idejét. Ezeket következetesen be kell tartanunk, hogy az előadást megelőző 3 árában a zenészek, alpinisták, hang- és fény technikusok elvégezhessék utolsó simításaikat, miközben mi az előadásra készülünk.

Kapitány Olívia
Olívia járja a világot artistaként

Hogy mire gondol Olívia a magasban?

Elsősorban magamra kell koncentrálnom, hogy az adott trükksort, amit a próbákon már számtalanszor  pontosan elvégeztem, éles helyzetben is száz százalékosan be tudjam mutatni

– mondta az artistanő. A fiatal akrobata megtalálta a számításait az életben. Élvezi a munkáját, ráadásul a szabadidejében sem unatkozik. Egy turné során általában egy hetet tartózkodnak egy adott városban. Ha teheti, búvárkodik vagy másik szenvedélyének, a fotózásnak hódol.

Kapitány Olívia
Néha a szabadidejében is bemutat néhány trükköt

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elköltöző feleségétől követelt egy bugyit a TV2 egyik szereplője

origo.hu

Itt van Oroszország válasza az Amerikai segélyre

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiknek május elejéig sosem látott karmikus szerencsében lesz része

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

hirtv.hu

Nagyon komoly összeget utalt egy monacói bankszámlára a hídpénzbotrány kulcsfigurája

origo.hu

Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

Sorsok

Nem hiszed el, mire használják Béla herceg combcsontját

Sorsok

Magyar siker: Az avasi lakótelepről került a világ gasztronómiai csúcsára a pizzaséf