INSIDER

Szerző B.

Létrehozva: 2024.06.07.

A Lidl első számú konkurenciája lesz: itt és ekkor nyitja első magyarországi boltját a régóta várt üzletlánc

Az Aldi és a Lidl versenytársaként emlegetik orosz üzletláncot.

Magyarországra is kiterjesztené bolthálózatát a Mere orosz üzletlánc, röppent fel a hír még áprilisban. A cég szándékai komolyak, konkrét tervvel állt elő. Először Budapesten és az agglomerációban nyitna üzleteket, ezután terjeszkedne tovább vidékre. 2024-ben egy üzlet nyitása a reálisan kitűzött cél, amihez a Mere már előkészítette a szükséges dokumentumokat, és hamarosan beadja azokat az illetékes szerveknek - írja a Mindemegette. De már tárgyalnak a leendő boltok lehetséges helyszíneiről. A Mere által is alkalmazott raklapos boltberendezéshez nagy, legalább 1000 négyzetméter területű épületeket keresnek. Ilyen méretű ingatlant találtak Budapesten a IV. kerületben, Vácon és Szegeden is, melyek bérbevehetőségéről már tárgyal a cég.

Magyarországra is kiterjesztené bolthálózatát a Mere orosz üzletlánc Fotó: Mindmegette

Ha megkapják a hatósági engedélyeket, valószínűleg az újpesti ingatlan lesz az a hely, ahol megnyílik az első magyarországi üzletük. A terveik szerint még 2024-ben, de csak az év vége felé. 

A Lidl és az Aldi tehát versenytársat kaphatnak a Mere érkezésével, amely jóval a piaci ár alatt kínálja termékeit, és kifejezetten az átlagos és átlag alatti jövedelemmel rendelkező vásárlókat célozza meg. Mint ahogy azt az imén már említettük, az üzletlánc a Metróhoz hasonlóan raklapon kínált választékkal várja majd az embereket. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek