Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.21.

Hőség: íme a három legnagyobb hiba, amit elkövethetsz a kánikulában!

Ezekre a dolgokra mindig figyelj oda! A hőség meglehetősen megterheli a szervezetünket, de veszélybe is sodorhat...

A napok óta tartó trópusi hőséget bizonyára a te szervezeted is nehezen viseli. Ha extrém módon érzékeny vagy a melegre, akkor számodra nem túl jó hír, hogy még napokon át ki kell bírnod. Arról nem is beszélve, hogy több olyan dolgot is tehetsz, amivel komoly veszélybe sodorhatod magad, vagy a környezetedben élőket!

Hőség
A hőség mindenkit megvisel, sokat kell inni! Fotó: Huszar Mark   Heves Megyei Hírlap

Összegyűjtöttük azokat a legfontosabb hibákat, melyeket elkövetve csak tetézed az extrém kánikula hatásait:

1. A hőség mindenkit megvisel, igyál eleget! 

A nyárias melegben kiemelten fontos, hogy több folyadékot igyál, mint általában. Ezen kívül az izzadás során elvesztett ásványi anyagokat és sókat is pótolnod kell, hogy fenntartsd szervezeted egyensúlyát. Ami pedig az evést illeti, ilyenkor inkább könnyebb ételeket fogyassz!

2. Nem kerülöd a napfényt

A nyári időszakról általánosan elmondható, hogy délelőtt 11 és délután 16 óra magasságában kerülni kell az erős napsütést. Amikor ilyen extrém hőségről van szó, akkor jobb, ha átgondolod, hogy a nap további részében is az árnyékban maradsz-e. Arról nem is beszélve, hogy ha mégis kimész a szabadba, akkor használj megfelelő fényvédőkrémet és napszemüveget, ezzel óvd bőröd és szemed a Nap káros sugaraitól. Ha teheted, valamilyen kalapot vagy sapkát is húzz, hogy ne érje a fejed közvetlenül napfény.

3. Ne hagyd a kocsiban!

A nyári melegben különösen fontos, hogy gyereket, állatot, gyúlékony anyagot ne hagyj a kocsiban. Ha azt hiszed, hogy csak pár másodpercről vagy pár percről van szó, amíg beszaladsz valamiért a kisboltba, akkor sem. Könnyen megeshet, hogy összefutsz valakivel, a telefonod nézegeted, majd a pár percből annyi lesz, hogy máris kész a baj. Ne csináld, mert nem éri meg!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek