Létrehozva: 2024.05.27.

„Meg sem kellett volna születnie” – barbár kommentekkel vették célba a gyógyíthatatlan beteg Dominikot

Bár rengetegen támogatják a súlyos izombetegségben szenvedő Sági Dominikot, sajnos akadnak, akik vállalhatatlan megjegyzésekkel támadják az amúgy is kétségbeesett családot. Dominik szülei nem törődve a rosszindulatú megjegyzésekkel egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy megmentsék fiúk életét

A zengővárkonyi család élete néhány hete igencsak felpörgött, ugyanis egyre többen próbálnak összefogni a súlyos beteg Dominikért. Az angyalarcú kisfiú családja rettenetesen hálás az embereknek, akik reményt adnak Dominiknak, aki egyelőre mit sem sejt arról, ami rá vár.

Dominik életét csak egy méregdrága génterápia mentheti meg Fotó: olvasói

Dominikról másfél éves korában derült ki, hogy egy gyógyíthatatlan betegségben, Duchenne-szindrómában szenved, mely születésétől kezdve pusztítja izomsejtjeit. A gyilkos kór elsőnek a vázizmokat teszi tönkre, később pedig az élethez nélkülözhetetlen légzőizmokat és a szívizmokat is megtámadja. A végzetes folyamat visszafordíthatatlan, csupán megállítani lehet. Dominik egyetlen esélye egy 1,3 milliárd forintos génterápia, amit ahhoz, hogy teljes értékű életet élhessen, mielőbb meg kell kapnia. A szülők nem tétlenkednek, hatalmas lendülettel vetették bele magukat a gyűjtésbe, hiszen egyetlen cél lebeg a szemük előtt: megmenteni fiúk életét.

Nemrég bejegyzésre került a Sági Dominik – Harc a Duchen-el Alapítvány, amit a család azért hozott létre, hogy megmenthessék 4 éves, életvidám, mosolygós kisfiúk életét. A gyűjtés néhány hete kapott szárnyra, amikor átlépte a település határait és önálló életre kelt a közösségi médiában. Több híresség is a gyűjtés mellé állt, sőt többen licittárgyakat adományoztak a jó cél érdekében: Kabát Peti labdarúgó válogatott mezét, az Omega tagjai egy dobverőt, Curtis backstage-es koncertbelépőt, Jansik Szilárd világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó aláírt sapkáját. A licitálásból befolyt összegek mellett sikeres jótékonysági rendezvényeket is lebonyolítottak már, — legutóbb az ország legjobb női autóverseny navigátorával, Molnár Fannival — ám bármennyire is tekintélyes az eddig összegyűlt összeg, a végcélnak még mindig csak egy töredéke. Judit és Roland elképesztő energiákat szabadít fel, ugyanis amellett, hogy élményeket gyűjtenek Dominikkal, a gyűjtés körüli feladatokban is maximálisan kiveszik a részüket még akkor is, ha sokszor iszonyú nehéz.

Dominik nem érti miért övezi ekkora figyelem minden lépését Fotó: olvasói

Az emberek nem igazán hiszik el, hogy ez a terápia ennyibe kerül

 — számol be tapasztalatáról a Facebookon az édesanya, aki amennyire teheti, figyelmen kívül hagyja a rosszindulatú megjegyzéseket, ám vannak olyan kommentek, melyek mellett lehetetlen elmenni: egy édesanya például azt írja, szedjen más gyógyszert Dominik, ugyanis az ő fia is izombeteg és a gyógyszere mégsem kerül ennyibe. Olyan is volt, aki egészen addig elment, hogy Dominiknak meg sem kellett volna születnie… belegondolni is szörnyű mit érezhetnek a szülők!

Teljesen hidegen hagynak a negatív kommentek és az is, hogy a hátam mögött ki mit mond, vagy gondol. Bármikor bármit kérdezhet bárki, az én lelkiismeretem tiszta. Szerencsére, történik velünk épp elég jó, hogy azokra figyeljek!

 — fogalmazza meg az édesanya, akinek a szeme előtt mindezek ellenére csak a cél lebeg. Dominiknak egyelőre furcsa a sok bál és rendezvény, hiszen ő legszívesebben csak motorozna, futkározna vagy ugrálna a pocsolyában, ám ügyesen alkalmazkodik. A család abban bízik, Dominik mielőbb megkapja a kezelést, és önfeledt gyermekkor vár rá.

 

origo.hu

Példátlan harcot indított Marine Le Pen a migránsterror ellen

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

borsonline.hu

Hiába keresik a társak, sehol nem találják Dominikot

hirtv.hu

Ha Scholz azt hitte, hogy elkerülheti a számonkérést, akkor nagyot tévedett

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

magyarnemzet.hu

Ádám Martin esete felháborította a finneket, régi sérelem állhat a háttérben

ripost.hu

Egykori testőre kitálal Angelina Jolie piszkos húzásairól

mindmegette.hu

Ezzel etetik a szurkolókat a németországi stadionbüfékben

ripost.hu

"Nadrágszíjjal kergették apámat, mert bemerészkedett ide" - betonkoporsónak csúfolják a miskolci kockát

ripost.hu

Megbízhatsz bennük: ennek a négy csillagjegynek a legtisztábbak a szándékai

ripost.hu

Most jött a hír: brutális baleset történt, folyamatban a mentés

ripost.hu

Ez a retró kvíz még azon is kifog, aki benne élt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

"Csak annyit kértem, tartsák rendben" – Ildikó segíteni akart a tűzeset károsultjainak, de rosszul sült el a jótékonykodás

INSIDER

Orbán Viktor az olasz miniszterelnökkel tárgyalt – Fotó

INSIDER

"Versenypályának használják ezt az egyenest" – Felelőtlen gázpedál huszárok okoztak balesetet Érden

INSIDER

Szijjártó Péter: Magyarországon elképzelhetetlenek a Nyugaton látott antiszemita jelenetek

INSIDER

Ennyit kell fizetni az autópálya használatáért annak, aki külföldre megy nyaralni