Létrehozva: 2024.05.27.

„Meg sem kellett volna születnie” – barbár kommentekkel vették célba a gyógyíthatatlan beteg Dominikot

Bár rengetegen támogatják a súlyos izombetegségben szenvedő Sági Dominikot, sajnos akadnak, akik vállalhatatlan megjegyzésekkel támadják az amúgy is kétségbeesett családot. Dominik szülei nem törődve a rosszindulatú megjegyzésekkel egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy megmentsék fiúk életét

A zengővárkonyi család élete néhány hete igencsak felpörgött, ugyanis egyre többen próbálnak összefogni a súlyos beteg Dominikért. Az angyalarcú kisfiú családja rettenetesen hálás az embereknek, akik reményt adnak Dominiknak, aki egyelőre mit sem sejt arról, ami rá vár.

Dominik életét csak egy méregdrága génterápia mentheti meg Fotó: olvasói

Dominikról másfél éves korában derült ki, hogy egy gyógyíthatatlan betegségben, Duchenne-szindrómában szenved, mely születésétől kezdve pusztítja izomsejtjeit. A gyilkos kór elsőnek a vázizmokat teszi tönkre, később pedig az élethez nélkülözhetetlen légzőizmokat és a szívizmokat is megtámadja. A végzetes folyamat visszafordíthatatlan, csupán megállítani lehet. Dominik egyetlen esélye egy 1,3 milliárd forintos génterápia, amit ahhoz, hogy teljes értékű életet élhessen, mielőbb meg kell kapnia. A szülők nem tétlenkednek, hatalmas lendülettel vetették bele magukat a gyűjtésbe, hiszen egyetlen cél lebeg a szemük előtt: megmenteni fiúk életét.

Nemrég bejegyzésre került a Sági Dominik – Harc a Duchen-el Alapítvány, amit a család azért hozott létre, hogy megmenthessék 4 éves, életvidám, mosolygós kisfiúk életét. A gyűjtés néhány hete kapott szárnyra, amikor átlépte a település határait és önálló életre kelt a közösségi médiában. Több híresség is a gyűjtés mellé állt, sőt többen licittárgyakat adományoztak a jó cél érdekében: Kabát Peti labdarúgó válogatott mezét, az Omega tagjai egy dobverőt, Curtis backstage-es koncertbelépőt, Jansik Szilárd világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó aláírt sapkáját. A licitálásból befolyt összegek mellett sikeres jótékonysági rendezvényeket is lebonyolítottak már, — legutóbb az ország legjobb női autóverseny navigátorával, Molnár Fannival — ám bármennyire is tekintélyes az eddig összegyűlt összeg, a végcélnak még mindig csak egy töredéke. Judit és Roland elképesztő energiákat szabadít fel, ugyanis amellett, hogy élményeket gyűjtenek Dominikkal, a gyűjtés körüli feladatokban is maximálisan kiveszik a részüket még akkor is, ha sokszor iszonyú nehéz.

Dominik nem érti miért övezi ekkora figyelem minden lépését Fotó: olvasói

Az emberek nem igazán hiszik el, hogy ez a terápia ennyibe kerül

 — számol be tapasztalatáról a Facebookon az édesanya, aki amennyire teheti, figyelmen kívül hagyja a rosszindulatú megjegyzéseket, ám vannak olyan kommentek, melyek mellett lehetetlen elmenni: egy édesanya például azt írja, szedjen más gyógyszert Dominik, ugyanis az ő fia is izombeteg és a gyógyszere mégsem kerül ennyibe. Olyan is volt, aki egészen addig elment, hogy Dominiknak meg sem kellett volna születnie… belegondolni is szörnyű mit érezhetnek a szülők!

Teljesen hidegen hagynak a negatív kommentek és az is, hogy a hátam mögött ki mit mond, vagy gondol. Bármikor bármit kérdezhet bárki, az én lelkiismeretem tiszta. Szerencsére, történik velünk épp elég jó, hogy azokra figyeljek!

 — fogalmazza meg az édesanya, akinek a szeme előtt mindezek ellenére csak a cél lebeg. Dominiknak egyelőre furcsa a sok bál és rendezvény, hiszen ő legszívesebben csak motorozna, futkározna vagy ugrálna a pocsolyában, ám ügyesen alkalmazkodik. A család abban bízik, Dominik mielőbb megkapja a kezelést, és önfeledt gyermekkor vár rá.

 

origo.hu

Kovács István bíró dönt a magyar válogatott továbbjutásáról?

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

life.hu

Lehullott a lepel Meghan Markle és Harry kapcsolatáról: nem egyenrangú felek

vg.hu

Brutálisan olcsó menüvel újít a McDonald’s – 1850 forintért rengeteget lehet enni

ripost.hu

Zseni vagy? Csak az emberek 1 százaléka képes megoldani ezt a tesztet!

vg.hu

Hivatalos: eldőlt Vitézy Dávid sorsa

ripost.hu

Varga Barnabásnak üzent a legendás világsztár

mindmegette.hu

Kóstoltad már azt a parmezános cukkinit, amihez csak két hozzávaló kell?

ripost.hu

Csodájára járnak: Különleges képességgel van megáldva a kunmadarasiak csordása

ripost.hu

Becsapós helyesírási teszt: te tudod a jó megoldást?

ripost.hu

Szomorú látvány: Az enyészeté lett Stadler József legendás stadionja - Fotó

ripost.hu

Őszinte vallomás: Szoboszlai édesapja lemondott a továbbjutásról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Brüsszel rohan a háború felé: két háborúpárti nő kerülhet az EU élére

INSIDER

Magyar Péter részeg balhéja: itt a teljes történet - fotók, videók!

INSIDER

Macron, Scholz, Meloni: Európa nagyhatalmainak vezetőivel tárgyal Orbán Viktor

INSIDER

Otthonfelújítási támogatás: javultak a feltételek, íme a részletek!

INSIDER

Főpolgármester-választás: Vitézy az Alkotmánybírósághoz fordul, és gratulál Karácsonynak, hogy így tud örülni saját indítványa bukásának...

INSIDER

Czeglédy Gergő előzetes letartóztatásban, Karácsony Gergely mélyen hallgat

INSIDER

Pénzváltórablás: itt a bizonyíték, roskadásig tele volt a kifosztott széf pénzzel - fotók

INSIDER

Kozma atya: „Megható látni, hogy egy segítő kézhez, hány másik tud csatlakozni”