Létrehozva: 2024.05.23.

Idén is lesz nagy sportágválasztó: ezeket a sportokat lehet kipróbálni péntektől

Május 24-25-én rendezik meg a 2024-es nagy sportágválasztót. Összegyűjtöttük, milyen sportokkal ismerkedhetnek meg a fiatalok a rendezvényen és milyen híres sportolók segítenek a bemutatásukban!

Reggel 9 és 17 óra között, két napon keresztül ismerkedhetnek a kis és nagy gyermekek a különböző sportokkal Kőbányán a Merkapt Sportközpontban. Az idei Nagy sportág- és Hangszerválasztón a kitelepülő sportágakat szakképzett edzők, a hangszereket peidg zenei oktatók segítségével ismerhetik meg és próbálhatják ki.

Soccer,Football,,Cycling,,Tennis,Athletics.,Group,Of,Professional,Sportsmen,And, sport, sportágválasztó, sportág, gyereksport
Hírességek segítenek majd a sportok bemutatásukban az idei Nagy Sportágválasztón.  Fotó: Master1305 / Shutterstock

Miért érdemes ellátogatni a nagy sportágválasztóra?

A színpadokon izgalmas sportági bemutatókra, nyílt edzésekre, illetve színvonalas zenei koncertekre is sor kerül a két nap folyamán. A rendezvényen kipróbálható több mint 100 sportág, ami igazi sportélményt ad és ezáltal pozitív irányban befolyásolhatja a sporthoz való hozzáállást, viszonyulást - írják a szervezők. Emellett hazánk legkiválóbb élsportolói is évről évre tiszteletüket teszik a rendezvényen, kiváló lehetőséget teremtve így a kicsiknek és nagyoknak, hogy a példaképekkel való találkozás egy életre szóló élményt és ez által kellő motivációt jelentsen a sportágválasztáshoz és a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

Milyen sportokat lehet kipróbálni?

Lesz szinkronkorcsolya, szinkronúszás, teqvoly, zumba, úszás, tenisz, emellett teke, tájékozódási futás, stukkball, sportmix, ökölvívás, íjászat, trial kerékpár, kosárlabda, sakk, sárkányhajó, snooker, snowboard, SUP, rúdsport, leung ting wing tsun kung fu, motorsport, muay thai, műkorcsolya, nanbudo, ninjutsu, para sportágak, pickleball, műugrás, mediball, amerikai foci, baseball, darts, kézilabda, kick-box, labdarúgás, lábtoll-labda, korfball, kötélugrás, baranta, footgolf, hulahopp, jégkorong, jégtánc, judo, kajak, kyokushin karate, kenu, gyermek akadálypálya, airsoft, alpesi sí, asztalitenisz, atlétika, balett, birkózás, bűvös kocka, cirkuszi légtorna, evezés és bob is.

A sportokat szakképzett edzők segítségével ki is lehet próbálni, valamint bemutatók, nyílt edzések formájában a közönség az alapokon túl is beleláthat egy-egy mozgásforma világába. Ezenfelül az eseményen a látogatók találkozhatnak, sőt együtt is sportolhatnak a megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal.

A rendezvény ingyenes

A rendezvény pénteki és szombati napja is bárki számára ingyenesen látogatható, legyen szó óvodás, iskolás csoportokról vagy egyéni látogatókról, családokról. A részvétel azonban regisztrációhoz kötött, ami megtörténhet online előzetesen, de személyesen az esemény bármely napján is, a helyszínen.

Aki a leendő hangszerét keresi, itt azt is megtalálhatja

A folyamatosan fejlődő, épülő-szépülő Zeneliget csodás környezetet teremt arra, hogy a gyermekek és a felnőttek egyaránt belekóstoljanak a zene világába. Itt szintén szakképzett oktatók mutatják be egy-egy ismert vagy kevésbé ismert hangszer történetét, működését, legérdekesebb és legfontosabb jellemzőit. A következő hangszerekkel lehet majd megismerkedni a rendezvényen: hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, fuvola, furulya, klarinét, szaxofonok, tenor-alt-bariton szaxofon, trombita, kürt, harsona, dob, kézi dobok, csörgő dobok, triangulum, xilofon, handpan, dobgitár, basszus gitár, zongora, cimbalom.

További programok, fellépők

  • Pénteken, május 24-én az EgySzerEgy Összművészeti Alkotótábor képviseletében Mesze Timi gyermekfoglalkozás-vezető segítségével készíthetnek a gyerekek barátság-karkötőket.
  • Szombaton, május 25-én a zenei műhelyek hangszereit lehet kipróbálni.
  • Bemutatót tart az L.A. Dance School Tánciskola. Képzéseik között szerepel a balett klasszikus és kortárs/modern irányzata, a Jazz-Funk és a Show Tánc, sőt a néptánc is.
  • Az egészséges táplálkozásról és a tápanyagok szerepéről lehet tájékozódni játékos feladatokon keresztül a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakértőinek segítségével.
  • A Fővárosi Vízművek vízosztó pontot állít fel a rendezvény helyszínén, melynél a látogatók papírpoharakba vagy akár saját kulacsba is tudnak vizet tölteni.
  • A Nagy Sportágválasztón bemutatót tart május 25-én Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, emellett a következő élsportolók biztosan részt vesznek az eseményen: Baji Balázs; Debreczeni-Klivinyi Kinga; Storcz Botond; Ujvári Izabella; Cirjenics-Kovacsics Anikó; Várkonyi Zoltán; Novák Ferenc.
  • Május 25-én ingyenes sportantropometriai mérés lehetőségét kínálják a látogatóknak, amin 7 éves kortól lehet részt venni, ahol megmondják, milyen magas lesz a gyerek felnőtt korában.
  • További részetek az eseménnyel kapcsolatban itt olvashatók.

 


 

origo.hu

Levetkőztek a Magyarország Szépe versenyzői, mindent megmutattak - képek

ripost.hu

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

borsonline.hu

Palvin Barbi hátrahagyta Amerikát, hazatért Magyarországra

vg.hu

A pedagógusok nyara: legenda, hogy csak vakációznak, sok a teendő a szünetben is

ripost.hu

Vadon Jani után újabb ember távozik Balázséktól? "Finoman, csendben eltüntették Julit?"

vg.hu

Balaton: elkészült a tragikus haláleseteket is okozó árok térképe – mutatjuk, hol a legnagyobb a veszély

ripost.hu

„Egy-két dolog meglepett minket" - nagy a baj a magyar válogatottnál

travelo.hu

Bálnát láttak a horvátországi partoknál

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek lesz a legboldogabb az idei nyár

ripost.hu

Rájuk aztán hiába vársz: ez a 4 csillagjegy kötelezi el magát a legnehezebben

ripost.hu

Ez a retró kvíz még azon is kifog, aki benne élt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

"Csak annyit kértem, tartsák rendben" – Ildikó segíteni akart a tűzeset károsultjainak, de rosszul sült el a jótékonykodás

INSIDER

Megvalósították a fiatalon elhunyt csillagász álmát Ajkán

INSIDER

Botrányos! - visszaélt Ildikó jóindulatával a férfi, ezt tette

INSIDER

Szijjártó Péter: Magyarország kész a közvetítésre Oroszország felé

INSIDER

Hallgatózik a telefonod: ezeket a randiappokat azonnal töröld le, különben nagy bajba kerülhetsz