Létrehozva: 2024.05.24.

Vészhelyzet: Napról napra él az Eltűntkereső Laci - Napszámosként tengődik az a férfi, aki korábban százakon segített

Olyan rossz anyagi körülmények közé jutott a tiszaderzsi férfi, hogy reggelente nem tudja, hogy jut-e aznap betevőre való. Nagy Lászlót mindenki csak Eltűntkereső Laciként ismeri, hiszen ő hazánk leghíresebb és legsikeresebb eltűntkeresője, ám ezt a tevékenységét már nem képes folytatni.

A Ripost több alkalommal is beszámolt már Nagy Lászlóról, Magyarország első számú eltűntkereső személyéről, aki tíz éve segít azoknak, akik családtagjukat, szerettüket keresik. Laci a közösségi médiában létrehozta az Eltűnt Személyek Keresése E.Sz.K. Hungary elnevezésű felületét, mellyel nem csak a hatóságok munkáját, de az eltűntek megtalálását is segíti hosszú ideje. Lapunk legutóbb márciusban írt Lászlóról, aki már ekkor borúsan látta a jövőjét, ám május 21-én már be is jelentette E.Sz.K oldal leállását.

Nagy Laci ezt a képet posztolta a bejelentése mellé Fotó: E.Sz.K. Hungary/Facebook

Sajnálatos szolgálati közlemény.
Az Eltűnt Személyek Keresése E.Sz.K Hungary tevékenysége 10 év munka után hamarosan felfüggesztésre kerül. Köszönöm mindenkinek az elmúlt évek bizalmát. Örülök hogy segíthettem embertársaimon. Ameddig tudok még segítek, akinek lehet.

— írta Nagy László az E.Sz.K. Hungary nevű eltűnt személyek keresésére szakosodott oldalán május 21-én, majd ki is fejtette, hogy ennek a legfőbb oka, hogy annyira rossz anyagi helyzetbe került, hogy saját magáról nehezen képes gondoskodni. 

"Minden munkát elvállalok, amit csak találok, füvet nyírok, szemetet szedek, festek, ám ez sem elég, mióta elvesztettem a munkámat, nem tudok egyenesbe jönni. Most pl a helyi kocsmát festeném körbe ha engedné az idő" — fejtette ki Laci a Ripostnak, aki arról is beszélt, hogy bármennyire is szégyelli kimondani, de gyakran fekszik le úgy este, hogy nem tudja, hogy holnap jut-e vízre, villanyra, ételre. 

A legtöbb ember tudja milyen naponta felkelni és küzdeni az életért....sajnos. Viszont a legtöbb ember azt nem tudja elképzelni milyen az, hogy miközben a saját életeddel gondjaiddal küzdesz, más számodra idegen emberek hozzád fordulnak segítségért és te félreteszed a saját életed és egy másik embertársad életéért kezdesz küzdelembe, mert az emberek úgy ismertek meg te vagy az Eltűntkereső, aki segít embereket megtalálni, és nekik eltűnt a szerettük bajban vannak

 — fogalmazott László, aki arról is beszélt a Ripostnak, hogy nála az eltűntek keresése függőség, és akármilyen rossz helyzetben is van, nem tud erről lemondani. 

Laci keresett már eltűntetek a szárazföldön és a vízen is Fotó: Ripost

"Tegnap egy barátom írt rám, hogy eltűnt egy lány ismerősének az édesapja Érden. Mondtam neki, hogy jövök, és már láttam is munkához, adatbekérés posztindítás telefonálgatás és ami ilyenkor kell, több órán át mindent próbáltam elkövetni azért hogy megtaláljuk, késő este írt a lány hogy megvan az apukája de már elkéstünk sajnos. Mondhattam volna nemet hisz megvannak a saját problémáim is de mégsem tettem, mert nem igazán tudok másként élni, eltűntkereső vagyok, ha én nem segítek akkor ki. Én nem ügyiratszámot látok egy esetben hanem egy embert," — mondta kétségbeesetten az Eltűntkereső, aki azt is megosztotta a lapunkkal, hogy a hivatása sokszor nem ér véget akkor, amikor megtalálják a keresett személyt. 

Nem vonulok le mint a kutató mentők, nem zárok le egy ügyet mint a rendőrök, sokszor csak én maradok a hozzátartozókkal, és én segítek nekik feldolgozni egy tragédia után a feldolgozhatatlant, van hogy felhívnak és sírnak órákon át, mesélik hogy ki volt a szerettük és én meghallgatom őket, napokon éveken át bármikor hívhatnak ha úgy érzik, pedig nem vagyok mentálhigiénés ember vagy mi, csak ember

 — hangsúlyozta Laci, aki továbbra is azt kéri, aki bármilyen munkát tudna adni neki, keresse őt.

 

origo.hu

Elfogadták a NATO őrült tervét, egy lépésre a világháború

ripost.hu

3 gyanús jel: akinél ezeket tapasztalod, abban jobb, ha nem bízol meg

borsonline.hu

Ezt nem láttuk jönni: váratlan fordulat, most csap le jégesővel az időjárás!

hirtv.hu

Ádám Martin személyében máris megvan az Európa-bajnokság egyik szupersztárja

ripost.hu

Nem tudták megmenteni: legyőzte a rák, elhunyt a legendás énekes

mandiner.hu

Bocsánatot kér Karsai Dánieltől és visszavonul a közélet kommentálásától Szakács István

ripost.hu

Ez a retró kvíz még azon is kifog, aki benne élt!

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. június 17-23.: Érezhető változások jönnek

ripost.hu

Vastag Csaba felesége bevallotta: Ciki vagy nem, de én még sosem…

ripost.hu

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

ripost.hu

Megszólalt a jósnő! Kiderült, mi lesz a Magyarország-Svájc meccs végeredménye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

"Csak annyit kértem, tartsák rendben" – Ildikó segíteni akart a tűzeset károsultjainak, de rosszul sült el a jótékonykodás

INSIDER

Mágikus égi jelenség elé nézünk: csillag takarja majd a holdat

INSIDER

Drágább, mint az arany és nagyon kevés van belőle a Földön: sokan már gyűjtik is őket - Fotók

INSIDER

"Nadrágszíjjal kergették apámat, mert bemerészkedett ide" - betonkoporsónak csúfolják a miskolci kockát

INSIDER

Megvalósították a fiatalon elhunyt csillagász álmát Ajkán