Létrehozva: 2024.05.23.

A gyerekeké lesz a főszerep a hétvégén: egymást érik majd a nekik szánt programok! Mutatunk néhányat

Változatos programok százaival várják a gyerekeket országszerte az idei nemzetközi gyereknapon! Minden gyerek megtalálhatja majd a neki legjobban tetsző elfoglaltságot.

A nemzetközi gyereknapot az 1920-as években ünnepelték meg először, majd az ENSZ az ötvenes években úgy döntött, hogy létrehozza az egynapos gyermeknapot. Magyarországon május utolsó hétvégéjén ünnepeljük a legkisebbeket, vagyis idén május 25-én és 26-án. Ez alakalomból számos programon vehetnek részt kicsik és nagyon szerte az országban, amelyek közül most mutatunk néhány izgalmasnak ígérkezőt!

gyereknap
Május 26-án lesz a nemzetközi gyereknap  Fotó: Pexels

A repülésért rajongóknak itt a helyük

A repülés rajongói gyermeknapon sem maradnak programok nélkül, hiszen május 26-án, vasárnap egész nap ismét izgalmas élmények várnak kicsikre és nagyokra egyaránt a Budaörsi Repülőtéren. A rendezvényen rengeteg érdekes és izgalmas program várja a családokat: óriás játékokkal és sporteszközökkel lehet játszani, lesz óriásbuborék show, jelmezes animátorokkal is találkozhatnak a gyerekőcök és a legkisebbekről sem feledkeztek el a szervezők, hisz MVM babajátszó is lesz. Ezúttal pedig az utazó planetárium is megtalálható lesz a repülőtéren, így a nap folyamán folyamatos csillagászati előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. Az eseményen való részvétel mindenkinek ingyenes!

A vasút szerelmeseinek ezzel készülnek

Idén május 25–26-án ismét kétnapos rendezvénnyel ünneplik meg a gyerekeket a dm Gyereknapon a Vasúttörténeti Parkban. Rengeteg játékos és szórakoztató programmal várják a kicsiket és nagyokat, és ezúttal sem maradnak el az izgalmas edukációs aktivitások sem. A színpadi fellépők között szombaton megtaláljuk az Apacuka zenekart, Kőhalmi Ferenc bűvészt és Kalap Jakabot, vasárnap pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Rolando bűvész és Kovácsovics Fruzsina szórakoztatja a gyerekeket. Emellett lesz még VR Park, madár- és egzotikuskisállat-bemutató, kézművesprogramok és fejlesztő játékok, Utazó Planetárium, közlekedésbiztonsági pálya is. A részletes programok itt olvashatók.

Sétahajókázás is várja a kicsiket gyereknap alkalmából

A Mosoni-Duna holtágon is remek program várható, ahol május 26-án, vasárnap 10 és 18 óra között a Győri Gyereknap keretein belül gyerekeket szállít, közlekedik a Kalandor sétahajó.

Egy napra bárki tűzoltó lehet most vasárnap

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Délelőtt kilenc órától délután egy óráig a Békési Önkormányzati Tűzoltóság színes programokkal, nagyon sok szeretettel várja az érdeklődőket.

Sportnap lesz ebben a fővárosi kerületben

Családi és Sportnapot tartanak a Hegyvidéken, aminek nem titkolt célja, hogy a 12. kerületben és a vonzáskörzetben élő gyermekek és felnőttek számára többféle mozgási lehetőséget biztosítsunk. Izgalmas sorversenyekkel és szórakoztató kiegészítő programokkal -légvárral, kölyök atlétikával, csocsóval, arcfestéssel- készülnek a szervezők május 25-én 9:30-tól 13:00-ig a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban!

Most hétvégén lesz a Múzeumok Majálisa is

Ingyenes programokkal várják az érdeklődőket a Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeumban is május 25-26-án. A hétvégén a szakmai bemutatókat mellett színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várják a családokat. A részletes programok itt olvashatók.

A budapesti belvárosi Piknik Fesztivál is most hétvégén lesz

3 helyszínen (Szabadság tér – Zrínyi utca – Erzsébet tér) lehet most hétvégén ingyenes programokon részt venni a fővárosban a Piknik Fesztivál keretein belül. Lesznek koncertek, piac, állatsimogató, bakonyi fajátékok, kosaras körhinta, design vásár és kutyás-cicás érzékenyítős programok is. A fesztivál május 24-26-ig tart, a részletes programok pedig itt olvashatók.

A Városligetbe is érdemes lesz kilátogatni

A Városliget is várja a családokat a gyermeknapon, ahol a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat rendezvénye a legnagyobb lesz a budapestiek közül. A nagyszínpadon mindkét nap neves művészek, zenészek és más fellépők várják az érdeklődőket változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. Lesz internetsátor, benne a biztonságos internethasználattal kapcsolatos interaktív játékokkal, sportsziget, ahol a Budapest Honvéd Sportegyesület Sportszázadának kiválóságai mozgatják meg a gyerekeket és rengeteg egészségmegőrző és szűrőbusz is kint lesz a helyszínen. A részvétel ingyenes, a részletes programok pedig itt találhatók.

 

 

origo.hu

Képeken a Soros-bíróság provokációja elleni tüntetés

ripost.hu

Kitálalt a Pentagon tisztje: fél futballpálya méretű UFO sokkolta a vadászokat

metropol.hu

Így reagált Orbán Viktor a magyar válogatott vereségére

hirtv.hu

Nagy István volt alpolgármester szerint: Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt

ripost.hu

Ez a személyiségteszt olyat árul el rólad, amit nem várnál

mandiner.hu

Áramütéstől meghalt egy fideszes képviselő

ripost.hu

Most jött: lezárták az autópályát Budapest felé, mindenkit leterelnek

travelo.hu

A világ legszebb utcái között egy magyar is megtalálható

ripost.hu

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

ripost.hu

Nem tudták megmenteni: legyőzte a rák, elhunyt a legendás énekes

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

"Csak annyit kértem, tartsák rendben" – Ildikó segíteni akart a tűzeset károsultjainak, de rosszul sült el a jótékonykodás

INSIDER

Tízből kilenc ember rosszul állítja be a klímát

INSIDER

Két milliomost avattunk szombaton: egész hihetetlen sorozatot húztak ki a lottósorsoláson

INSIDER

Ajándék milliók az otthonfelújításért: mindent, amit tudnod kell róla

INSIDER

"Sok szotyi és még több sör" – így szurkolnak olvasóink a magyaroknak az EB-n