INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.24.
Módosítva: 2024.05.24.

Orbán Viktor: ez az a választás, ahol eldől a háború és béke kérdése

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorának volt a vendége.

Május 23-án, csütörtökön Kormányinfót tartott Gulyás Gergely, nagyon fontos témákat is érintettek, amikről alábbi cikkünkben írtunk részletesen. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke péntek reggel már korán kezdte a napját. Fél nyolctól ugyanis a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorának volt a vendége. 

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor / Fotó: Fischer Zoltán

Orosz-ukrán háború

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején közölte, a hadseregek megléte szükséges. A hadsereg hiánya vezet a háborúhoz, mert ez a gyengeség jele. Ha békét akarunk, akkor sajnos fel kell készülnünk a háborúra. 

Elég nagy baj, hogy Magyarországnak nem volt meg a védelmi képessége, és azon vagyunk, hogy megerősödjünk

- fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint az orosz hadsereg nehéz háborút vív, és nem tudja őket legyűrni. Ha elég erősek lennének, akkor már legyűrték volna.

 A NATO ereje a többszöröse Ukrajnának, és éppen ezért nem hiszem, hogy Oroszország le tudná gyűrni a NATO-t

Orbán Viktor beszámolt arról is, hogy az utóbbi hónapokban elég sokat olvas az I. és a II. világháború előtti hangulatról. Elárulta abbéli véleményét, miszerint az, ami napjainkban Brüsszelben és Washingtonban történik, az egyfajta hangulati előkészítése egy háborúba lépésnek.

Felfoghatatlan, hogy miért nem a pusztítás megakadályozása a legfőbb cél Ukrajnában, és miért nem az izolálás a cél. Ez két szláv nép háborúja. 

Sodródunk bele a háborúba. Ezt támasztja alá, hogy a németek először csak sisakot küldtek, míg most már sokkal erősebb fegyvereket. Sőt már ott tartunk, hogy egyes országok Ukrajna légterében akarnak orosz eszközöket megsemmisíteni. 

Ez egy háborús akció előkészítésének a kommunikációs művelete. 

Háborús tervezés zajlik a NATO brüsszeli központjában

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy többször feltette a kérdést: mekkora segítségre van szüksége az ukránoknak, hogy az oroszokat kiszorítsák a területükről? Ekkor azonban mindig néma csend volt az a válasz, amit kapott. A kormányfő hozzátette: a saját stratégiánk sikerének költségeit megbecsülni sem tudjuk. Meddig fogjuk még ezt csinálni? Hol lesz ennek a vége?

Ha katonai összeütközés lesz olyan szereplők között, akiknek atomfegyvere van, az a legsötétebb jövőt jelzi előre. 

A NATO egy védelmi szövetség, és egy külső támadás esetén védelmet nyújt a tagállamoknak - mondta Orbán Viktor. Az európai országok tapasztalata, hogy szoros szövetségesek legyenek. Arról szó sincs, hogy a NATO a területén kívüli országokkal veszi fel a harcot. 

Háborús tervezés zajlik a NATO brüsszeli központjában 

- ismertette a kormányfő. Mint elárult, ezekben a percekben is munkacsoportok dolgoznak azon, hogy a NATO hogyan tudna részt venni a háborúban. A magyar kormány azonban jelezte, hogy sem fegyverzeti, sem pénzügyi segítséggel nem akarnak beszállni a háborús konfliktusba.

Mi ragaszkodunk a NATO alapeszméjéhez, és komoly munka zajlik, hogyan tudunk a NATO keretein belül maradni, hogy nem veszünk részt egy NATO-tagországon kívüli akcióban

- fejtette ki Orbán Viktor, aki rávilágított: a hadiipar most halálra keresi magát. Akik bennfentes információval rendelkeznek a háborúról, és ennek alapján tudnak spekulálni, azok is ott vannak a háborúpártiak mögött.

 Soros György is az első sorban bukkan fel a háborúpártolók mögött. A magyar baloldalt kilóra megvettek a háborúpárti erők, aki adja a pénzt, az rendeli a zenét. 

Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy az európai vezetők körében nem világos, miért állnak a háború mögött. Ha ránézünk az európai kontinens bajaira, akkor a legtöbb nagy baj gyökerét a háborúkban lelhetjük meg. Összességében minden európai háború egy európai polgárháború volt, és több tízmillió embert vesztett Európa. Minden európai háború összességében mindenkinek veszteséget okozott, és többek között emiatt is került előtérbe a migráció  -tette hozzá a kormányfő.

A végső mentsvár Európában az emberek szava

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magasztos eszmék nem lehetnek fontosabbak az embereknél. A kormányfő közölte: a végső mentsvár Európában az emberek szava és hangja. Ha van valódi kérdés, akkor a háború és a béke kérdése az az. Bízik benne, hogy az európai választáson megnő a békepárti erők száma. Legalább a háborúba sodródás dinamikáját meg lehet fékezni.   

Magyarországnak naponta hatmillió forintot kell befizetnie Brüsszelnek, mert nem engedjük be a migránsokat - ismertette Orbán Viktor. Ez az egész teljesen abszurd, és felháborító. 

Miközben mi védjük Európát, addig Brüsszelből hátba lövik Magyarországot. 

Minderre egyetlen válasz lehet: el kell zavarni az európai vezetőket!

 

 

origo.hu

Óriási borány utcai harcok a Szerbia-Anglia mérkőzés előtt

ripost.hu

Három jel, amiből tudhatod, hogy valaki igazán kedvel téged

mindmegette.hu

Ezzel a hajmeresztő módszerrel elűzheted a meztelencsigákat. Te kipróbálnád?

mandiner.hu

Joe Biden ismét nagyot ment – most éppen Olaszországban

ripost.hu

Tízből kilenc ember rosszul állítja be a klímát

vg.hu

Balaton: elkészült a tragikus haláleseteket is okozó árok térképe – mutatjuk, hol a legnagyobb a veszély

ripost.hu

3 gyanús jel: akinél ezeket tapasztalod, abban jobb, ha nem bízol meg

mindmegette.hu

Gordon Ramsay súlyos balesetet szenvedett, nagyon csúnyán megsérült - videó

ripost.hu

Vastag Csaba felesége bevallotta: Ciki vagy nem, de én még sosem…

ripost.hu

Nem tudták megmenteni: legyőzte a rák, elhunyt a legendás énekes

ripost.hu

Ez a retró kvíz még azon is kifog, aki benne élt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

"Csak annyit kértem, tartsák rendben" – Ildikó segíteni akart a tűzeset károsultjainak, de rosszul sült el a jótékonykodás

INSIDER

Két életmentés a dunaújvárosi strandon: 16 éves fiú szíve állt meg, és 70 éves nő lett rosszul

INSIDER

"Lassan már nem féltem, inkább ideges voltam, hogy mi a francot akar "– Kata évekig élt együtt az előző lakó szellemével

INSIDER

Mágikus égi jelenség elé nézünk: csillag takarja majd a holdat

INSIDER

Drágább, mint az arany és nagyon kevés van belőle a Földön: sokan már gyűjtik is őket - Fotók