INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.31.
Módosítva: 2024.05.31.

Emelték a riasztás fokozatát, brutális erővel csapnak le a zivatarok

Veszélyforrást jelent a villámlás, valamint a jégeső és a szél. Szerencsére nem hűl le nagyon a levegő!

A következő napokban esős időre kell készülni, sajnos a hétvégét sem ússzuk meg szárazon az előrejelzések szerint! Az egész ország riasztást kapott!

Running,Man,In,The,Rain
Zivatar és felhőszakadás is lehet! (Fotó: alexkatkov / Shutterstock)

Pénteken gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, de pár órára azért kisüt a nap. Napközben 24 fok körül alakul a hőmérséklet. Többfelé, több alkalommal várható délnyugat felől eső, zápor, zivatar, valamint felhőszakadások is lehetnek. A HungaroMet Nonprofit Zrt. az egész országra riasztást adott ki a zivatarok miatt és másodfokúra emelte a riasztást fokozatát Baranya és Somogy vármegyében. A felhőszakadás miatt Baranya és Somogy vármegye kapott figyelmeztetést!

Baranya és Somogy vármegyében másodfokú riasztás van érvényben! (Forrás: met.hu)

Szombaton a reggeli párás idő megszűnése után sok napsütés várható, inkább csak elszórtan fordulnak elő záporok, zivatarok - írja a Köpönyeg. A szél megélénkül, délután 24-26 fok valószínű. A zivatarok miatt az egész ország elsőfokú figyelmeztetést kapott!

Vasárnap napos, kora nyári időnk lesz, csak északon elszórtan fordulhat elő csapadék. 24-29 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek