INSIDER

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.05.29.

Egy perce sem maradhat magára a 9 éves Zalán, ez a betegség kínozza - Videó

A fiúnak és családjának nagy szüksége van a segítségre.

Zalán egy kilencéves, mosolygós kisfiú, akivel a sors kegyetlenül bánt. Fejlődési rendellenességgel született, feszes izmai miatt minden percben szüksége van a segítségre, két évente műtétre szorul.

Zalán és édesanyja, Renáta / Fotó: Tények

„Nagyon-nagyon megbillentett bennünket, vagy kibillentett bennünket. Mi is szerettünk volna hazajönni az elsőszülött gyermekünkkel és itthon nyugodt légkörben nevelni őt. De nekünk a sors egy kicsit rögösebb utat szánt” – kezdte elakadó szavakkal Zalán édesanyja, Renáta a Tényeknek.

Zalán betegségének okai a mai napig tisztázatlanok, de valószínűleg egy olyan baleset történt, amiben ők voltak a vétlen áldozatok. Renátát várandósságának huszonötödik hetében ugyanis elütötte egy motoros a zebrán. Emiatt fenn is állt a koraszülés veszélye, de Zalán megvárta a várandósság végét. Születése után azonban sokkoló volt a szülők számára a diagnózis. Azonnal megkezdték a kezeléséket, de a kisfiú csak nagyon minimális mozgásra képes, nehezen használja még a kis kezeit is, sőt beszélni sem tud.

„Mindenben segítségre szorul, de ennek ellenére egy csupa mosoly cuki kisfiú, aki feltétel nélkül szeret és imádja a testvéreit is” – tette hozzá Renáta.

Szülei mindenben támogatják és mellette vannak, most azonban nekik is segítségre van szükségük, hogy a hamarosan bekövetkező harmadik műtét költségeit fedezni tudják. Ez az egy lehetősége van ugyanis Zalánnak arra, hogy minél teljesebb életet élhessen.

Így segíthetsz Zalánnak és családjának: 

Talpra Zamat Alapítvány 

11721002-21474457-00000000

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek