Újabb bizonyíték Bajnai Gordon és Magyar Péter kapcsolatára!

POLITIK
INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.02.25.

Rendet tesz a kormány a gyermekvédelmi ügyekben, íme a törvénycsomag részletei

A kormánypártok elkötelezettek amellett, hogy tovább szigorítsák az alkotmányt és a büntető törvénykönyvet a gyermekek védelme érdekében.

A magyar kormány 2010 óta hozott döntései hozzájárultak ahhoz, hogy jelenleg Magyarországon van a legszigorúbb gyermekvédelmi törvény hatályban egész Európában. Mindennek ellenére a miniszterelnök és a kormány úgy határozott, hogy új gyermekvédelmi törvénycsomagot nyújt be a parlamentnek, aminek a célja, hogy az eddiginél is erősebb védelmet kapjanak a gyermekek hazánkban. 

ORBÁN Viktor
A kormány már munkához is látott, új gyermekvédelmi törvénycsomagon dolgoznak. Az országgyűlésnél kezdeményezik az alkotmány módosítását és a büntető törvénykönyvön szigorítását. Fotó: Koszticsák Szilárd

Az alkotmány tiltja majd meg, hogy a pedofilok kegyelmet kapjanak

Orbán Viktor február elején a legnagyobb közösségi oldalon megosztott videóban elmondta: a kormány nevében benyújtott egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

Az alkotmánymódosító javaslat értelmében a jövőben nem kaphatnak elnöki kegyelmet olyan személyek, akik kiskorú személyek sérelmére követtek el szándékos bűncselekményeket – írta meg először a Magyar Nemzet. Vagyis amennyiben az Országgyűlés megszavazza az alkotmánymódosítást, a jövőben a köztársasági elnöknek nem lesz módja kegyelmet adni olyan elítélteknek, akiket pedofíliával kapcsolatos bűncselekmény miatt ítéltek el.

Szigorúbb alkalmassági vizsgálatokat vezetnek be

A legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a kormány szigorítani kívánja a gyermekvédelmi intézmények vezetőinek kinevezését és áttekinti a gyermekvédelmi jogszabályokat. Ahol lehet, ott észszerű szigorítások várhatók.

A gyermekvédelmi intézmények vezetőinél a korábbinál is szigorúbb alkalmassági vizsgálatot kell lefolytatni. 

Az előírásokat egyszer már szigorították, de most újabb lépéseket tesznek, hogy a rendszer tökéletesebb legyen. Várhatóan még tavasszal az országgyűlés elé kerül az alkotmánymódosítás és a gyerekvédelmi törvénycsomag is. Ezek azt célozzák majd majd, hogy a korábbinál is erősebb védelemben részesüljenek a 18 év alattiak,  a gyermekek sérelmére bűncselekményt elkövetők és a pedofilok pedig többé ne részesülhessenek kegyelemben.

Tovább szigorítják a büntető törvénykönyvet is

A kormánypártok a gyermekvédelmi törvény jelentősen szigorítására készülnek, erről már a következő hetekben szavazhatnak. Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője szerint a kormánypártok azt javasolják, hogy azok esetében, akik 18 év alattiak sérelmére követnek el szexuális bűncselekményeket:

  • soha ne évüljön el a bűncselekmény,
  • ne legyen lehetőség szabadlábra helyezésre,
  • soha többé ne kapjanak erkölcsi bizonyítványt,
  • és az alaptörvény zárja ki, hogy kegyelmet kapjanak.

A Fidesz frakcióvezetője a balatonalmádi frakcióülés után tartott sajtótájékoztatón fontos kérdésnek nevezte a gyermekvédelem ügyét. Emlékeztetett: még 2021-ben fogadtak el egy szigorú gyermekvédelmi törvényt. Ezt – amely például a kereshető pedofil nyilvántartást is tartalmazza – a magyar baloldal akkor nem szavazta meg.

Jelezte: míg az őszi időszakot a szuverenitás védelme határozta meg, a tavaszi ülésszakban a második gyermekvédelmi törvénycsomag tárgyalása következik. Ezzel nagyjából húsz törvény módosítására tesznek javaslatot.

Orbán Viktor teljes körű ellenőrzést rendelt el

A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjúja során arról is beszélt, hogy elrendelt egy teljes körű ellenőrzést. "Egy ilyen országban, mint Magyarország, nem történhet meg az, ami a bicskei gyermekotthonban történt" – jelentette ki a kormányfő. Orbán Viktor látni szeretné, hogy megfelelő módon végezték-e el a kinevezéskor az alkalmazási vizsgálatokat a gyermekotthonok vezetőinél. Attól tart, hogy ez nem megfelelő módon történt, szerinte itt ki kellett volna tűnnie, hogy baj van. Az elindult vizsgálatnak mindenre ki kell terjednie – húzta alá.

"Olyan emberek, akik veszélyt jelentenek a gyermekekre, nem dolgozhatnak gyermekintézményekben" – szögezte le Orbán Viktor. Hozzátette: nem abból fognak kiindulni, hogy mit akarnak a brüsszeli bürokraták. Abból kell kiindulni, mit akarnak a magyarok, és ennek érvényt fognak szerezni.

 

Itt nézheted meg a teljes interjút:

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország nagy bejelentése

origo.hu

Amerikai csapatok indulhatnak Ukrajnába

borsonline.hu

Rossz háziorvosnak küldtek levelet a kórházból, belehalt a tévedésbe egy férfi

magyarnemzet.hu

Fontos lépést tett a Liverpool, Szoboszlai csak beleszagolt a meccsbe

ripost.hu

Nem hiszed el, hogy néz ki manapság a Váratlan utazás főszereplője – galéria

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

origo.hu

Borzalmasan néz ki legújabb fotóin Anne Hathaway - képek

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. április 22-28.: a Skorpió telihold segít az elengedésben

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Fogadjunk, hogy rájuk sem ismersz! Így néznek ki a Farm, ahol élünk sztárjai ma – galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

INSIDER

7 millió a családi házakra: bővült az Otthonfelújítási program, íme a részletek!

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Esővel csap le a dermesztő hideg, ebben nem lesz köszönet

INSIDER

Őrült gyorshajtások Magyarországon - 334-gyel repesztett a Lamborghini, el is szállt

INSIDER

Öt órát küzdöttek Zsuzsi életéért; Gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter; Rengetegen gyászolják a fiatalon elhunyt Pál Tomit.....

INSIDER

"Évekig azt mondták, semmi baja" – A 7 éves Levi súlyos, igen ritka zavarral küzd