INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.02.02.

Tíz dolog, ami vonzza az ártó szellemeket: ezeket mindenképpen távolítsd el az otthonodból!

Ha az ember életében folyton rossz dolgok történnek, vagy furcsa, akár paranormális dolgokat tapasztal otthonában, akkor bizony nem árt szétnézni a ház körül, mi vonzhatja az ártó, negatív dolgokat, lelkeket. Íme tíz dolog, amitől érdemes megszabadulnod, vagy átalakítanod.

Az emberiséget már a kezdetek óta érdekli, hogy az ártó szellemek és negatív energiák hogyan jutnak be életünkbe. Nem véletlen, hogy már az első gótikus regények és kísértethistóriák megjelenésekor is valamilyen negatív energiájú helyen, egy temetőben, üres, ódon kastélyban vagy épp elmegyógyintézetben játszódtak a történetek. Mindez azzal indokolható, hogy bizony valóban vonzzák az ártó szellemeket és energiákat a sötét, nyomasztó, szomorú helyek, pláne, ha gyilkosság, őrület vagy épp trauma köthető oda. Most összegyűjtöttünk tíz olyan tárgyat, amik vonzzák a kísérteteket és a negatív energiát, hogy még időben ki tudd dobni őket. 

Horror,Scene,Of,Scary,Woman's,Ghost
Vannak olyan tárgyak, melyeket ha eltávolítunk a házból, vagy máshogy tároljuk, mérföldekkel jobb lesz a közérzetünk  Fotó: Shutterstock

1. Tükröm, tükröm...

Alapvetően azt tartják, hogy törött tükröt semmiképpen se tartsunk meg, azonnal dobjuk ki, ugyanis vonzzák az ártó lelkeket. Az sem szerencsés továbbá, ha a tükör az ággyal szemben van, így az ágyra néz, de azt sem ajánlják, hogy egyik helyiségből átvigyük a tükröt a másikba, mert azzal összekavarjuk a két szoba energiáját. 

2. Éles tárgyak

Az ollók és a kések vonzzák a negatív energiát. Ám mivel minden háztartásban szükség van rájuk, így megvan a speciális használata: lehetőleg zárjuk el őket, és mindenképpen lefelé fordítva tároljuk. 

3. Régi bútorok

Azok a bútorok, amelyeknek már voltak korábbi tulajdonosai, rengeteg elnyelt energiát hozhatnak. Ha antik bútort veszel vagy kapsz, érdemes megvizsgálni, hogy a bútordarab kinek a tulajdonában volt, azután pedig megtisztítani az esetleges negatív energiáktól, különben könnyen magadra hozhatod a bajt. 

4. Fordított seprű

A seprűhöz több babona is fűződik, nem mindegy ugyanis hogy milyen seprűvel és mikor söprünk, ráadásul az sem, hogy hogy tároljuk. A régi típusúak anyagi gondokat generálnak és az sem mindegy, mikor söprögetsz: ha este teszed elsöpröd a pénzt a házadtól, ezért ezt a tevékenységet jobb, ha már délelőtt elvégzed. Ha pedig a seprűt sörtével felfelé tárolod, az negatív energiát vonzhat az otthonodba.

5. Elefánt, kutya és oroszlán

Azok az elefánt figurák, szobrok amelyeknek felfele áll az ormányuk szerencsét hoznak és segítenek a rossz dolgok elkerülésében. Az olyan szobrok azonban, amelyeken az elefánt ormánya lefele mutat bánatot, stresszt vonzanak. A kutyás és oroszlános figurák közül pedig azok amelyek a hátsó lábaikon állnak és nyitott szájjal ábrázolják ezeket az állatokat, negatív energiákat vonzanak.

szellem kísértet
Nem csak tárgyak, de érzések és traumák is vonzhatják a szellemeket egy otthonba Fotó: Pexels (Képünk illusztráció)

6. Sas, hal, agancsok

Azok a figurák, amelyek sast ábrázolnak balszerencsét hoznak. Ugyanígy a halas díszek semmilyen formában nem hoznak szerencsét, még a képek sem. És itt még nincs vége: ha neked is van otthon pár agancs díszed, nagyon gyorsan szabadulj meg tőlük! Betegséget és traumákat vonzanak a házadhoz, ha igaziak, ha nem. 

7. Szomorúság és trauma

 A tárgyakon kívül érdemes átgondolni, hogy nincs-e olyan érzés bennünk vagy a környezetünkben, ami behívhatja az ártó szellemeket. Ilyen lehet a szomorúság és valamilyen trauma is. Ez az érzés nem csak bennünk lehet, de a környezetünkben is, sőt, átitathatja az egész házunkat is.

8. Harag, őrület, gyilkosság

Sok paranormális jelenség olyan helyen történik, ahol valami szörnyűség történt. Nem véletlen, hogy sok kísértettörténet vagy horrorfilm játszódik elmegyógyintézetben, vagy tragikus történelmi helyszíneken. Ha szellemjárta lesz otthonunk, lehet, hogy érdemes utánajárni, hogy nem-e történt valamilyen szörnyűség a falak között régebben. 

9. Szellemekre fogékony személyek 

Negatív energiáért felelhet az is, ha valaki olyan él a családban, aki fogékony a paranormális entitások érzékelésére: értelemszerűen az efféle emberek mágnesként vonzzák a szellemeket.

10. Ouija-tábla

És persze, nyilvánvalóan a legkönnyebben úgy lephetik el otthonunkat a szellemek, ha felvesszük a kapcsolatot a túlvilággal: ez történhet a népszerű Ouija-tábla alkalmazásával is, ami könnyen a kísérletező kedvűekre hozhatja a bajt. 

Ezektől a tárgyaktól tehát érdemes megszabadulni minél előbb, a harmonikus, nyugodt hétköznapokért. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset történt Budapesten, a Nagykörúton

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Az orvosok tapsoló sorfala előtt tolták utolsó útjára a 6 éves kisfiút, aki életét adta a hároméves öccséért

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

ripost.hu

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Ma sem ússzuk meg szárazon: három vármegye is riasztást kapott – Időjárás

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem