INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.02.20.

A magyar kormány tovább szigorítja Európa legkeményebb gyermekvédelmi törvényét

A képmutató politikát folytató dollárbaloldal már az eredeti gyermekvédelmi törvényt sem támogatta.

Új gyermekvédelmi törvénycsomag készül Magyarországon. Orbán Viktor február 8-án jelentette be, hogy gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető nem kaphat kegyelmet. A miniszterelnök szerint tiszta helyzetet kell teremteni, éppen ezért alkotmánymódosítási javaslatot nyújtott be a parlamentnek, amely rendelkezik arról, hogy pedofil bűncselekményért elítélt ember, kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményért elítélt bűnelkövető nem kaphat kegyelmet. 

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor alkotmánymódosítási javaslatot nyújtott be a parlamentnek és szigorítják a gyermekvédelmi törvényt. Fotó: Koszticsák Szilárd

A dollárbaloldal képmutató politikát folytat a gyermekvédelem ügyében

A kormányfő szombaton tartott évértékelőjén bejelentette: új gyermekvédelmi törvénycsomag készül. Kitért arra is:

a dollárbaloldal - amelyik most megpróbálja politikai célokra felhasználni a történteket és az áldozatokat - nem szavazta meg a gyermekvédelmi törvény korábbi szigorítását.

A magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni, át kell fésülni, és ki kell egészíteni a gyermekeink védelmére hivatott jogszabályokat, az alkotmánytól a miniszteri rendeletekig. Az áldozatok kálváriája kötelez bennünket. Arra kötelez, hogy megerősítsük a gyermekvédelmi intézményeink vezetését és felügyeletét, az ott dolgozókra vonatkozó előírásokat és korlátozásokat. Mindezeket együtt pedig egy új gyermekvédelmi törvénycsomag formájában be kell nyújtanunk az Országgyűlésnek. A képmutató és kétszínű baloldal ott majd vitézkedhet. Na, ott majd lehet kapaszkodni! 

- mondta a miniszterelnök.

A kormány már munkához is látott

A legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a kormány szigorítani kívánja a gyermekvédelmi intézmények vezetőinek kinevezését és áttekinti a gyermekvédelmi jogszabályokat. Ahol lehet, ott észszerű szigorítások várhatók.

A gyermekvédelmi intézmények vezetőinél a korábbinál is szigorúbb alkalmassági vizsgálatot kell lefolytatni. Az előírásokat egyszer már szigorították, de most újabb lépéseket tesznek, hogy a rendszer tökéletesebb legyen. Arra az újságírói kérdésre, hogy a kegyelmi ügy kapcsán felvetődött, nincs-e szükség a Büntető Törvénykönyv szigorítására, Gulyás Gergely azt válaszolta: a Fidesz–KDNP már szigorított a Büntető Törvénykönyvön, de nyitott az ilyen irányú felvetésekre.

Várhatóan még tavasszal az országgyűlés elé kerül az alkotmánymódosítás és a gyerekvédelmi törvénycsomag is. Ezek azt célozzák majd majd, hogy a korábbinál is erősebb védelemben részesüljenek a 18 év alattiak és  a gyermekek sérelmére bűncselekményt elkövetők, a pedofilok többé ne részesülhessenek kegyelemben.

Már így is Magyarországon van Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvénye

Érdemes feleleveníteni, hogy az Orbán-kormány 2010 óta folyamatosan azért dolgozik, hogy Magyarországon legyen Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvénye, erős védelmet kapjanak a gyermekek. 

Az egyik legfontosabb mérföldkő talán az LMBTQ- és genderpropaganda térnyerésére adott válaszként 2021 júniusában elfogadott, „a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” szóló törvény, amelyet a Fidesz-frakció nyújtott be az Országgyűlés elé. Ahogy Kocsis Máté akkor fogalmazott: 

Minden jóérzésű embert megráz, de minket, szülőket különösen is megvisel, amikor pedofil bűncselekményekről hallunk a hírekben. Az sincs rendjén, hogy gyermekeink egyre több helyen találkozhatnak életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal, de az sincs, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak

Az elfogadott törvény lényegi elemei között ott volt a pedofilnyilvántartás bevezetése és a Btk. szigorítása, kimondva, hogy 

a gyermekpornográfia egyes minősített eseteinek elkövetői akár 20 évet is kaphatnak, és nem lehet feltételesen szabadlábra bocsátani őket.

A legsúlyosabb pedofil-bűncselekmények korábban sem évültek el, a változtatással azonban az enyhébb esetekben a 18 éves kor helyett a sértett 21 éves korától indul az elévülés. Új minősített eset lett a zaklatás tényállásánál az, ha a bűncselekményt 18. életévét betöltött ember gyermek sérelmére követi el.

Az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmaz előírásokat a jogszabály: az nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. Az intézmény pedagógusain kívül csak azok az emberek, szervezetek tarthatnak vagy szervezhetnek ilyen foglalkozást az intézményekben, akik szerepelnek egy hivatalos, folyamatosan frissülő nyilvántartásban.

A törvényjavaslatot hevesen bírálta a balliberális ellenzék, amely nem is szavazta meg az előterjesztést.

Brüsszelből is azonnal jöttek a támadások. Hazánk ellen kötelezettségszegési eljárás indult, amely már a peres szakaszba lépett az Európai Bíróságon, miután a magyar kormány nem hátrált a kérdésben. 

Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt is elismerte nemrég, hogy a migrációs intézkedések mellet a gyermekvédelmi törvény miatt sem érkeznek az uniós támogatások Magyarországra.

A  törvény elfogadását követően a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményezett, amelyet a 2022-es országgyűlési választásokkal egy időben tartottak meg. Az iskolai szexuális felvilágosításról, a nemátalakító műtétekről, a gyermekeknek fejlődését befolyásoló szexuális médiatartalmakról szóló, négykérdéses népszavazáson a válaszadók 92-95 százalékban a kormány céljaival megegyező válaszokat adtak. A már hatályban lévő szigorítások mellett robbant ki a budapesti Krúdy Gyula Általános Iskolában történt pedofil-botrány, amelynek során kiderült, hogy az ottani pedagógiai asszisztens homoszexuális kapcsolatot létesített az egyik diákjával és ezzel még videobejegyzésekben büszkélkedett is. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb borzalmas képek az orosz-ukrán háború pusztításáról

origo.hu

Kósa L. Adolf gyerekei még soha nem találkoztak egymással

borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

mandiner.hu

Mindent felforgathat az Európa által irigyelt magyarországi beruházás

origo.hu

Sokan felháborodtak a T. Danny koncertjén történt durva jelenet miatt - videó

ripost.hu

Ez meg mi? Köllő Babett videójára nincsenek szavak, ilyet még nem láttunk

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Orbán Viktor: a béke és a háború határán, borotvaélen táncol Európa

INSIDER

Egy napig még a liftben is csak magyar zene szól, ez az oka

INSIDER

Németh Szilárd: Hatalmas a tét, béke vagy háború

INSIDER

Meglepő látvány: tűzoltók rohantak lovak után Dunakeszin - fotók