INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.23.

Akkora NAV tartozása van egy magyar férfinek, hogy abból egy 8 szobás Gellért-hegyi házat lehetne venni

Ilyen luxuscikkekre is költhette volna a brutális összeget.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján negyedévente közzéteszi a nagy összegű adóhiánnyal rendelkező adózók listáját. Olyan ez, mint egy fordított toplista, hiszen a lista élén szereplő személy tartozásáról van szó. A 2023-as év végi lista első helyezettje egy Debrecentől délre található településen, Hajdúbagoson élő férfi. Akkora adóhiánnyal rendelkezik, hogy néhány millió forint híján 3 milliárd forinttal tartozik. Összeszedtük milyen luxuscikkekre is költhette volna ezt a pénzt.

A 2023-as lista 5. helyén szereplő Mercedes-Maybach Exelero egyetlen példánya, mely ára 8 millió dollár. Fotó: Simon Davison / Wikipédia

A magyar férfi 3 milliárd forintnyi, nagyjából 8,5 millió dollárnyi összeget kellene, hogy befizessen, mely olyan luxus kategóriába eső ingatlanokra, autókra, tárgyakra lenne elkölthető, melyek némelyikéből a világban is alig akad.

Ha hazai ingatlanpiacot nézzük, akkor Budapest I. kerületében, a Gellért-hegyen, egy 470 négyzetméteres, 8 szobás, első emeleti lakást vehetne ebből a pénzből magának a férfi. Még így is bőven maradna költőpénze. Ha valaki a budai helyett a pesti oldalt preferálja, akkor a VI. kerületi Andrássy úton 320 négyzetméteres, 4 szobás tetőtéri penthouse, panorámás luxus lakást vehet ebből a pénzből, mely az egyik legdrágább a most elérhetők közül.

Amennyiben inkább autóra költené a pénzt, a 2023-as legdrágább autókat felsorakoztató lista 5. helyén szereplő Mercedes-Maybach Exelero-t is megvehetné magának, mely ára 8 millió dollár, vagyis majdnem 3 milliárd forint. A kocsi leginkább azért ennyire drága, mert egyetlen egy példányt gyártottak belőle. A kétajtós prototípus 2005-ben készült. A luxusautó közel 6 méter hosszú és rendkívül egyedi megjelenéssel rendelkezik, így valószínűleg nem egyszerű vele a közlekedés. A 2,5 tonnás tömeget egy V12-es, 700 lóerős motor mozgatja, így az autó akár a 350 km/h-s végsebességre is képes. További érdekesség, hogy az egyik leggazdagabb nemzetközi rapper és producer kezében is megfordult, ezenkívül számos videóklipben és televíziós műsorban szerepelt.

Ebből a pénzből az egyik 2023-as luxus cikkeket felsorakoztató listán található 21 legdrágább óra közül a 12. helyen szereplő, 8 millió dollárt érő Vacheron Constantin (57260) típusú órát is megkaphatná az illető. Ez az egyik legbonyolultabb szerkezettel rendelkezik a világon. Közel 30 -féle különleges anyagból, 2826 egyedi alkatrészből és 242 ékkőből áll. Az alkatrészek között közel 10 olyan, amit emiatt az óra miatt találtak ki a gyártáskor. Az óra megalkotásához 3 órásmesternek 8 évre volt szüksége. Nem is csoda, hogy majdnem annyiba kerül, mint a fent említett autó.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ennek a ritka, középkori hídnak öt kijárata van - képek

borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Kiss Ambrus kiemelt kormányzati pozíciókban asszisztálta végig a 2010 előtti baloldali kormányzást

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria