Létrehozva: 2024.01.21.

7 dolog, amit már tud az EgészségAblak applikáció

Mindenkinek érdemes letöltenie, aki szokott patikába, orvoshoz, esetleg külföldre járni. A napokban debütáló új funkció pedig minden munkavállalónak jól jöhet. Ezeket tudja jelenleg az EgészségAblak applikáció.

Legutóbb 2024. január közepén kapott új funkciót a népszerű alkalmazás. Így azóta már 7 menüpont érhető el az EgészségAblak applikáción belül. Mire jók ezek és miért érdemes letölteni az appot? Most kiderül!

EgészségAblak alkalmazás, applikáció
Ezeket tudja jelenleg az EgészségAblak applikáció. Fotó: youtube.com

Immár 7 menüpontból áll az applikáció

A fejlesztéseknek köszönhetően az EgészségAblak mobilalkalmazásban már hét menüpont érhető el, amiknek a segítségével mindenki naprakészen, a telefonja segítségével kezelheti, láthatja egészségügyi adatait. Mik ezek a menüpontok, mire használhatók és melyik a legújabb ezek közül? Íme a válaszok!

Eddig ez a hat funkciója volt az alkalmazásnak

Az eddigi fejlesztéseknek köszönhetően az EgészségAblak alkalmazásban hat menüpont volt elérhető, ezek segítségével mindenki naprakészen, a telefonja segítségével kezelhette, láthatta az egészségügyi adatait. Az alkalmazásban jelenleg is elérhető az összes egészségügyi dokumentumunk, a felírt és kiadott receptek, a háziorvosunk neve, elérhetősége, rendelési ideje, a koronavírus-oltási igazolványunk, és az alkalmazásból a nap huszonnégy órájában közvetlenül hívható az EgészségVonal is, ahol számos egészségügyi kérdésünkre választ kaphatunk.

Folyamatosan fejlesztik az applikációt

A nemrégiben bevezetett funkciónak köszönhetően a családtagok - például gyerekek, idősebb szülők - dokumentumai is elérhetővé váltak, csak egy meghatalmazás kell hozzá. Valamint lehetőség nyílt arra is, hogy a járóbeteg-szakrendelőkben előjegyzett, elektronikus rendszerbe felvezetett időpontokat megnézhessük a mobiltelefonunkon. Az alkalmazásban ez az időpont le is mondható, és a tervek szerint még ebben az évben lehetőség nyílik arra is, hogy az applikáción keresztül lehessen a szakrendelőkbe időpontot foglalni.

Az EgészségAblak funkcióiról bővebben

  • A betegek egy ideje országos, egységes, digitális rendszerben kapnak bizonyos szakrendelésekre időpontot a háziorvostól vagy a rendelőktől (első ütemben öt járóbeteg-szakrendelésre) az ország 90 intézményében. Ez a rendszer 2024 márciusáig fokozatosan bővül. Az új országos rendszerben lefoglalt időpontok pedig már megjelennek az EgészségAblak mobilalkalmazásban is. Erről részletesebben itt írtunk.
  • 2023. júliusa óta, az EESZT indulása óta feltöltött valamennyi laboreredményt, ambuláns lapot, vizsgálati leletet, zárójelentést és egyéb orvosi dokumentumot meg lehet nézni és le is lehet tölteni az applikációban, amik aztán internetkapcsolat nélkül is megnézhetők. Vagyis az összes orvosi leletünk kéznél van, így az sem jelenthet gondot, ha egy korábban kézhez kapott leletünket nem találjuk, vagy elfelejtjük elvinni az orvoshoz. Erről itt írtunk annak idején.
  • Az EgészségAblakban a felírt e-receptek is láthatók, sőt a segítségével ki is válthatók. Emellett a beteg maga is megnézheti, hogy milyen gyógyszert kapott, milyen adagolással és meddig érvényes az adott recept. Erről itt írtunk korábban.
  • Az alkalmazásból közvetlenül hívható 1812-es Egészségvonal a hét minden napján 0-24 óráig rendelkezésre áll. A telefonközpont munkatársai általános tájékoztatást nyújtanak egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban, segítenek a szolgáltatók keresésében, speciális egészségügyi ellátásokkal kapcsolatban, szűrővizsgálatokkal és gyógyszerellátással, illetve az EESZT-vel kapcsolatos kérdésekben.
  • A mobilalkalmazásból elérhető az Uniós oltási igazolványunk, az Uniós tesztigazolványunk és az Uniós gyógyultsági igazolványunk is.

Sokan letöltötték már

Az ingyenes alkalmazást eddig 2,6 millióan töltötték le, az elmúlt harminc nap adatai szerint 250.000 ember jelentkezett be és 1,7 millió egészségügyi dokumentumot néztek meg az EgészségAblak applikációban. Az e-recept funkciót az indulása óta 720 ezren használták már.

A legújabb funkció megmondja, kell-e fizetni az orvosnál

Legutóbb a társadalombiztosítási jogviszony ellenőrizhetőségével bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás. A "tb-lámpa" menüpont a taj-szám érvényességéről és az egészségbiztosítási jogviszony státuszáról ad információt. A funkció naponta frissül, így mindenki naprakészen ellenőrizheti, hogy van-e érvényes TB-je vagy nincs. A "tb-lámpa" menüpont alatt több színkategória működik:

  • a zöld lámpa azt jelenti, érvényes a taj-szám és rendezett a TB jogviszony;
  • a piros lámpa azt jelenti, a taj-szám érvényes, de a TB jogviszony rendezetlen, bár a közfinanszírozott egészségügyi ellátás igénybe vehető;
  • a kék lámpa azt jelenti, hogy az illető külföldön fizet TB-t;
  • a barna lámpa azt jelenti, hogy a taj-szám érvénytelen, tehát az orvosi ellátásért fizetni kell majd;
  • a sárga lámpa pedig azt jelenti, hogy a taj-szám érvényes, de az egészségügyi ellátások csak korlátozottan vehetők igénybe.

Mindenkinek fontos lehet ezt a funkciót ellenőrizni, mert ebből rögtön kiderül, fizeti-e a munkáltató a járulékot utánunk.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baltás támadás történt Budapesten

origo.hu

Bíró Ica elárulta, hogy plasztikáztatott-e valaha

life.hu

Pro és kontra air fryer - segítség vagy bosszúság a forró levegős sütő?

magyarnemzet.hu

Elhunyt a szívbeteg Csire Zsuzsi, aki élete utolsó hónapjaiban álmai szerint élt

life.hu

Mitől vonzó egy nő? Hazai hírességek vallottak őszintén

magyarnemzet.hu

Retteghetnek az autósok Németországban, közlekedési tilalom jöhet

origo.hu

Újabb hírek érkeztek G.w.M betegségéről, saját életét is kockára tette - videó

mindmegette.hu

Hosszú Katinka döntése végleges, szomorú hírt közölt

life.hu

A vashiány és a vas pótlása (hirdetés)

ripost.hu

Még csak 23 éves volt, elhunyt a népszerű énekesnő

ripost.hu

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

lapcentrum.hu

A fenntarthatóság most duplán kifizetődő, ugyanis a digitális Mandinerrel most elektromos rollert lehet nyerni!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Orbán Viktortól lop Magyar Péter: Orbán mondataiból rakta össze beszédét a baloldal új messiása

INSIDER

Európai szinten is egyedülálló segítséget nyújt a kormány a magyar gazdáknak

INSIDER

Itt vannak a kormány legújabb döntései

INSIDER

Hisztizett a baloldal legújabb messiása - ezek a felvételek kimaradtak Magyar Péterék videójából...

INSIDER

Porrá égett Katalinék otthona: rémálmok gyötrik a héttagú családot a tűzeset óta

INSIDER

Orbán Viktor: Béke kell! - fotók

INSIDER

Rendőrautó gázolta halálra Anikó gyermekét: azóta a lakást sem képes elhagyni az asszony

INSIDER

Húslevest akart főzni egy sérült gólyából egy szabolcsi pár