INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2023.11.13.

Újra kórházba került Varga Réka

A kislánynál egyéves korában agyi cisztát diagnosztizáltak, azóta a család élete fenekestül felfordult.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a nyíregyházi 11 éves kislánynak, Varga Rékának az egész élete egy küzdelem. Születésekor egy teljesen átlagos baba volt, ám egyéves korában édesanyja arra lett figyelmes, hogy hiába szól a lányának, ő a másik irányba figyel. Ekkor derült ki, hogy Rékának agyi cisztája van. Az egész családot megrázta ez a diagnózis. 

Különleges kötelék van Réka és édesanyja között  Fotó:  Ripost

Réka születése óta súlyos fogyatékossággal küzd. Édesanyja, Milákné Varga Nikolett lapunknak mesélte el, hogyan is derült ki a kislány szörnyű betegsége.

Semmi probléma nem volt vele egészen egyéves koráig. Tudott állni, már lépegetett, amikor észrevettem, hogy hiába szólok neki, hívom a nevén, nem igazán reagál, vagy épp nem oda figyel. Nagyon aggódtam, mi lehet vele, ezért elvittem orvoshoz, ahol közölték velem, hogy Rékának agyi cisztája van

– mesélte korábban az édesanya.

Innentől kezdve a család megindult a lejtőn. A kislánynak egyre több és több betegségére derült fény. Agyvérzés, epilepszia és agyi bénuláson túl két idegsebészeti beavatkozáson is átesett, ugyanis egy söntöt kellett a kislány agyába ültetni.

Amikor megtudtuk, hogy mi a baj, teljesen lesokkolt. Hetekig nem szóltam senkihez, depressziós voltam. Aztán rájöttem, hogy erősnek kell lennem, hiszen én vagyok a támasza. Mindig azt mondom, amikor az emberek kérdezik, hogy hogyan bírom ezt lelkileg, hogy ezt elfogadni lehet, de feldolgozni nem

– fejtette ki Nikolett. 

A kislánynak rengeteg odafigyelésre van szüksége Fotó: Ripost

"Réka teljesen mozgásképtelen, tehát nem ül, nem jár, nem beszél és sajnos látni sem lát. Napi 24 órás felügyeletet igényel. Gyakran nem tudja megkülönböztetni a nappalt sem az éjszakától, ezért van, hogy éjszaka is fel kell hozzá kelnem" – folytatta Nikolett, aki azt is elárulta, hogy az orvosok felajánlották neki, hogy a kislányt egy egészségügyi intézménybe adja, ahol gondoskodnának róla, azonban benne fel sem merült ez a gondolat.

"Kinevettem az orvost. Sosem tennék vele ilyet, akármi is van, ő az én lányom, az én gyerekem és szeretem" – részletezte.

A kislány egy héttel ezelőtt újra kórházba került, ahol édesanyja látogatja, sőt minden alkalommal bejár etetni is Rékát.

"Mivel a kisebbik lányom nagyon anyás, így nem tudtam a kis angyalkámmal bent maradni. De aludni sem tudok, úgy megszoktam, hogy ébren van éjszakánként" – részletezte Nikolett.

Az orvos is megjegyezte, hogy így legalább tud egy kicsit pihenni, viszont Nikolett úgy érzi, mintha hiányozna egy darabkája.

Tudom, bután hangzik, és a doki szerint is most tudnék valamicskét pihenni, de szó szerint hallom Rékust csörgőzni. Sőt, van hogy megyek megnézni... 

– tudatta az anyuka.

A család nagyon nehéz anyagi helyzetben van. Nikolett férje szívbeteg, ő maga pedig minden idejét Rékával tölti, így nem tud munkát vállalni. Mire kiengedik a kórházból, a családnak rengeteg dolgot be kell még szereznie annak érdekében, hogy a kislánynak megfelelő körülményeket teremtsenek. 

"Családunk anyagi és egészségügyi problémái miatt nehézkesen tudjuk megoldani a kislány mindennapi szükségleteihez való dolgokat és gyógyászati eszközöket, melyek nélkülözhetetlenek számára. Szeretnénk magánkezelésekre is elvinni, de sajnos ezt nem tudjuk finanszírozni a saját jövedelmünkből" – mondta lapunknak szomorúan Nikolett.

Amennyiben szeretnél segíteni Rékának, támogathatod őt a Nyír1Bikers motoros alapítványon keresztül vagy a család saját számlaszámán.

 

origo.hu

Elindultak a francia katonák, szörnyű háború robbant ki

ripost.hu

Erre a 3 csillagjegyre idén felejthetetlen nyaralás vár

borsonline.hu

Házasság első látásra: újra együtt az egyik pár, óriási az öröm

vg.hu

Svájci autópályák: úgy végzik az útfelújításokat, ahogy arról a magyarok csak álmodhatnak – videó

life.hu

Heti horoszkóp 2024. május 20-26.: megfordulhat veled a világ

mandiner.hu

Elmondom, mit élek meg Novák Katalin lemondása óta

ripost.hu

Az UFO-vadász állítja, hogy aggasztóbb dolgot talált, mint az idegenek

mindmegette.hu

Ha ezt csinálod a levenduláddal, akkor csodás illata lesz

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

ripost.hu

4 év után előmerészkedett a botrányos színész, alig lehet ráismerni a Transformers sztárjára

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Nyugati katonai kiképzők Ukrajnába küldését fontolgatja a NATO

INSIDER

Kocsis Máté: sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett

INSIDER

Súlyos csapások érték Ukrajna második legnagyobb városát

INSIDER

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

INSIDER

Orbán Viktor: Amikor a béke mellett állunk ki, a hazánk mellett állunk ki!

INSIDER

"Nagy sebességgel ütközött" – Megszólalt a Mahosz szóvivője a verőcei hajótragédiáról

INSIDER

Európa főboszorkánya figyelmeztet: különleges együttállás lesz az égen, ennek a négy csillagjegynek pokollá teszi az életét

INSIDER

Szívszaggató: egy hónapja még az év tanulója díjnak örülhetett a verőcei hajóbaleset egyik eltűntje, Márton