INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2023.10.10.
Módosítva: 2023.10.10.

„Úgy ébredtem az intenzíven, hogy egy lyuk van a nyakamon” – összefogott a település Erikáért, hogy újra tudjon beszélni

Nagy Erikát tavaly májusban epilepsziaszerű görcsök miatt vitték be a szolnoki kórházba. Légzésleállás miatt azonban intubálni kellett és az intenzívosztályra került, majd mire magához tért már nem volt hangja és egy lyuk volt a nyakában.

Szerző K. D. R.

A mezőtúri Nagy Erika már születése óta betegeskedik. Amellett, hogy asztmás lett, már kéthetes korától fogva légzéskihagyással járó rohamai voltak, emellett magas vérnyomással, vesebetegséggel és cukorbetegséggel küzd. Az asszony egészségügyi kálváriája azonban itt  nem ért véget: miután a Covid második hullámában kórházba került és azt túlélve COPD alakult ki nála, tavaly májusban epilepsziaszerű görcsök miatt került kórházba, bent történtekből semmire sem emlékszik.

Erika a rémületre ébredt az intenzíven Fotó: Pixabay

„A nyakamon lévő lyukon keresztül lélegeztem és nem volt hangom"

Erikát hatalmas sokként érte, amikor arra ébredt az intenzív osztályon, hogy egy lyuk van a nyakán, azon keresztül lélegzik, hangja pedig nincs, így beszélni sem tud. A papírokból tudta meg, hogy mi történt vele.

Sajnos későn vették észre, hogy az intubáció rosszul sikerült. Akkor már megdagadt és elszíneződött a nyakam. CT-t csináltak, amely igazolta, hogy a tubus az intubálás során belefúródott a légcsövembe, letörve egy kis darabot a gyűrűporcból is

– mesélte a Ripostnak Erika a rémálomszerű történetét, aki kilenc hónapot töltött a kórházban ezek után. A mezőtúri nőnek hiába mondták, hogy le kéne zárnia a kanült, nem bírta, hiszen nem kapott levegőt, így egy hosszított kanüllel engedték haza.

„Szegeden vizsgáltak meg alaposan, ahol kiderült, hogy a kanül felett egy több mint 1 centis elzáródott rész van, vagyis a hangszálak alatt teljesen zárt a légcső. Ekkor szembesültem azzal, hogy valóban csak a nyakamon lévő pár milliméteres lyuk tart életben"

Erikát a családja és az ismerősei szeretete motiválja Fotó: Nagy Erika

Egy új műtéti technika adhatja vissza Erika hangját

Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora nemrég egy új műtéti technikát alkalmazott sikerrel hasonló betegeken, mint Erika, így az ő anyagát is megmutatták neki. A doktornak azonban csak magánrendelése van, így hiába vállalta el a szakember Erika megműtését, nem engedhették meg maguknak anyagilag a vizsgálatokat és a műtétet. 

„Én és a férjem is rokkantnyugdíjasok vagyunk, egy egyetemista lányunk és egy technikumba járó fiunk van. Anyagilag az utazás és a magánrendelések ára is megterhelő" – számolt be róla Erika, akinek minden alkalommal sofőrt kell fogadnia a Szegedre való utazáshoz, mert nincs autójuk. Ekkor még úgy tűnt, hogy anyagilag nem tudják vállalni a műtétet, így kétségbeesésében leírta a történetét Facebookon. 

Nem gondoltam, hogy bárkit is érdekelni fog. Aztán nagy meglepetésemre ismerősök és ismeretlenek, szinte egész Mezőtúr gyűjtésbe kezdett a gyógyulásomért. Elképesztő összefogás jött létre. Nagyon meghatódtam és nem tudom kifejezni, mennyire hálás vagyok az embereknek, hogy így mellém álltak

– mesélte meghatódva Nagy Erika, akinek jótékonysági rendezvényekkel, sütivásárral és jótékonysági koncerttel is segítettek a helyiek a rengeteg felajánlott tárgyon kívül. 

Erikáért összefogtak a mezőtúriak Fotó: Nagy Erika

„Kis városunk megmutatta, hogy bár egyszerű emberek élnek itt, sokan szegénységben, de amikor baj van, összefognak és amiben csak lehet, támogatnak. Akár a lelki támogatás is sokat ér" – fejtette ki Erika, akinek a helyi kisbolt és a Közösségi Ház is gyűjtött, így sikerült összeszedni a pénzt a műtétre.

Rizikós a műtét, ezt meg is mondta a doktor, de ez így nem élet számomra.

– zárta gondolatait a mezőtúri asszony, aki nagyon hálás mindenkinek, aki segített benne, hogy esélyt kapjon visszakapni a hangját.

 

Szerző K. D. R.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

origo.hu

Amerikai OnlyFans-sztárpárról készít filmet a magyar rendező

borsonline.hu

Ezért veszted el az eszedet, amikor szerelmes vagy - itt a tudományos magyarázat

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

vg.hu

Balaton: öntik a piacra az északi parti ingatlanokat, egyre nagyobb a különbség az árakban

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

travelo.hu

Lengyelországba készülsz? Ezeket az ételeket semmiképpen ne hagyd ki!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért