Létrehozva: 2023.09.03.

Mosolyogva néz szembe a halállal Anna, migránsok lepték el Érsekújvárt, tragédia történt Bujon

Súlyos betegségekkel küzd Anna, mégis mosolyogva néz szembe velük - ezt a cikkünket olvasták a héten a legtöbben, de sokan kattintottak Érsekújvár történetére is, ahol áldatlan állapotok uralkodnak a migránsok miatt.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, Szerencsi Anna még csak 25 éves, de már több borzalmat átélt, mint mások egész életükben. Születésekor leállt a légzése, háromszor újraélesztették. Tinikorában életmentő agyműtéte volt. Egy autóbaleset miatt pedig tíz éve agydaganattal él. Anna egyik legfőbb vágya, hogy példájával segíthessen másokon. Anna születésekor majdnem megfulladt, kiderült, hogy lyukas szívvel született. „Amikor megszülettem, a szervezetem sajnos rövid időn belül teljesen feladta a harcot és többszöri újraélesztésen estem át. Édesanyámnak azt mondták, hogy bár sikeres volt a legutolsó újraélesztés, ne reménykedjen túlzottan, nem sok esélyt látnak arra, hogy életben maradok. Ő oda jött az inkubátoromhoz, ahol csövek álltak ki belőlem és én mit csináltam? Mosolyogni kezdtem. Szóval azt hiszem ennek a mosolynak köszönhetem azt, hogy itt vagyok” mesélte a fiatal lány. 

Anna a mosolyával él túl - Fotó: Facebook

Alaposan felborzolták a kedélyek a csendes felvidéki kisvárosban, Érsekújváron, ahol válságstábot kellett összehívni, mert a lakosság úgy érzi a helyi hatóságok nem igazán tudják megfelelően kezelni a településen tartózkodó migráns tömeget. A történet ismerős lehet, több mint egy éve hasonló folyamatok játszódnak le a Vajdaságban. Észrevételeiket a rendőrségnek és az idegenrendészetnek is jelezték, a számos panasz pedig oda vezetett, hogy összehívtak egy válságstábot a városban - olvasható az Új Szó cikkében

A szabad ég alatt alszanak, végzik a szükségleteiket, a szemetesből ételt szednek ki, és ha hűvösebb van, az állomáson vagy a lakótömbök folyosóján húzzák meg magukat. Nem érdekük feleslegesen magukra vonni a figyelmet, nem idéznek elő konfliktusokat, mielőbb szeretnék folytatni útjukat nyugat felé. Sem szabálysértést, sem bűncselekményt nem követtek el.

- tudatta közleményében a városvezetés az ülés után. 

Érsekújváron szeretnék, ha megoldódna a migránshelyzet - Fotó: Markocska1916/Wikipédia

A buji családi ház elcsendesült az augusztus 29-én történt tragédia óta. Korábban vidám gyermekkacajtól volt hangos, ám most a gyász csendjébe burkolózott. A nyár utolsó keddjén játék közben megfulladt Sándor és Erzsébet legkisebb gyermeke, Melissza. A pár három gyermeket nevelt szeretetben: a négyéves Sanyikát, a kétéves Denisszát, és a hét hónapos Melisszát. Egy vízibomba került a kislány kezébe, ami szétdurrant, és a baba leszippantott belőle egy darabot. 

Minden nap virrasztunk a temetésig, teljesen összeomlottunk mindannyian, nem tudjuk abbahagyni a sírást. Egy szörnyű baleset történt, amiről senki sem tehet

 - fogalmazott a rokon.

A szörnyű baleset helyszíne - Fotó: TV2

A budapesti Keleti Pályaudvarra tartó vonaton fogták el Matteo Politi olasz parkolóőrt, aki csak 8 általánost végzett, mégis plasztikai sebésznek adta ki magát, és még műtéteket is végzett Romániában. A férfit jogerősen három év és tíz hónap szabadságvesztésre ítélte a bukaresti ítélőtábla. Az olasz férfi öt romániai luxus-magánklinikán tevékenykedett engedély nélkül. Az álorvos Matthew Mode álnéven praktizált  2018 márciusa és decembere között és összesen 28 nőn hajtott végre plasztikai műtétet különböző bukaresti magánklinikákon.

Egyedül utazott, olasz útlevele volt, nem mondott semmit, átlagos állampolgárként átnyújtotta az útlevelet, ekkor jöttek rá a kollégák a körözési listákból, ki ő.

- mondta el Bondar Laura, a nagyváradi határrendészet szóvivője.

Kerekes-Bónácz Noémi épp egy ceglédi szupermarket parkolójában várakozott az autó hátsó ülésén ülve kisbabájukkal, amikor megdöbbentő dolog történt. Mialatt a párja beszaladt az üzletbe üdítőért, egy gyanús férfi környékezte meg a járművet. 

Sajnos évek óta itt vannak és már napi szinten kéregetnek a parkolóban. Olykor már erőszakosak az emberekkel, de ide is piszkítanak, isznak, szemetelnek és szedik ki a ruhákat a konténerből. Olyan is volt már velünk, hogy egy dohánybolt előtt már szinte behajolt az autóba a hölgy, aki kéregetett. Ráadásul, ha nem ad neki az ember, akkor elátkoz és kiabál velünk

 – tette hozzá felháborodottan az édesanya.

Többen is féltik autóikat a parkolóban Fotó: LeventeGyori

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt sokan várták: visszatér Magyarországra az egyik kedvenc divatáruházlánc

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

life.hu

A legtöbben figyelmen kívül hagyják azt a jelet, ami a párkapcsolat végét jelentheti

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

metropol.hu

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Kiderült, mit vár el a lányától Kulcsár Edina

travelo.hu

Megtalálták az okot, hogy miért haltak ki a maják! Vajon mi biztonságban vagyunk?

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat! - Videó

INSIDER

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe

INSIDER

Hirtelen indultak be a fájások, szülés után jött a sokk Győr-Moson-Sopronban

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók