Létrehozva: 2020.10.20.

Mindennap a halállal néz farkasszemet Anna

Szerencsi Anna még csak 23 éves, de már több borzalmat átélt, mint mások egész életükben. Születésekor leállt a légzése, háromszor újraélesztették. Tinikorában életmentő agyműtéte volt. Egy autóbaleset miatt nyolc éve agydaganattal él. Álmairól le kellett mondania, de most új célokat talált: vállalkozni szeretne és pozitív életszemléletével másoknak segítene.

Anna a születése során majdnem megfulladt, háromszor kellett újraéleszteni. Kiderült, hogy lyukas szívvel született.

„Anyának az fájt a legjobban, hogy az orvosok azt mondták neki, talán jobb, ha babaként veszít el, mint később. Amikor a kórházban keresett engem, a nővér azt mondta neki: az ötösben talál, ha még élek. Én viszont széles mosollyal fogadtam anyát. Élni akartam” – meséli a fiatal lány a Ripost-nak. Később és nehezebben kezdett járni, mint más babák, de végül teljesen rendbe jött.

Anna különösen boldogan ünnepel minden egyes újabb születésnapot. Fotó: Szerencsi Anna

12 éves korában azonban autóbaleset érte. Beléjük rohant egy kisbusz, épp azon az oldalon, ahol ő ült. Agyrázkódása lett, de úgy tűnt, más baja nincs. Később viszont előfordult, hogy minden ok nélkül hánynia kellett, rendszeresen fájt a feje. Migrénje van, mondták az orvosok.

„Akkor ijedtünk meg, amikor egyszer csak nem tudtam nyelni” – idézi fel a lány. „Akkor meg azt mondták, anorexiás vagyok. Az ultrahangon találtak valamit a torkomban, ami a tükrözésre eltűnt. MRI-t kért az orvos, akkor derült ki, hogy a gerincem nem vezeti el az agyvizem, a fejemben meg nő a nyomás. Közölték: ha nem műtenek meg azonnal, talán egy évem lehet hátra.”

A fiatal lány egyik kedvenc hobbija a motorozás. Fotó: Szerencsi Anna

A következő MRI-n már daganatot is találtak az agyában. Egy szelepet szereltek a fiatal lány koponyájába és a mellkasán keresztülvezetett, beültetett katéterrel elvezették az agyvizét a gyomrába.

„A műtét után hetekig nagyon rosszul voltam” – idézi fel a szörnyű napokat. „A szervezetem nem akarta ezeket az idegen tárgyakat elfogadni, és újra kellett tanulnom járni. Közben a daganat elérte a látóidegeket, így bármelyik reggel arra ébredhetek, hogy megszűnt a periférikus látásom. Akkor azonnal újra műteni kell, ám mivel az agyam azon területét teljes mértékben el kellene távolítani, ez újabb súlyos következményekkel járna, úgyhogy most várunk.”

Fotó: Szerencsi Anna

Mindennek a tetejébe tavaly ismét rosszul lett, és kiderült: súlyos szívritmuszavara is van. Mindezek ellenére optimista és tele van tervekkel.

„Engem ezek tartanak életben” – vallja. „Amikor megműtöttek, az volt a cél, hogy újra tudjak járni, mehessek iskolába. Kiderült: az az álmom, hogy pincér legyek, sosem valósulhat meg a betegségeim miatt, így ruházati eladó lettem. Most pedig saját kozmetikát szeretnék, sminkes tanfolyamra megyek. Mindig kellenek új célok, álmok, ezek tartanak életben.”

Anna és egyik legfőbb támasza, az édesanyja. Fotó: Szerencsi Anna

Anna egyik legfőbb vágya, hogy példájával segíthessen másokon.

Indítottam egy videócsatornát, ahol elmesélem a történetem, és a jövőben sok- sok pozitív dolgot szeretnék itt az emberekkel megosztani. Szeretném megmutatni, hogy mindig van miért küzdeni!”

Édesanyja, nővére és párja a támasza Anna a sok baj ellenére szerencsésnek érzi magát, mert sok segítőkész, jó ember veszi körül. Legfőbb támasza az édesanyja – annak ellenére, hogy őt is nagyon megviselte a lány betegsége -, a nővére és a párja, akivel több mint 5 éve vannak együtt.

Anna öt éve boldog párkapcsolatban él. Fotó: Szerencsi Anna

Huszonöt tetoválás borítja a testét A fiatal lány testét összesen 25 tetoválás díszíti, és még szeretne újabbakat. Az ábrák a családjához, a barátaihoz kötődnek és a betegségeit is megjelenítik. Egyik kedvence a pontosvessző, ami azt jelképezi számára, hogy bármennyire nehéz is a helyzet, sosem szabad feladni, sosem szabad kitenni a pontot a mondat végére.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

magyarnemzet.hu

Elmarad Ronnie O’Sullivan és Judd Trump álomelődöntője

travelo.hu

Magyar fotós készített bravúros képeket az Etna füstölgő krátere felett

ripost.hu

Felforr a levegő Tolvai Reni merész fotójától, melltartóra vetkőzött

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó

INSIDER

Döbbenetes felfedezés: baktériumok lehetnek a reggeli kávédban

INSIDER

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!