Létrehozva: 2023.09.05.

Életveszélybe került a magyar zenész kisfia, azonnal operálni kellett

Lászlóék családjának kálváriája már negyedik éve tart. Kisfiuk, Brájen mindössze 800 grammal született 2019 novemberében, másfél hónapot töltött inkubátorban. Azóta már 10 kemoterápián, majd transzplantáción is átesett, de a harcnak még nincs vége.

A család alig lélegezhetett fel a kisfiú traumájából, pár hónappal később a családapánál rosszindulatú heredaganatot fedeztek fel, a férfit meg is műtötték. Idén februárban aztán még egyszer a feje tetejére állt a család élete, amikor Brájennél rosszindulatú májdaganatot fedeztek fel.

A fájdalmas terápiák után is tud mosolyogni a kisfiú Fotó: Olvasói

Nagyobb májat kapott

A kisfiú élete azóta fájdalmas fordulatot vett: 10 kemoterápián, majd transzplantáción is átesett, de a harcnak még nincs vége. Az újonnan beültetett máj nagyobb, mint ami kényelmesen elférne a kisfiú testében, így még az is lehet, hogy a gyermeknek újabb műtétre lesz szüksége. A család barátai összefogást sürgetnek, hogy az egyre rosszabb anyagi helyzetbe kerülő családnak segítsenek, Brájennek pedig méltó életet biztosítsanak.

 

Négy hónap a kórházban

Szinte egy tenyérben elfért a kis Brájen, amikor világot látott egy kistarcsai kórházban. Születése után négy hónapot töltött különböző kórházakban, mire családja végre hazavihette. A boldogság nem tartott sokáig, mindössze három hónappal később a családapánál, Lászlónál rosszindulatú heredaganatot fedeztek fel az orvosok, két hónappal később pedig meg is műtötték. Azt hihetnék, hogy ennél több sorscsapás már nem sújthat egy családot, de sajnos igen. Idén februárban Brájent altatta az édesanyja, és miközben kisfiát simogatta, egy keményedést érzett az oldalán. Másnap azonnal orvoshoz mentek, és megkapták a lesújtó diagnózist: a kisfiúnak rosszindulatú májdaganata van. „Egy világ omlott össze bennem” – mondja László, aki a budapesti Bókay Gyermekklinikánál adott interjút. Brájen ezután 10 kemoterápiás kezelést is kapott, hogy annyira összezsugorítsák a májat, hogy ki tudják venni. A kisfiú ezután transzplantációs listára került, és mindössze két hét várakozás után meg is érkezett az új máj. „A műtő ajtajáig kísértem, én adtam be neki a bódítót. Mielőtt becsukódott az ajtó, felmutatta a hüvelykujját, hogy minden rendben lesz. Akkor ott arra gondoltam, hogy talán utoljára láttam a fiam. Kilenc órán át tartott a műtét, és voltak kemény pillanatok közben, ezt az altatóorvostól tudjuk” – meséli az édesapa, akit láthatóan meggyötörtek a mögötte lévő évek.

Nyomja a gyomrát és a tüdejét

A transzplantáció sikerült, de a máj, amit Brájennek beültettek, nagyobb, mint kellene. Jelenleg a kisfiú gyomrát és tüdejét is nyomja, a gyermek ezért nem tud enni sem, folyamatosan öklendezik. Most kapni fog majd egy szondát, ami a gyomrot kikerülve juttatja az infúziót a vékonybélbe. Ez azért rendkívül fontos, mert Brájent táplálni kell, létfontosságú, hogy erősödjön. Ugyanis vagy megnő a kisfiú a nagyobb májhoz, vagy egy újabb műtét vár rá, aminek során levágnak egy kis darabot a beültetett szervből. Az apuka azt mondja, az őket körülvevő orvosok és ápolónők általában a hős és csoda szavakat használják fiára. „A Jóistenben bízunk, hívők vagyunk” – mondja az édesapa, hozzátéve, hogy kisfia is ugyanúgy hívő. „A jászfelsőszentgyörgyi Eklézsia Gyülekezethez tartozunk, amit Fehér Krisztián országos főpásztor vezet. Brájen fiam a legerősebb tagja a közösségnek” – mondja az édesapa, aki maga is igyekszik bizonyítani Istennek. „Leszoktam a cigiről is” – monda a férfi. 

 

Állandóan ingázik

Brájen most a Bókay gyerekklinikán van, és négy napja már édesanyja is vele lehet a kórházban, amióta a kisfiú lekerült az intenzív osztályról. Most már csak László ingázik minden áldott nap Jászfelsőszentgyörgy és Budapest között. A zenészként dolgozó férfi most dolgozni sem nagyon tud. „Már mennék, de most meg nem is hívnak, mert tudják, hogy baj van náluk, és hogy eddig nem dolgoztam” – mondja. Az élet azonban így nem egyszerű, a benzin, a parkolások emésztik fel a pénzt, László azonban jön rendületlenül, mert kisfiának szüksége van rá. 

„Nem tudom nélkülözni és ő sem engem”

 – mondja az apa, akinek ekkor meg is csörrent a telefonja. A párja hívta a kórházból, kérte, menjen vissza, mert a kisfiúnak már hiányzik.

Olvasóink és a család barátainak kérésére közzétesszük Lászlóék bankszámlaszámát:

Vidák Renáta

OTP Bank

11773456-02288990-00000000

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

mandiner.hu

Belobogtatta a lengyel elnök az atomfegyverek telepítését, meglepő, honnan érkeztek erre kritikák

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Fontos: Itt vannak a kormány legújabb bejelentései - Videó

INSIDER

Ennél a három banknál lesz elérhető az új otthonfelújítási támogatás: mutatjuk, hogy mikortól!

INSIDER

Orbán Viktor fontos beszédet tartott: „Hazánkban lehet szabadon beszélni” - Videó

INSIDER

Rendkívüli esemény kezdődik ma Budapesten, Orbán Viktor is felszólal