Létrehozva: 2023.09.09.

Durva! Kötelet és botot hozva gyűlnek össze a kutyakínzók szombaton

A gazdátlan kutyusoktól akar megszabadulni egy versendi lakos: Facebookon tette közzé, hogy várja a csatlakozni vágyókat szombaton a Baranya megyei faluban.

„Egy kötelet és egy botot hozzatok" – írja egy versendi férfi Facebook posztjában, amiben egy szombati „programra" hívja meg a többi falubélit. László azt írja, hogy délután egykor mindenki legyen a bolt előtt, aki szeretne megszabadulni a gazdátlan kutyáktól. Sőt még azt is hozzáteszi,  hogy hozzanak magukkal egy botot és egy kötelet és reméli, hogy sokan lesznek. 

A poszt írója a kóbor kutyák ellen szeretne tenni. Fotó: Pixabay

Felháborodtak az állatvédők

A poszt megjelenése után azt elkezdték megosztani a különböző állatvédő oldalak és csoportok. Volt, aki egyenesen elmebetegnek nevezi a versendi férfit, de sokan a polgármestert szólítják meg, hogy reagáljon az esetre és intézkedjen, hogy humánus módon kerüljenek biztos helyre a kóborkutyák. A „meghívó" eljutott a Szurkolók az Állatokért Alapítványhoz is, akik szintén Facebookon jelezték, hogy részt kívánnak venni az eseményen. 

Kedves Laci! Köszönjük a meghívást, természetesen ott leszünk mi is Versenden, szombaton 13.00-kor a bolt előtt! Minden lesz nálunk, ne aggódj! Mi is reméljük, hogy sokan leszünk

– írják posztjukban. 

„Ezek a dolgok nem segítik elő a helyzetet. Sem az állatokét, sem azokét, akik szeretik vagy utálják őket. Óriási probléma a kóborállatok helyzete, de nem ez a megoldás, hogy másokat buzdítok állatkínzásra vagy gyilkosságra. Mi minden ilyet teljesen elítélünk" – mondta a Ripostnak Kapin Richárd, az Alapítvány egyik arca és képviselője. Hozzátette azt is, hogy szerinte arra kéne törekedni, hogy ivartalanítással meg legyen oldva a gond és lakossági összejöveteleken el legyen magyarázva a felelős állattartás. 

A versendi férfi posztja alatt sajnos sok olyan komment is található, amiben egyetértenek Lászlóval. Kapin Richárdnak erről az a véleménye, hogy ezek az emberek nem fognak kimenni mind a bolt elé szombaton, inkább csak „fotel harcosok", akik online vezetik le a feszültséget az ilyen hozzászólásokban. 

Sad,Dog,Close,His,Eyes,Like,A,Dying,Dog,Like
Az igazi megoldást az ivartalanítás és a felelős állattartás jelentené. Fotó: Shutterstock

„Üzenjük, hogy aki állatot bánt, az velünk fog találkozni"

Richárdék tevékenységét már országszerte ismerik, hiszen látványosan, összefogva állnak ki az állatok védelmében. Most is úgy tervezik, hogy ha meg lesz tartva az esemény, akkor ők is ott lesznek pár emberrel. 

Nem fogjuk letámadni, beszélni szeretnénk vele, hogy nem jó, amit képviselni akar és ettől nem lesz jobb senkinek, nem ez a megoldás. A jogi következményekről is beszélnénk persze, hiszen szeretnénk kulturáltan megoldani, hogy az állatoknak és a lakosoknak is jó legyen

– hangsúlyozta Kapin Richárd, aki hozzátette, hogy szerinte egyértelműen utal a bot és a kötél arra, hogy a kutyákat bántani szeretnék.

„Lehet, hogy ők ezt ki akarnák magyarázni, de ez a poszt erről szól, ezt mindenki látja. Úgyhogy üzenjük mindenkinek, hogy aki állatot bánt az velünk fog találkozni, mi pedig azt valljuk, hogy börtönt az állatkínzóknak"

Egyetlen megoldás az ivartalanítás

A versendi lakosok elvileg már többször is jelezték a kóbor kutyákkal kapcsolatos problémáikat, de a helyzet nem oldódott meg. Lapunk információi szerint a túlszaporulat és a felelőtlen kutyatartás megakadályozása a jegyző feladata egy településen, ám amíg az önkormányzat nem lép közbe, addig nem oldódik meg a kóbor kutyák helyzete.

Az igazi megoldást az ivartalanítás jelentené. Több szervezet is biztosít már ingyenes ivartalanítást, így lenne lehetősége az embereknek. Bizonyos esetekben azonban már annyira elfajult a helyzet, hogy csak a település vezetése tud közbe lépni

– mondta a Ripostnak Nagy Mónika, a Nyújts Kezet a Mancsokért Alapítvány elnöke, aki szerint Versenden is erre lenne szükség, hogy az emberek ne akarják maguk megoldani a helyzetet ilyen erőszakos eszközökkel, mint amire most készülnek. 

„Felháborító és elítélendő az állatok bántalmazása és a megoldás semmiképpen sem ebben keresendő"– szögezte le Nagy Mónika.

Kerestük az önkormányzatot is

Az üggyel kapcsolatban kerestük Versend Önkormányzatát is, hogy reagáljanak az esetre. Cikkünk megjelenéséig levelünkre nem válaszoltak, így amint megérkezik hozzánk a reakciójuk, válaszukkal cikkünket frissítjük.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ki irányítja valójában Amerikát az egyre rosszabb állapotban lévő Biden helyett?

origo.hu

Szexi sportszerelésben fotózgatta magát Alekosz volt szeretője

metropol.hu

Halála után is gyerekeken segít a 9 évesen elhunyt Szász Níla

mandiner.hu

Hazatalált Jürgen Klopp magyar csatára – beindult a gyűlöletcunami

ripost.hu

Hátborzongató: kiszivárgott a hivatalos protokoll világvége esetére

mandiner.hu

Aki nemet mondott Rossinak: gyökeres fordulatot vehet a válogatott támadó sorsa a nyári Eb előtt

origo.hu

Kiesnek a bikinifelsőből Köllő Babett formás mellei - kép

mindmegette.hu

Új riválist kapnak a hazai sörök: a magyar boltokba is megérkezik a világ legismertebb italmárkája

life.hu

Nem csak a tűrőképességeden múlik, hogyan éled meg a havivérzéssel és a PMS-sel járó fájdalmakat(x)

ripost.hu

Imádják az emberek Berki Mazsi legújabb fotóját, nem akárkivel látható rajta

life.hu

A hüvelyflóra sokszínűsége: a mikrobiomunk egyéni mintázata(x)

lapcentrum.hu

Fizessen elő a Magyar Nemzetre most és a kedvezmény mellé ajándékot is kap!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Újra csillog az ékszerdoboz: elképesztően szép lett a felújított Vakok Intézete - Galéria

INSIDER

A magyar kormány tovább szigorítja Európa legkeményebb gyermekvédelmi törvényét

INSIDER

Duplájára nőtt a csoportos nemi erőszak áldozatainak száma Németországban 2015 óta

INSIDER

Új gyermekvédelmi törvény készül, módosítják az alkotmányt is - videó

INSIDER

Dani leleplezte az 51-es körzet titkát? Hátborzongató fotókat csinált és sikerült átcsempésznie

INSIDER

Fizikai és mentális problémákat is okozhat az energiaital rendszeres és mértéktelen fogyasztása egy új tanulmány szerint

INSIDER

Véletlenül, holtan találták meg a három hete eltűnt Lászlót - ezért nem vette észre senki

INSIDER

"Már békében nyugodhat" – Eltemették a kivégzett nyíregyházi asszonyt