Létrehozva: 2023.08.15.
Módosítva: 2023.08.15.

Profi kincsvadászok találták meg a háborgó Balatonban elveszett jegygyűrűt

Diána és Julian Németországból érkezett a Balatonhoz, hogy együtt nyaraljanak a családdal, amikor SUP-ozás közben lecsúszott a férj jegygyűrűje. A fiatal pár kétségbeesve kereste az értékes ékszert a háborgó Balatonban rokonaikkal, de mindhiába.

Diána és német párja, Julian 2 éve házasok. A koronavírus-járvány ideje alatt házasodtak össze, így közös életük is izgalmasan indult, hiszen az esküvő előtti hétig azt sem tudták, hogy megtarthatják-e az esküvőt rokonokkal. Most két évre az esküvőre újabb izgalmas történés zavarta meg a pár nyugalmát: egy augusztus eleji balatoni nyaraláson a Balatonba esett Julian jegygyűrűje a balatonfüredi Esterházy Strandon.

Diána és Julien hat éve alkot egy párt, két éve pedig házasok is Fotó: Olvasói fotó

A Balaton fenekére, közel 2 méter mélyre esett a gyűrű

Diána épp a parton volt 8 hónapos kisbabájukkal, amikor Julian életében először SUP-ra állt az Esterházy Strandon. A kísérletezés közben a férfi elvesztette az egyensúlyát és a vízben kötött ki. Valószínűleg ekkor eshetett le a jegygyűrű, ami mindkettőjüknek különleges eszmei érték volt.

Az egész családunk legalább egy órán keresztül kereste a gyűrűt, de az iszapos, mély, nyugtalan vízben esélyük sem volt, még búvárszemüveggel sem. Én eközben mit sem sejtve vigyáztam a parton a 8 hónapos kisbabánkra

– mesélte Diána a Ripostnak, aki férjével együtt kijózanítónak érezte, hogy velük is megtörténhet ilyesmi, hiszen sosem hagytak még el semmit.

„A gyűrű egy tárgy és nem ez teszi a kapcsolatunkat erőssé vagy széppé. Persze ez a gyűrű a házasságunk szimbóluma, így egyből azt beszéltük, hogy újat kell csináltatnunk, mert nem gondoltuk, hogy esetleg még meglesz" – árulta el Diána, hiszen ekkor már napok óta nem volt meg a gyűrű, ráadásul vihar is érkezett, ami felkavarta a vizet.

Diána és Julian gyűrűjének belső oldalán a nevük kezdőbetűje, az örökkévalóság jele, illetve a házassági dátumuk is szerepel Fotó: Olvasói fotó

A kilátástalan helyzetben Diána nagynénje a Facebookon közzétett egy bejegyzést a gyűrű eltűnéséről és, arról hogy 500€-t kap a becsületes megtaláló.

„Először Imre Lajossal vettük fel a kapcsolatot, aki nagyon kedves és segítőkész volt. Mivel azonban nem volt épp palackja, így nem tudott merülni. Végül Kákonyi Gábor ráírt a nagynénémre, hogy ők is tudnának jönni, ha még nincs meg a gyűrű, így elindultak a hosszú útra, Tolnáról" – Gáborék 130 km-t autóztak azért, hogy még Diánáék hazaútja előtt megtalálják a gyűrűt. Küldetésüket forgalmi dugó, a keresést pedig vihar is nehezítette, de végül sikert arattak.

Gáborék profi gépekkel álltak neki a keresésnek Fotó: Kákonyi Gábor

Három perc alatt meglett

Kákonyi Gábor és Apellshoffer Endre külön engedélyt kaptak a strand vezetőségétől, hogy kutatást végezzenek az eltűnt gyűrű miatt. Pontos tervezés és gépbeállítás után meg is kezdték a keresést.

A 170 cm mély víz ellenére az első határozott jel után sikerült a felszínre hozni a jegygyűrűt. Az az öröm, ami a tulajdonos arcán látszott, az számunkra felbecsülhetetlen érzés volt! Nekünk pedig egy felejthetetlen élmény és mentés a sok közül

– nyilatkozta a Ripostnak Kákonyi Gábor, aki elmondta, hogy az elmúlt 20 évük leggyorsabb mentése volt Diánáék gyűrűje, amit 3 perc alatt megtaláltak a vízben.
„Nagy volt az öröm mindkét oldalon: Julian átvette a gyűrűt, Gáborék pedig megkapták a megérdemelt jutalmat. Ez egy szuper történet az egész családnak, amit még jó ideig emlegetni fogunk." – zárta gondolatait Diána, akiknek végül boldogan zárult nyaralásuk, és gyűrűjükkel együtt térhettek haza Németországba. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen fordulatot és drámai végjátékot hozott a Bayern-Real BL-elődöntő

life.hu

A legtöbben figyelmen kívül hagyják azt a jelet, ami a párkapcsolat végét jelentheti

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

hirtv.hu

Vezércikk - Már nem érdekli a balliberális médiát, milyen eszement módon képes viselkedni Magyar Péter konfliktushelyzetben + videó

origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 29-május 5.: Nagyon kedvező változásokat jeleznek a bolygók

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

„Óriási dolog, hogy Levi is esélyt kapott" – versenyt fut az idővel az ötéves izomorvadásos kisfiú

INSIDER

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

INSIDER

Kísértik az idegenek: Zsolt már meg sem lepődik, ha ufót lát

INSIDER

„És igen! Megvan” – örömhírt közölt SMA Zente édesanyja