Létrehozva: 2023.08.29.

„Őt ölelve, hárman összebújva, a kezünk között hunyt el a kislányunk" – megszólalt Juhos Zsófia gyászoló édesapja

Juhos Zsófiánál tavaly áprilisban diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot. A miskolci lány akkor eldöntötte: nem engedi, hogy betegsége határozza meg az életét. TikTok videókon keresztül mutatta be a rákot, a kemót és tízezreknek adott erőt.

Szerző Kis Dalma Róza

Juhos Zsófiát az élet hatalmas megpróbáltatások elé állította: 2022 áprilisában hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála. A fiatal lány azonban különleges módot választott betegsége feldolgozására: úgy vette, hogy a rák nem létezik, nincs a szervezetében és nem is engedte, hogy az határozza meg életét. TikTok videókban kezdte el megosztani a betegségével kapcsolatos élményeit és nehézségeit, amivel tízezreket motiválva. A 19 éves fiatal lány végül július 18-án hunyt el családja körében. 

Zsófi tízezreket motivált a TikTok-on, miközben a legnagyobb csatát vívta. (A képen Zsófi és édesapja, Zsolt) Fotó: Beküldött fotó

Levelet írt a ráknak

A miskolci fiatal lány mindig is egyéniség volt. Szülei igazi művészléleknek látták, aki nehezen illeszkedett be kortársai közé, így rajzolt, írt és festett, hogy megossza a világgal gondolatait, talán éppen ezért választotta a TikTokot pár éve. Zsófi alkotásai különlegesek voltak: a zenés videókat egyszer csak felváltotta egy beszámoló, amiben elmesélte, hogy hasnyálmirigyrákkal küzd. Ezek után napi szinten tett ki anyagokat arról, hogyan telnek a napjai, hogyan próbálja kizárni életéből a betegséget vagy épp milyen egy kemoterápia. 

Rengeteg terve volt még, jogosítványt szeretett volna, terveztük, hogy hol akar majd lakni, milyen autót vesz majd. Az utolsó pillanatig reménykedtünk, és ő aznap délelőtt, amikor elment is azt mondta, hogy jól van és nem fáj semmije

– mesélte a Ripostnak megrendülve Juhos Zsolt, Zsófi édesapja, aki hozzátette, hogy Zsófi otthon sem beszélt a betegségről, azt viszont pontosan elmondta az édesanyjának, hogy milyen temetést és sírt szeretne, ha egyszer végleg elmegy.

Erre egy szülő nem tud felkészülni. A tévében már láttunk ilyet, de nem gondoltuk, hogy velünk is megtörténhet. Őt ölelve, hárman összebújva, a kezünk között hunyt el a kislányunk, ahogy ő szeretett volna, a saját ágyában, hatalmas harcokat megvívva

– árulta el könnyek között Zsolt.

Még most is olyan néha, mintha élne. Próbáltuk elpakolni a dolgait, de nem ment. Rengeteg feljegyzését, rajzát találtuk meg a szobájában. Találtunk egy levelet is, amit a ráknak címzett. Még abban is azt írja, hogy felveszi vele a harcot" – tette hozzá a megtört édesapa, akitől megtudtuk, hogy a 19 éves miskolci lány szállodaigazgató, esküvőszervező vagy kávézó tulajdonos szeretett volna lenni és még az érettségit is sikeresen letette. Betegsége alatt egyszerre több könyvön is dolgozott. Az egyik regényét, mely egy fantasy történet, szülei ki is szeretnék adatni, ezzel emléket állítva kislányuknak. 

Zsófi bár tudta mi vár rá, ám nem engedett teret a betegségének. Fotó: Beküldött fotó

„Nagy harcos voltál kicsilány"

Az édesapjától megtudtuk, hogy a kemoterápia egy idő után már nem segített, így az utolsó időkben csak az élményszerzésre koncentráltak. A szülők kétszer is elvitték Zsófit Olaszországba, ahová mindig is vágyott. Zsófi története és videói tízezrek életére volt hatással a TikTokon. Tömegek szurkoltak neki és csodálták a lány erejét és kitartását, amivel a halálos betegségéhez állt. 

„Százak csodálták őt a kitartása miatt. Köszönjük, hogy ilyen csodálatos ember lehetett közöttünk, akiből kis időre is, de kaptunk egy kicsit" – fogalmazott az egyik követője a halálhírre.

„Legeslegnagyobb hős volt!" – írta egy másikuk. 

Példakép voltál. Erőt és hitet nyújtottál a mindössze 6 éves, szintén rákkal küzdő gyermekemnek. Hálás vagyok!

– fogalmazott egy édesanya Zsófi videója alatt, de volt, aki halála után is írt üzenetet Zsófinak, amit már csak a szülei tudtak elolvasni. 

„Te vagy az egyik oka annak, hogy onkológus szeretnék lenni"– írta Zsófi követője, ami végső bizonyosságot adott szüleinek arról, hogy lányuk nem csak számukra volt egyedi és különleges, hanem tízezreknek adott erőt és változtatta meg életüket. 

 

ripost.hu

Kifehéredett a táj: Durván elverte a jég ezeket a magyar városokat - Fotók

mindmegette.hu

2 nap, 2 menü – hétvégi ebédtippek tanácstalanoknak

vg.hu

Azahriah a Puskásban: már tudjuk, mennyi pénzt keresnek a tripla koncerttel – erre még egy magyar zenész se volt képes

ripost.hu

Mi történik a Fradinál? Nem kért a sztárjátékos a csapatból

hirtv.hu

Egy étteremben rongálhattak Magyar Péter hívei + videó

ripost.hu

Nem hiszel a szemednek: világsztár mellett feszít PSG Ogli

astronet.hu

Jupiter az Ikrekben: jön a szerencsés változás

ripost.hu

Ezt már nem lehet visszaszívni, lelepleződött Katalin hercegné titka

ripost.hu

Megmondta a véleményét Szoboszlairól a Liverpool legendája

ripost.hu

Gyászol a Buckingham-palota: mindenki szíve összetört

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Böjte atya: Egyesek háborúra készülnek, mi a békére

INSIDER

Még jó, hogy fel kell tüntetni! Egyetlen boltban 29 összement termék!

INSIDER

Újabb lépés a világháború felé: térképen az amerikai fegyverekkel támadható orosz célpontok

INSIDER

Orbán Viktor: ez az a választás, ahol eldől a háború és béke kérdése

INSIDER

Erőszakba torkollott Magyar Péter hergelése Tatabányán - Videó

INSIDER

Kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait, 2,535 milliárd volt a tét

INSIDER

Kiderítettük, erre költenek a legtöbbet a magyarok gyereknapon

INSIDER

Kifehéredett a táj: Durván elverte a jég ezeket a magyar városokat - Fotók