Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
Létrehozva: 2023.08.06.

Egy hétig nem vették észre, mi a baja az egyéves Larának, a 4 gyermekes Vandától pedig búcsúzni kellett

Olvasóink ezen a héten ezeket a cikkeket kedvelték leginkább, így visszaidézünk belőlük néhány részletet.

Borzasztó dolog történt egy magyar kislánnyal, Németországban. A kis Lara szülei egy éve költöztek Németországba, azonban július közepén felborult az életük, amikor a kislány erősen köhögni kezdett és alig kapott levegőt. Rögtön hívták a mentőket.

Young,Girl,Sleeping,In,Intensive,Care,Unit
A kis Lara élet-halál között van. Képünk illusztráció. Fotó: Monkey Business Images

 

Az orvos azt mondta, valószínűleg nincs nagy baj, de a biztonság kedvéért beszállítják a kórházba. Belenézett a torkába, de nem látott semmit 

– mondta a Borsnak Lara édesapja. A klinikán a szemrevételes vizsgálatot megismételték, de kijelentették: a gyermeknek nincs különösebb baja, hazamehet.

A szülők ettől kezdve a gyerekorvos, a kórház és az otthonuk között ingáztak Larával, aki semmivel sem lett jobban, ahogy múltak a napok.

A kilencedik napon végre megröntgenezték a pici lányt, így találták meg a ceruzaelemet a torka és a nyelőcsöve között. Valószínűleg játék közben került valahogy a kislány kezébe. Az, hogy a szájába vette és lenyelte az elemet, egy pillanat alatt történhetett.

"Jelenleg gépeken tartják, mélyaltatásban" - csuklott el az apuka hangja.

A fél ország keresi már azt a nőt, akinek Miskolcon veszett nyoma. A 66 éves, Karlik Istvánné Erzsébet, még június 20-án tűnt el. Gyermeke reményei fogynak, úgy gondolja, hogy súlyosan cukorbeteg anyukája már nem is él. Utoljára a lánya vitte haza autóval, ám otthon az idős asszony észrevette, hogy otthagyta a telefonját, ezért visszaindult hozzájuk, de oda már sosem érkezett meg, és haza sem ment. 

Erzsébet súlyos cukorbeteg, inzulin nélkül nem élhette túl Fotó: Ripost

Lassan másfél hónapja semmi hír a Miskolcon eltűnt Erzsébetről. Hiába keresték több százan, nem bukkantak az asszony nyomára. A nő súlyos cukorbeteg, ezért három napot bír csak ki inzulin nélkül. Bár az ember a végsőkig bizakodik, lánya Greskó-Karlik Ágnes szerint anyja már valószínűleg halott.

Három halottlátót is felkerestem, hogy kapcsolatba tudjak lépni édesanyám lelkével, ami sikerült is. Az a baj, hogy ő maga sem tudja pontosan, hogy hol van. Annyit mondott, hogy valamilyen gödörben fekszik

– magyarázta az eltűnt nő gyermeke.

Egy társasházban mindig történik valami. Van, amikor vasárnap reggel kezd el valaki falat fúrni, más hajnalban dobja le a szemetet, ami nagy zajjal jár, de erre a történetre alig vannak szavak.

Győr-Marcalváros részén történt nemrég az az eset, amikor egy nő az egyik panelház ablakán kihajolva ordítozott, amit videóra is vettek és így bejárta a felvétel a világhálót. Alaposan felkavarta az amúgy eseménytelen kerület életét az asszony a mindennapinak nem nevezhető tettével. A nő mondandójából nem sokat érteni, mert eltorzult hangon üvölt a felvételen. Azt nem tudni, hogy mi váltotta ki ezt a reakciót a hölgyből, a videó alatti kommenttelők szerint tudatmódosító szer, vagy szerek hatása alatt lehetett, a legtöbben az úgynevezett kristály nevű drogra gyanakodtak. 

Az üvöltöző nőt sokan látták a világhálón 

A hölgy beszéde alig, illetve nagyon nehezen érthető, azt biztos, hogy egy bizonyos Gézát hívogatott, aki vélhetően felette lakik, mert a nő arrafelé fordul, miközben üvöltözik. Az jól látható, hogy a nő megváltozott tudatállapotban van és a mondandója többi része nem teljesen egyértelmű, sokan próbálták megfejteni mit is mond a monoton vonyítások között, illetve többen arra tettek kísérletet, hogy magát az asszony viselkedésének okát is kiderítsék. Volt aki úgy vélte, maga az ördög férkőzhetett az üvöltöző nő testébe.

A Bács-Kiskun vármegyei Tasson élő 28 éves Vanda néhány hete adott életet negyedik gyermekének, a kis Gergőnek. Először minden rendben volt, de néhány nappal később rosszul lett, kórházba kellett szállítani, ahol azonnali műtétre volt szüksége. Ám azt nem élte túl. Olvasóink gyűjtést szerveztek a családnak, ami miatt Imréék nagyon hálásak, így ők is szeretnének másokon segíteni. 

Vandát a múlt héten temették, sokan vittek virágot a sírjára. Fotó: Ripost

Más gyerekeken is fognak segíteni

 Amióta Vanda meghalt, rengeteg adományt kapunk

 – folytatta Imre. "Nagyon hálásak vagyunk érte, nem is sejtettük, hogy ennyi jó ember van! A pénz mellett – ami óriási segítség a négy gyermeknek – kapunk még gyerekruhákat is. Sokan gondoltak a 7 éves Adélra, a 4 éves Martinra, a 2 éves Rebekára és a néhány hetes kis Gergőre. Sok ruhát kaptunk, köztük például télieket, amik most jók Gergőre, de mire beköszönt a hideg, már kinövi. Ezért úgy döntöttünk, hogy az ilyen ruhákat, mindazt, amit a mi gyermekeink nem használnak, mi is felajánljuk a környékbeli rászoruló gyerekeknek és a családjaiknak. Így ezek is jó célt fognak szolgálni."

A kormány még június végén döntött több, fontos változásról. Többek között a családtámogatások átalakításáról, az adható cafeteria-keret megemeléséről, a SZÉP-kártyára vonatkozó szabályok módosításáról és a boltokat érintő kötelező akciózás mértékének emeléséről is. Ezen intézkedések jelentős része augusztus elsejével lép életbe. 

augusztus, augusztus elseje, naptár
Ezek változnak augusztus 1-től a boltokban. Fotó: Maurice Yom / Shutterstock

Augusztustól megszűnnek az élelmiszerárstopok

Ez azt jelenti, hogy az eddig hatósági áron kínált termékeket ismét az üzletek árazhatják majd be. Így a kristálycukor, a búzafinomliszt (BL 55), a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, a 2,8%-os zsírtartalmú UHT tehéntej, a tyúktojás és az étkezési burgonya ára más lesz augusztus elsejétől, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy drágábbak lesznek. Az olaj augusztustól érvényes ára például 500 forint körül lesz majd literenként, a lisztté 190Ft/kg körül, a sertéscombé 1500 Ft/kg körül, de csökkenni fog a mostani árakhoz képest a tojás és a tej ára is az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) adatai szerint.

Megemelkedik a kötelező akciózás mértéke

Az árstopok mellett az infláció letörése érdekében a kormány kötelező akciókat is bevezetett június elsejével. Azóta a nagy üzletláncoknak az árstopos termékek mellett minimum 20 termék árát kell hetente mérsékelnie. Augusztus 1-gyel ez kiegészül a jelenleg még árstopos termékekkel. Az árcsökkentés során a boltoknak legalább egy termék árát kell mérsékelni termékkategóriánként. Hogy mit akcióznak le, azt a kereskedő dönti el. A leárazás mértékét viszont a kormány határozza meg. Ez jelenleg 10%, de augusztus elsejétől legalább 15% lesz. 

 

origo.hu

Dühöngenek a nézők Párizsban, átverték őket, nem látnak semmit a megnyitóból

ripost.hu

„Harcosként emelkedsz fel az angyalok közé” – összeomlott a gyásztól a magyar olimpikon

borsonline.hu

Fotó bizonyítja: kislányával hagyta el az országot Krausz Gábor

mandiner.hu

Így vonult be a magyar csapat a 2024-es olimpia megnyitóján

ripost.hu

Szándékosan fellibbent Tolvai Reni miniruhája - Forró fotó

vg.hu

Hidegzuhany érte a horvát turizmust: borzasztóan alakul a szezon

ripost.hu

Miért viselkedik így Milák Kristóf? Kitálalt a világbajnok legenda

travelo.hu

Ez az egyik legolcsóbb nyaralás célpont Európában, ahol tenger és hegyek is várnak

ripost.hu

Olimpiai megnyitó, fotókon a magyar csapat érkezése

ripost.hu

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

ripost.hu

Pár nap, és milliárdok találnak rá az igaz szerelemre – ígéri a jós

ripost.hu

Összeroppant a gyásztól Katus Attila

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Brüsszel agresszív hisztibe kezdett Orbán Viktor békemissziója miatt

INSIDER

A békemisszió fontos állomása Tusványos - szombaton összegez Orbán Viktor

INSIDER

Jól keresnek az energiacégek az olcsóbb orosz olajon, ezért csökkenteniük kell a benzinárakat

INSIDER

Fanta-botrány: rendesen kiakadtak a magyarok a multikra - videó

INSIDER

Izrael terrortámadásra figyelmeztette Franciaországot

INSIDER

Szijjártó Péter: a brüsszeli bürokraták történelmi bűne, hogy az Európai Unió érdekérvényesítő képessége most már gyengébb, mint bármikor korábban

INSIDER

„Marcsika mindig hozta a nyugdíjunkat és nagyon szerettük” – több ezren gyászolják a szanki postást

INSIDER

Trump vagy Harris? Milliárdosok csatája az Egyesült Államokban