Létrehozva: 2023.07.07.

„Azt gondolom, hajtja valami” – Két hete keresik kétségbeesetten az agyvelőgyulladásban szenvedő férfit

Hol innen, hol onnan jelentik, hogy látták Libor Istvánt, de az információ vagy tévesnek bizonyult, vagy mire odaértek, a férfi odébb állt. Párja, Ágnes naponta újra meg újra útra kel, hátha megtalálja beteg párját és nagyon sokan próbálnak segíteni neki. A férfi a betegsége miatt mostanra legyengülhetett, gyógyszereit nem szedi, ezért napról napra jobban aggódnak érte.

Péntek reggel lesz két hete, hogy István elbiciklizett otthonról. Családja, szerettei azóta folyamatosan keresik. Az eltűnt férfi agyvelőgyulladásban szenved, eltűnése óta a gyógyszereit sem szedte be. Néhány napja mentőkutyákkal és drónnal is keresték, ám ez sem vezetett eredményre. István párja, Ágnes még tegnap is kereste szerettét, mindhiába. 

Továbbra sem találják az agyvelőgyulladással küzdő férfit, aki Örkényből tűnt el
Már két hete nem találják az agyvelőgyulladásban szenvedő eltűnt férfit. / Fotó: Facebook

Rengeteg bejelentés érkezett

Az elmúlt két hétben több szemtanú is jelentkezett a családnál, és arról értesítették őket, hogy hol látták kerékpárjával felbukkanni Istvánt. Ezeknek a bejelentéseknek a nagy részéről kiderült, hogy téves volt. A rengeteg fals információ miatt azonban egyre nagyobb körben keresik már a férfit, ami igencsak megnehezíti felkutatását. Pár nappal ezelőtt Örkény polgármestere, Kulcsár István is felhívást tett közzé István eltűnésével kapcsolatban. 

„Az idő most nem nekünk dolgozik. István betegséggel küzd, és ez már a nyolcadik nap, hogy vélhetően nem jut megfelelő mennyiségű folyadékhoz, élelemhez. Mindenki gondolhatja, hogy bármennyire edzett is, fizikai állapota mára már aggodalomra adhat okot. Minden egyes perc számít! Nagyon sok a fals információ, amely megnehezíti a keresést. Aki be tudja azonosítani, késlekedés nélkül hívja a 112-t” – írta a polgármester, aki érezhetően maga is aggódik.

A drónos keresés sem vezetett eredményre

Négy nappal ezelőtt újabb nagyszabású akció indult István keresésére. 

„Tegnap újra megpróbáltuk a lehetetlent Libor István felkutatása érdekében. Megint nem sikerült. Kerékpárral hatalmas területen mozog, egy körülbelül 40 kilométeres körben. Több csoportban kutyákkal, drónokkal, terepjárókkal, gyalogosan átvizsgáltunk minden olyan helyet, ahol korábban észlelték őt és ahol megbújhat. Erdők, tanyák, gyümölcsösök, vadlesek, elhagyatott épületek, reptér. Figyelő pontokat állítottunk fel és mozgó járőröket alkalmaztunk. Hiába. Köszönet az együttműködésért a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete, a Magyar Rescue 4x4 tagjainak, a környékbeli polgárőröknek, városrendészeknek, mezőőröknek és minden civilnek” – számolt be a keresésről a Help Mentőkutyás Egyesület.

„Azt mondták, ne hibáztassam magam”

A Ripost elérte Ágnest, István párját. „Semmi. Semmi sincs, nem találjuk” – kezdte az eltűnt férfi élettársa, aki elárulta, hogy István betegsége, az agyvelőgyulladás miatt esetleg képzelhet néha dolgokat. „Én azt gondolom, a képzelgései miatt valami hajtotta, és aztán nem talált vissza. Ez a betegség miatt van, olyan, mintha valami elől menekülne. A kórházból is útra kelt háromszor is, de azt hittük, hogy ha hazavisszük, nem akar majd elindulni. Nem így lett. Azt mondták, ne hibáztassam magam, egy 58 éves férfit nem lehet lakat alá zárni. Az autó kulcsát elvittük, elment biciklivel. Ha nincs bicikli, elindult volna gyalog” – mondja Ágnes, aki minden áldott nap kimegy, és keresi párját. „Egyszer láttuk kamerán, és volt még egy bejelentés, amit elhiszek, de sajnos sokszor tévesen gondolták azt, hogy Istvánt látják. Már olyan is volt, aki azzal hívott, hogy két biciklivel látta. Én ezt nem hiszem el” – mondja Ágnes. „Sokszor eszembe jut most, amit édesanyám szokott mondani: Szűz Máriám, segíts, vagy így, vagy úgy” – mondja Ágnes.

Segítsenek megtalálni Istvánt!

Az eltűnt férfi Örkénytől Kecskemétig bárhol felbukkanhat. Istvánon fekete póló és fekete rövidnadrág volt, amikor eltűnt és egy narancssárga KTM biciklivel indult el. Kérjük a környékbelieket, hogy járjanak nyitott szemmel, ha idejük engedi, nézzenek szét településükön! Amennyiben úgy gondolják, hogy István látják, igyekezzenek gyorsan megbizonyosodni róla és azonnal, késlekedés nélkül értesítsék a rendőrséget. Minden perc, minden összefogás számít most!

Kérjük, hogy aki az eltűnt személy jelenlegi tartózkodási helyével, vagy eltűnésének körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a rendőrséget: a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát.

 

 

origo.hu

Verőcei hajótragédia: drámai hír érkezett

ripost.hu

"Egyre nehezebb" – Mellékhatásokkal küzd Katalin hercegné, sokat fogyott és hullik a haja

borsonline.hu

Most érkezett: megtalálhatták a verőcei horrorbalesetben eltűnt fiatalokat

hirtv.hu

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

mindmegette.hu

Újra elérhető a Lidl legnépszerűbb akciója, amire évekig vártak a vásárlók

mandiner.hu

Halálos fenyegetést kapott Zelenszkij – és nem is akárkitől

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

travelo.hu

Extra turbulencia miatt egy ember meghalt és sokan megsérültek a Singapore Airlines gépén

ripost.hu

Megmutatja hatalmát az univerzum, 3 csillagjegy élete most felfordul

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

ripost.hu

Rengeteg rendőr és mentő lepte el a budapesti pláza környékét, nagy a baj

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

A történelem ismétli önmagát? A dollárbaloldal ismét háborúba sodorná Magyarországot

INSIDER

„Manipulatív, erőszakos, nárcisztikus” – Magyar Péterről kérdezték mesterséges intelligenciát

INSIDER

Nyugati katonai kiképzők Ukrajnába küldését fontolgatja a NATO

INSIDER

Kocsis Máté: sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett

INSIDER

"Veszélyre akar bennünket figyelmeztetni" – 22 éve vigyáz egy szellem Mónika családjára, az édesanya ledöbbent, ki lehet az

INSIDER

Visszatért a polcokra a Lidl slágerterméke, amire régóta vártak a vásárlók– ráadásul olcsóbban

INSIDER

Szuperhősök mérték össze az erejüket a S.E.R.E.G. főhősével

INSIDER

"Már sosem tudjuk tőle megkérdezni, mi bántotta" – vonat elé lépett a 14 éves Eszter