Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.07.10.

Illegális gyorsulás Budakalászon: ki lesz a következő áldozat?

A tuningosok leginkább Fótra és Dunakeszire jártak eddig versenyezni, hiszen ott volt az előre megbeszélt gyülekezési pontjuk. Azonban amióta az ottani rendezvényt ellenőrizték a rendőrök, visszaszoktak Budakalászra.

Tuningolt autók és üvöltő zene – már messziről is hallható, amikor összegyűlnek az illegális gyorsulók Budakalászon. A Ripost információi szerint több bejelentés is érkezett már a hangos motorok és a száguldozó autók miatt. A lakók szerint tarthatatlan a helyzet, ugyanis ha megcsúszik egy autó, többen is meghalhatnak.
 

Gyülekeznek az Auchan parkolójában. Fotó: olvasói

„Csináljanak velük valamit, mert nem bírjuk tovább!”

Nem hiszem el, hogy nem lehet valamit csinálni az éjszakai gyorsuló autósokkal

 – kezdte lapunknak egy felháborodott lakó. - Folyamatosan a kerékcsikorgást, driftelést, gyorsulgatást hallgatjuk! Most, hogy beütött a nyár, rendszeresek a kinti bulik. Persze a kocsikból mindig dübörögnek a zenék is, aminél csak a bőgő motorok a hangosabbak. Én eddig nem tettem feljelentést, de lehet, hogy mégis az lesz a megoldás. 

Vannak, akik azt hiszik, mindent szabad

Lapunk megkereste a helyi polgárőrség elnökét Lázár Pétert is, aki elmondta: rendszeresen ellenőrzik a gyorsulások helyszíneit.

 Először is fontos kihangsúlyozni, hogy nagyon sok normális fiatal jár ki ezekre a találkozókra!

 - kezdte az elnök. - Ám mellettük van egy réteg, akik nem törődnek a lakossággal, azokkal, akik pihennének. Ők egyszerűen nem értik meg, hogy nem tehetnek meg akármit. Leginkább az Auchan parkolójához járnak és az áruház mögé driftelgetni, versenyezni, zenét üvöltetni. Rengeteg a lakossági panasz ezek miatt. Mi ilyenkor annyit szoktunk csinálni, hogy visszatérően ellenőrizzük ezeket a helyszíneket. Ha csendes találkozó van, tehát nézegetik az autókat, beszélgetnek, akkor nem szólunk senkinek, de amint jogsértő, vagy a helyi lakosok pihenését zavaró viselkedést látunk, jelezzük a rendőrségnek és segítjük az intézkedésüket. Mivel jó az idő, ezért gyakoribbá váltak ezek a találkozók. Ugyanakkor volt egy időszak, amikor úgymond „jól jártunk”, hiszen ezek a tuningosok átmentek Fótra és Dunakeszire, mivel ott volt a találkozási pont. Egyszerűen meg kell érteniük, hogy életveszélyes, amit csinálnak, hiszen ha kicsúszik egy autó és balesetet okoz – zárta szavait Lázár Péter. 
 

Fotón tömegbulivá alakult a gyorsulási verseny. Fotó: olvasói

Fóton razziázott a rendőrség 

Ahogyan azt a Ripost elsőként megírta, hatalmas családi rendezvénnyé vált a fóti Auchannál megrendezett illegális gyorsulási verseny, tuningolt autókkal, motorokkal. Ám mellettük volt még egy elektromos rollerrel közlekedő srác is, aki nagy feltűnést keltett, ugyanis ő védőfelszerelés nélkül indult a futamon. A résztvevők közül sokan elhozták a gyerekeiket, többek között valaki egy kislányt, aki a száguldozás közben végig kihajolt az ablakon. Riportunk után a rendőrség razziát tartott a rendezvényen, ahol összesen 1 millió forint bírságot szabtak ki a szabálytalankodókra. A Ripost információi szerint ezután egy másik helyszínen, Győrben szabadultak el a tuningosok.
 

Borzasztó tragédia történt az Árpád hídon 

Július 1-én halálos áldozatot követelt az éjszakai versenyzés. Aznap ugyanis a hajnali órákban egy AMG Mercedes és két BMW versenyzett a Papp Károly úttól, egészen az Árpád hídig. A híd előtt a brutális sebességgel rongyoló Mercedes egy padkára futott, kisiklott, és a szalagkorlátot átszakítva a kerékpársávra csapódott, ahol elgázolta az ott bicikliző 26 éves I. Benjámint, majd felborult. A roncsot az egyik BMW kikerülte, a másik azonban belecsapódott, mind a két sofőrt kórházba kellett szállítani, míg a biciklis fiatal belehalt sérüléseibe. Később kiderült, hogy a versenyzésre használt kocsi több tunningoláson is átesett, a baleset idején pedig minimum 137-tel száguldott. Sofőrjét etartóztatták.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek