Létrehozva: 2023.06.28.

Illegális gyorsulási versenyek: hadat üzentek a győriek a tuningosoknak

Kiakadtak a Győrben élők is a tuningosokra. Minden péntektől vasárnapig illegális versenyeket rendeznek a városban, ami miatt a családosok nem tudnak pihenni. Szerintük tarthatatlan a helyzet.

A Ripost információi szerint Győrben több helyszínen is rendeznek illegális gyorsulási versenyeket. Motorosok és autósok mérik össze a gépek erejét esténként, amiből látványos „buli” alakul ki, ám a helyiek türelme elfogyott. Hadat üzentek a tuningosoknak.

Fóton elfogyott a rendőrök türelme. Fotó: olvasói

Fóton razziázott a rendőrség az illegális gyorsulási tömegbulin

Ahogyan azt a Ripost elsőként megírta, hatalmas családi rendezvénnyé vált a fóti Auchannál megrendezett illegális gyorsulási verseny. Tuningolt autókkal, motorokkal mérték össze az erejüket. Ám mellettük volt még egy elektromos rollerrel közlekedő srác is, aki nagy feltűnést keltett, ugyanis ő védőfelszerelés nélkül indult a futamon. A résztvevők közül többen elhozták a gyerekeiket, többek között valaki egy kislányt, aki a száguldozás közben végig kihajolt az ablakból. Riportunk után a rendőrség razziát tartott a rendezvényen, ahol összesen 1 millió forint bírságot szabtak ki a szabálytalankodókra. A Ripost információi szerint ezúttal egy másik helyszínen, Győrben szabadultak el a tuningosok.


 Több helyszínen rendeznek egyszerre versenyt

Túlfeszítették a húrt a győri tuningosok is. A helyiek szerint tűrhetetlen a helyzet, ugyanis több helyszínen rendeznek az autósok illegális gyorsulási versenyeket, ami miatt esténként nem tudnak aludni a családosok. Emiatt hadat üzentek nekik.

Nem lehetne valamit csinálni?! A 83. főút kivezető szakaszán a temetői részen rendszeresen gyorsasági verseny folyik, ami jelentős hanggal és sebesség túllépéssel jár! Figyelmébe ajánlom a hatóságnak! A találkozó a Praktiker parkolóban szokott lenni, itt gyűlnek össze a tuningolt, visszadurrogó autók és a gyorsasági motorosok! Nem hiszem, hogy ez nem zavar senkit! 

- írta felháborodottan egy helyi férfi. 

Úgy tudjuk, hogy az említett 83. út mellett még a Tihanyi Árpád úton, a Nádorvárosi temető körforgalmától nem messze és a Győr-Sziget környékén is rendeznek illegális futamokat.

Hétvégén gyorsulgatnak 

„A Nádorvárosi temető körforgalomtól kifelé rendszeres ez a jelenség! Igazából nem is az a baj, hogy gyorsulnak, hanem hogy itt! Este és éjjel, főleg hétvége! Iszonyú ez a zaj. A panelok még fel is erősítik a hangot, beleremegnek az ablakok!  Nem értem, hogy miért nem lehet mondjuk a temetői körforgalom és a templomnál lévő jelzőlámpa közé egy fix trafit telepíteni"– mondta idegesen egy másik helyi férfi. 

Van, aki arra panaszkodik, hogy péntektől egészen vasárnapig a futamokat kell hallgatniuk. 

"Nagyon zavaró, minden péntek, szombat, vasárnap éjjel ezt kell hallgatni, és tényleg jó lenne, ha valami történne már ebben az ügyben. Az ablakot nem csukhatom be, mert így is nagyon meleg van a lakásban, de a 8 hónapos gyerek rendszeresen erre kel fel éjjel. Büntessék meg őket vagy mi szórunk ki eléjük szöget!" - fenyegetőzött mérgében. 
 

„Zavarjátok a gyerekeket”

A helyiek leginkább azért mérgesek a tuningosokra, mert az autójuk menet közben erőteljes durrogó hangot ad, amitől a környéken lévők nem tudnak aludni.

„Engem nem érdekel, hogy gyorsan mennek, a saját életükkel szórakoznak. Az viszont már más dolog, hogy minden hétvégén ez a szórakozás megy és se pihenni nem tudunk, se gyereket altatni. Durrog meg pattog minden… Nekik nem számítanak se a dolgozók, se a kisgyerekek" – háborodott fel egy, a környéken lakó asszony.

Megkerestük a Győr-Moson-Sopron Vármegyei RFK-t, náluk jelezték-e a problémát a lakosok, hogyan tudnak segíteni egy ilyen helyzetben. Válaszukkal frissítjük a cikkünket. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő állatságok a sportpályákon

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

magyarnemzet.hu

Oroszország egy jóval nagyobb háborúra készül + videó

ripost.hu

Eleged van a fővárosból? – Megnéztük, hova érdemes kiköltözni Budapestről

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Katasztrófával fenyegeti a NATO-t Oroszország

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el

INSIDER

Nyitrai Zsolt: A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára!

INSIDER

Berobban a nyárias meleg, közel 30 fok is lehet

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai