Létrehozva: 2023.06.29.

Megoldódhat a budai hajléktalan élete: Álomfizetést ajánlottak Bélának

Mélyen együttéreznek olvasóink a riportunkban bemutatott, szállást és munkát kereső hajléktalan férfival. Rafael Béla utcai plakátokon keres megoldást: munkát és lakhatást, őszinteségével és elszántságával pedig sokak szimpátiáját kiváltotta.

Rafael Béla saját bevallása szerint hisz a megérzéseiben. A budai utcákon élő hajléktannak elege lett a bizonytalanságból, és úgy döntött, a tettek mezejére lép. Készített és sokszorosított egy plakátot, melyen leírta: arról álmodik, hogy munkáért cserébe lakhatást kap egy jótevőtől. Akár egy használt lakókocsit is elfogad, csak legyen végre néhány négyzetmétere, amit az otthonának tekinthet.

Rafael Béla reménykedik, hogy lehet még otthona. Fotó: Bors

" A felhívást Budapest több pontján kiragasztottam villanyoszlopokra, majd jött egy hatalmas vihar. Amikor másnap azzal szembesültem, hogy a hirdetésben sem az eső, sem a szél nem tett kárt, máris tudtam, hogy az életem végre új fordulatot vesz" – mesélte a Ripostnak Béla, akinek olvasóink a riportunk után máris több lehetőségre felhívták a figyelmét. A tényekhez hozzátartozik, hogy a férfi a súlyos gerincsérve miatt kemény fizikai munkát nem vállalhat.

Nagyravágyó nem vagyok. Egy portásmunkára vagy valami hasonlóra gondolnék, de persze bármit elvállalok, amit az állapotom megenged

 – mondta a hajléktalan férfi.

Mint arról korábbi riportunkban is beszámoltunk, Bélát már a kórházból sem vitték haza a szülei, ezért intézetben nevelkedett.

"Már felnőtt voltam, amikor apámat és anyámat megtaláltam. A kapcsolatunk nem tartott sokáig, mert nem sokkal később mindkettőt el is veszítettem, de legalább megismerhettem őket, Részben már megbocsátottam nekik, igaz meggyőződésem, hogy egy tisztességes szülő nem dobja el a gyermekét" – vélekedik a 47 éves férfi.

Béla 15 évvel ezelőtt jelentkezett egy budapesti álláshirdetésre egy idős férfi mellé. A mester őt választotta, és el is kezdtek közösen dolgozni. Összebarátkoztak, és munkaadója végül szinte fiává fogadta Bélát. 11 évig együtt laktak, ám végül az öreg jótevő végstádiumú rákosként kórházba került. Hiába hívattak közjegyzőt a betegágyhoz, a férfi három nappal a megbeszélt időpont előtt meghalt. Az ingatlant a rokonok örökölték, Béla pedig az utcán kötött ki.

Egy olvasónk riportunkat olvasva felajánlotta, hogy segít Bélának Németországban elhelyezkedni, szállást és tisztességes, 2400 eurós (890 ezer Ft) fizetést helyezett kilátásba. Mikor ezt hősünkkel közöltük, máris megörült. Még persze nem biztos, hogy ez a lehetőség egyben a megoldást is jelenti, hiszen a munkához minimális német nyelvismeret is szükséges lenne, de Béla ilyennel nem rendelkezik. De nem adja fel, tanulni is hajlandó, ha arról van szó. Sorsának alakulásáról beszámolunk majd.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az őrjöngő Zelenszkij megpecsételte Ukrajna sorsát

origo.hu

Bugyiban, melltartóban simogatja magát David Hasselhoff hatalmas mellű lánya - videó

borsonline.hu

Ezt jósolja Európa főboszorkánya az év hátralévő részére az egyes csillagjegyeknek

hirtv.hu

Globál: Hatalmas mennyiségű dokumentum szivárgott ki az Unió legnagyobb korrupciós botrányáról + videó

ripost.hu

„Gyomorforgató...” - lázadnak az RTL nézői, nem kérnek többet az új műsorból

hirtv.hu

Svenk: Berobbant a mozikba a Semmelweis + videó

origo.hu

Meztelen melleit mutogatja az online pornózásból élő szexi focistanő - galéria (18+)

travelo.hu

A szomszédunkban található Európa 2. legjobb pályaudvara

ripost.hu

"Feladtam a karrierem, hogy a férjem szolgálhassam"

mandiner.hu

A fiatalok pénzügyi forradalma - okos döntésektől a gazdag jövőig

ripost.hu

60 évig egy vastüdőben élt a nő: egy áramszünet miatt kellett meghalnia

life.hu

Fontos nyomelem, amely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Ennyiért kerülhet magyar hal idén az ünnepi asztalra

INSIDER

Nincs megállás, az infláció december végére már 6 százalék közelébe csökkenhet

INSIDER

Ripost-kisokos: a legfontosabb tudnivalók a januárban induló REpontokról

INSIDER

Online árfigyelő: ezeket az új termékeket veheted meg olcsóbban, itt a lista

INSIDER

„Láttam a fiamat meghalni” – A kis Benjámin másfél évesen már három nyelven beszélt, ma már édesanyja nélkül enni sem képes

INSIDER

„Nélküle semmi sem lesz már olyan, mint amilyen volt” – elesett a disznóvágáson, majd órákkal később meghalt a családapa

INSIDER

Kiadták a veszélyjelzést: ismét rettenetes idő csap le az országra

INSIDER

Megdöbbentő dolgot állít a meteogyógyász a havazásról és a sok balesetről