Szlovákiában Orbán Viktor szövetségese nyerte a választásokat

POLITIK
5 hónapja

Szívszorító: Rászoruló családoknál, jóval a piaci ár alatt vállal csak munkát a budapesti szobafestő anyuka

Kiss Anita ápolónőként és szobafestőként is segít az embereken. Az empatikus édesanya olyan családok számára nyújt segítséget, akik nem tudnának megfizetni hétköznapi szakembereket a lakásfelújításához.

Kiss Anita egy budapesti édesanya, aki maga is albérletben élve neveli enyhén autista gyermekét, illetve ápolja nehezen mozgó nyugdíjas édesanyját. Felismerte, hogy a hasonló helyzetben élő családok számára mekkora kiadással jár egy-egy lakásfestés, ezért úgy döntött, hogy munkát fog vállalni a szakmában, és kizárólag olyan megrendeléseket fog elfogadni, ahol rászoruló családoknak segíthet.

kedvencfestő
Nőként vált festő szakemberré Kiss Anita /Fotó: Kiss Anita/Kedvenfestő

Anita egy építőipari cégnél dolgozott és ott nagyon megszerette a szakmát, majd gondolt egy nagyot és elvégezte a szobafestő iskolát, úgyhogy már hivatalosan is a szakma képviselője. Kiss Anita a Ripostnak elárulta, hogy a szobafestők alapárain felül rengeteg egyéb költséget kell kifizetniük a megrendelőknek egy-egy munka során, így horribilis pénzbe kerülhet egy lakás kifestése, melyre nincsenek felkészülve az emberek. 

Én reális árat próbálok kalkulálni. Amikor engem felhívnak, próbálok mérlegelni azok között az emberek között, akik felkérnének egy munkára, ugyanis sokszor teljesen hülyének néznek. "Itt van egy festő, aki olcsóbb a többieknél, elhívom magamhoz, így tudok spórolni." Aztán amikor kimegyek azt látom, hogy nincsen rászorulva, és egy hatalmas házban, jó körülmények között él

 - mondta el Anita, aki miután találkozik egy-egy kispénzű családdal, törekszik arra, hogy a legideálisabb árért tudjon munkát vállalni náluk. Ráadásul sosem ad előre árajánlatot, hanem a helyszínen személyesen dönti el, hogy kinek dolgozik és kinek nem.

Most például egy olyan családnál fogok dolgozni Budapesten, ahol két autista fiú van a családban, és náluk vállaltam, hogy anyagáron kifestem a gyerekek szobáját. Illetve próbálom elintézni, hogy sikerüljön a saját számlámra színes festéket is szereznem nekik

 - tette hozzá Kiss Anita.

Néhány rosszakaró betámadta a festőnőt

Két hónapja indult el Facebookon Kedvencfestő néven Anita vállalkozása, azonban már most szájról szájra terjed a híre. Mint mondta, már hónapokkal előtte is festett, azonban úgy döntött, hogy most már nem csak ismerősöknek, hanem idegeneknek is segítséget fog nyújtani.

Nagyon jók a visszajelzések, sokan keresnek, folyton csörög a telefonom. Néha érkeznek rosszakarók is az üzenőfalamon a hirdetésem alatt, de ezeken én már csak mosolygok, nem foglalkozom ezekkel a támadásokkal. Sokan azzal a légből kapott állítással próbálnak belém állni, hogy "biztos azért vállalom olcsóbban a munkát, mert nincsen papírom róla, vagy nem OKJ-s festő vagyok" és hasonlók. De már szájhagyomány útján is terjed a hírem, most például többedmagammal Tatabányán dolgozunk egy anyukánál, aki egyedül neveli két gyermekét, és a következő projekt már neki egy ismerősénél lesz

- tette hozzá mosolyogva Anita, aki szerint azért szúrja egyes embereknek a szemét, mert féltik a munkájukat a hagyományos szobafestők. Közben ő csak kisebb munkákat vállal, úgyhogy nem ő fog társasházakat kifesteni, vagy jó pénzzel kecsegtető megrendeléseket elvállalni mások helyett.

kedvencfestő
Rászoruló családoknál vállal csak munkát festőként Anita /Fotó: Kiss Anita

Nekem sem könnyű ám. Van egy enyhén autista fiam, akit egyedül nevelek, és a 73 éves anyukám is velünk lakik. Nem egy saját lakásban, hanem egy albérletben. Senki nem segített, amikor nagyon jólesett volna de én ezt nem is várom el, mivel több helyen is dolgozom. Arra gondoltam, ha már nekem nem segített senki, akkor majd én megpróbálok segíteni másokon, akik hasonló helyzetben vannak

- érzékenyült el Anita egy pillanatra. Az anyuka munkája mellett egy héten két napot továbbra is ápolónőként dolgozik, és nem tervezi abbahagyni ezt a hivatást sem.

Ápolónőként egy magán idősotthonban éjszakai műszakban dolgozom, itt főként demens emberekkel foglalkozom. Az empátiára ott is szükség van és a szobafestői munkámban is.

- emelte ki az édesanya. Anita egy érdekességet is megosztott lapunkkal. Kiderült, hogy az otthon tulajdonosa jelezte felé, hogy már itt is szükség lenne egy festésre, úgyhogy lehet, hogy a két szeretett munkája hamarosan összeér.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elrabolták és meg akarták ölni a TV2 sztárját

origo.hu

Hatalmas ajándékkal lepte meg Majka a születésnapját ünneplő feleségét

metropol.hu

Elvitte a betegség a magyar színésznőt: férjét és két lányát hagyta hátra

mandiner.hu

Még várok, hátha a magyar média fölfogja, Orbán Viktor nem indult a szlovákiai választáson

life.hu

Briliáns, mégis filléres módszerrel könnyen elpusztítható a járdalapok között növő gaz

mandiner.hu

Az a helyzet, hogy Robert Fico nem a magyarok reménysége, hanem a legkisebb rossz

origo.hu

Borzalmas orosz rejtély: hatodik típusú találkozás volt az egyetemisták megmagyarázhatatlan halála?

travelo.hu

Megbolondultak a juhok, miután lelegeltek egy kannabisz-ültetvényt Görögországban

ripost.hu

Ezek a csillagjegyek a legjobb vezetők: érdemes rájuk hallgatni

ripost.hu

Igazi hősök: három gimis kamasz mentett életet a Nyugati pályaudvaron

life.hu

A tested csodákra képes: így veszi fel a harcot a kórokozók, baktériumok ellen(x)

ripost.hu

Benedek Miklós a függőségéről vallott: Minden nap elvesztettem a fizetésemet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

A baloldal ellenezte a Városliget újjáéledését, ma milliók látogatják és zöldebb, mint valaha - videó

INSIDER

9 dolog, amit tudni lehet az új CSOK Pluszról

INSIDER

Megtalálta a Ripost: Ezek a népszerű termékek mentek össze az évek során

INSIDER

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

INSIDER

Interjút adott a százhalombattai rémként elhíresült gyilkos

INSIDER

Dráma Békéscsabán: súlyosan megégett egy kislány, ilyen állapotban van most

INSIDER

Tehetségesek, híresek és szemtelenül fiatalok: ők a magyar csodagyerekek

INSIDER

"Kiabáltam a feleségemnek, hogy tűz van" - éppen ebédelt a Fekete család, amikor felcsaptak a lángok