Létrehozva: 2023.04.24.
Módosítva: 2023.04.24.

"Már megint ezek az idősek!" - Össztűz zúdult a körforgalomban szemben autózó nyugdíjasra

Többen a 70 éven felülieknél sűrűbbé tennék az alkalmassági vizsgálatokat, mások szerint mindennapos, hogy autósok menetiránnyal szemben közlekednek egy sávos utcákban vagy körforgalmakban. Egy biztos: a veszprémi házaspár autózása sokaknak feledhetetlen pillanatokat szerzett!

Egy fedélzeti kamera örökítette meg Veszprémben, ahogy egy piros autó a menetiránnyal szemben keresi a kijáratot a körforgalomban - számolt be az esetről a Ripost. Azonnal fellángolt az örök vita: be kell-e tiltani a járművezetést bizonyos életkor felett vagy sem?

A nyugdíjas házaspár menetiránnyal szemben autózott a körforgalomban. Fotó: Pixabay

"Édesapám hazafelé tartott a 82-es főúton Kádárta irányába, amikor a körforgalomban egy idős házaspár a menetiránnyal szemben haladt" - írta a férfi, aki elküldte a felvételt a Budapesti Autósok oldalnak. Azonnal össztűz zúdult a menetiránnyal szemben közlekedő nyugdíjasra az internetren és fellángolt az örök vita: be kell-e tiltani a járművezetést bizonyos életkor felett vagy sem?

Szigorúbb alkalmasságit szeretnének

"Már megint ezek az idősek! Nem kellene kérdőre vonni azokat a háziorvosokat, akik (...) öregeknek az orvosi alkalmasságit kiállítják, vagy van az pénz, amiért mindent lehet?" - háborodott fel egy férfi, akinek a kommentjét moderáltuk. Az elmúlt évekhez képest mintha kevesebben gondolnák azt, hogy egy bizonyos életkor felett be kéne tiltani a járművezetést, de többen szigorítanák és sűrűbbé tennék a kötelező egészségi alkalmassági vizsgákat. 

"Miért nem lehet 70 fölött évente behívni őket orvosira meg gyorstesztre, hogy alkalmasak-e még a vezetésre? Tényleg nem értem. Majd amikor meghal valaki miattuk, akkor megy a sopánkodás, hogy változtatni kellene a rendszeren. Egy hónapon belül már legalább a harmadik eset, hogy idős vezetővel volt probléma" - írta egy másik kommentelő. 

A jelenlegi szabályok szerint az, aki a 60. életévét betöltötte, de a 70-diket még nem, 3 évenként; aki a 70. életévét betöltötte, 2 évenként köteles időszakos egészségi alkalmassági vizsgálaton megjelenni. "Nekem is volt, hogy busszal mentem egyirányú utcában. Egy idős hölgy jött szembe. Megállt és integetett, hogy tolassak vissza a busszal! Egy busszal? Kiszálltam és megkérdeztem, tudja-e, hol van. Erre kiabálni és fényképezni kezdett és azt mondta, feljelent. Én azonnal rendőrt hívtam. A rendőr is ugyanezt kérdezte a hölgytől. Majd azt mondta a hölgy, hogy az a tábla nem volt ott, mikor bekanyarodott! Végül megírta a feljelentést a rendőr és neki kellett hátra tolatni az autóval. Még fenyegette a rendőrt, hogy vigyázzon a kocsira" - írta meg egy másik férfi az abszurd kalandját egy idős autóvezetővel

Mindennaposak a menetiránnyal szemben autózók

Sokan azonban egyáltalán nem kötik az idősekhez a járművezetési malőröket. "Mindennapos, bármerre megyek. Autópályán is jönnek szembe, szinte hetente.  Jellemzően nem az idősebb korosztály csinálja ezeket. Csak egyszerűbb őket emlegetni" - számolt be tapasztalatairól egy úr. "A héten öt autó jött szembe vagy hajtott ki rossz irányból egyirányú utcában. Kedvenc érvem, amit hallottam: " csak pár méter, így rövidebb!" - osztotta meg egy férfi.

A szabálytalankodás, az szabálytalankodás, akár idős, akár fiatal az elkövető, és mindenképpen veszélyes. A gyorshajtásért többnyire a fiatalokat hibáztatják - ám a szabályok betartása valószínűleg nem kor kérdése, sokkal inkább hozzáállásé. 


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb borzalmas képek az orosz-ukrán háború pusztításáról

origo.hu

Kósa L. Adolf gyerekei még soha nem találkoztak egymással

life.hu

Esküvőjükről osztott meg soha nem látott fotót Katalin és Vilmos, de valami nem stimmel

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

life.hu

Kiderült, hogy nevezik Sarolta hercegnőt az iskolában

hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

origo.hu

Sokan felháborodtak a T. Danny koncertjén történt durva jelenet miatt - videó

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Menczer Tamás: A NATO-főtitkár nyilatkozata arra utal, hogy ez már világháborús, atomháborús készülődés

INSIDER

Magyar Péter ezúttal Dobrev Klárát sértegette: „Egészen ijesztő!” - Videó

INSIDER

Örülhetnek az autósok: Megint csökken az üzemanyag ára!

INSIDER

Esélyük sem volt a túlélésre: Motoros találkozóra menet hunyt el a tolnai szerelmespár