5 hónapja

"Megállíthatatlannak tűnt" – felidézte újpesti drogos támadója lelövését a hős rendőrnő

Több mint két éve már, hogy sokkolta országunkat, amikor karácsony reggel egy férfi késsel támadt rá egy újpesti rendőrpárosra. Az egyiküket életveszélyesen megsebesítette a drogos állapotban lévő személy, akit végül csak az élete kioltása árán tudtak megfékezni a zsaruk.

A fa díszítése és az ajándékok csomagolása helyett sokan a híreket figyelték 2020. december 24-én, amikor körbejárta a médiát az újpesti késelés híre. Ez a nap is csak átlagosan indult Lingvai Péter és Szarvas Erika rendőrpárosnak, akiket egy hangoskodó miatt riasztottak egy IV. kerületi társasházhoz. Az átlagosnak induló intézkedés valóságos rémtörténetté vált, amikor a hangoskodó a megbilincselése közben hirtelen késsel támadt a zsarukra. Pétert alig fél perc alatt tizenhárom szúrás érte, az arcán, a combján, a hasán, sőt az egyik szívtájékon. Erika egyetlen megoldást látott a felbőszült férfi megállítására, és többször is rálőtt, a támadó végül halálos sebet kapott. Erika megmentette társa és a saját életét is.

Az egész országot megdöbbentette a karácsonyi késelés, a rendőrök órákig helyszíneltek a Kassai utcában  Fotó: Mihádák Zoltán

A megsebesített rendőrt és sokkos állapotba került társát is kórházba szállították, lapuk is többször beszámolt Lingvai Péter állapotáról, akit megoperáltak, sokáig mesterséges kómában tartották, ám az orvosait is meglepve felépült a sérüléseiből és visszatért társával együtt a szolgálatba. Tettüket a szakma is értékelte, hiszen dicséretben és jutalomba is részesítette őket Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya 2021. február 2-án. A főkapitány példaként állította az állomány elé a párost, akikről megállapította az ügyészségi vizsgálat, hogy jogszerűen jártak el, illetve tettükkel több ember életét is megmentették.  

A társát védelmező rendőrnő a Bűnmegelőzési Expon, április 13-án beszélt arról, egy pódiumbeszélgetésen, melyen többek között a kábítószerek hatásairól is szó volt, hogy az elhíresült esetük után értesült arról, hogy az általa lelőtt férfi szervezetében 4 féle kábítószert és fél liter pálinkát mutattak ki a vizsgálatok.

Szarvas Erika és Lingvai Péter a Bűnmegelőzési Expon egy pódiumbeszélgetéskor idézték fel a velük történteket  Fotó: Tóth Bence

Ennyi idő után is hihetetlen felidézni, hogy a férfi, amikor többször is eltaláltam, továbbra is támadólag lépett fel, és megpróbált engem is megkéselni, pedig az egyik lövésem szétroncsolta a csontot a kezében, ő pedig ezek után a sérült végtagjával tartotta a kést, megállíthatatlannak tűnt

– idézte fel Szarva Erika a 2020. december 24-i eseményeket. A rendőrnő arról is beszélt: a rájuk támadó férfit egy évvel korábban már megbűntette egy szabálytalan parkolás miatt. Akkor egy jól szituált, teljesen normális, szimpatikus ember benyomását keltette. 

"Elképesztő, hogy a kábítószerek milyen gyorsan képesek egy életet tönkre tenni, kifordítani valakit a személyiségéből" idézi a Bors a hős zsarut.

POLITIK

Kapjanak súlyosabb büntetést a drogos bűnözők!

Így gondolják ma nagyon sokan Magyarországon.

POLITIK

Kapjanak súlyosabb büntetést a drogos bűnözők!

Így gondolják ma nagyon sokan Magyarországon.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kirúgja a Kecskemét a sorozatos kudarcok után Szabó István edzőt?

origo.hu

Kerülik egymást a Kőgazdag fiatalok szereplői

borsonline.hu

"Francia színésznő ritkán lesz egy magyar lányból" – emiatt nem adta fel francia karrierjét a váratlanul elhunyt Varga Veronika

vg.hu

Brit katonák ukrán földön? A védelmi miniszter jó ötletnek tartja, Sunak azonnal nemet mondott

mindmegette.hu

5 rossz szokás, ami miatt gyorsabban öregedhet az agyunk

magyarnemzet.hu

Brutális videón az ankarai öngyilkos merénylő robbantása

origo.hu

Újabb kínos dolog derült ki a drogszeánszon félholtan talált VV Anettről

origo.hu

Családtámogatás az árakon és a munkatársakon keresztül (x)

she.life.hu

Nem várt problémákat okozhat a stressz(x)

life.hu

Tisztább, egészségesebb víz minden nap - Így válassz otthonra vízszűrőt (x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Óriási magyar siker: Karikó Katalin kapta az orvosi-élettani Nobel-díjat

INSIDER

József nádor ükunokája: "Dolgozunk Mindszenty boldoggá avatásáért"

INSIDER

Ezt ki kell próbálnod! Így spórolhatsz még többet az online árfigyelő segítségével

INSIDER

A baloldal ellenezte a Városliget újjáéledését, ma milliók látogatják és zöldebb, mint valaha - videó

INSIDER

Így ünnepli a világ az első magyar női Nobel-díjast

INSIDER

Szinte egyszerre derült ki az apa és a kis Máté súlyos betegsége - szívszorító videó

INSIDER

Már nem ez az első „Nobel-díja” Karikó Katalinnak

INSIDER

Orbán Viktor üzent Karikó Katalinnak: magyar nő a világ tetején