tóth gabi
A választék hatalmas, de honnan tudjuk, hogy nem fogunk mellé, amikor megvesszük gyermekünknek, unokánknak a megérdemelt csokinyuszit, csokitojást. Takács Viktória csokoládémester segített eligazodni az édes kérdésben.
A húsvéthoz közeledve valóságos édesség cunamikkal árasztják el a hazai élelmiszer üzleteket. Amikor belépünk egy boltba ameddig a szem ellát csokoládé nyulak, és csokoládé tojások lepik el a polcokat, talán napjainkra nincs is olyan édességgyártók cég, melynek ne lenne húsvéti csomagja, sőt ma már valóságos húsvéti készleteket is megvásárolhatunk. Lapunk korában készített egy amolyan csoki nyúl körképet, melyben az árakra koncentráltunk, ám most az ár-érték arány, azaz a minőség került a fókuszunkba.
Takács Viktória, a Fabric Csokoládémanufaktúra alapítója és csokoládémestere osztotta meg velünk a szakértelmét és segített eligazodni a húsvéti csokoládédömpingben.
Igazándiból nincsen nagy titok, hasonlóan kell választani, mint mondjuk a boroknál. Tisztában kell lenni azzal, hogy egy bizonyos összeg alatt képtelenség valódi minőséget előállítani, biztosítani, hiszen amikor egy termék ára kevesebb, mint az abban szereplő alapanyagok nagykereskedelmi ára, akkor érdemes meggondolni a vásárlást.
- fejtette ki a kézműves csokoládékészítő, aki arról is beszélt, hogy
egészségügyi szempontból sem éri meg a feltűnően alacsony árú termékeket választani.
Kakaóbab, kakóvaj, cukor, és tejpor, ezeken kívül sok mindennek nagyon nincs keresnivalója a csokoládéban. A kakaóvaj elég drága, a legtöbbször ezt szokták pótolni valamivel. Érdemes elolvasni a csomagoláson, hogy mit tartalmaz, ez is segíthet a jó minőség kiválasztásában
- fogalmazott a szakember.