Létrehozva: 2023.04.16.

„Minden gyermek megérdemli, hogy visszakapja azt, akit szeret" – Hat év után keresi gyerekkori kedvenc lovát egy kislány a Facebook-on

Fruzsina még csak 9 éves volt, amikor meg kellett tapasztalnia, hogy eladják azt, akit szeret. A Kincsem nevű nyárifekete kancát most, hat évre rá újra keresni kezdte, hogy megtudja, jól van-e és ha lehet, visszavásárolja.

Már 13 ezren osztották meg Facebook-on annak a 15 éves kislánynak a történetét, aki keresi gyerekkori legjobb barátját, egy Kincsem nevű kancát. A lovat hat éve adta el Fruzsina nagypapája, a kislányban azonban akkora nyomot hagyott a kanca, hogy most meg szeretné találni és ha lehet, visszavásárolná. A bejegyzést Fruzsina nagynénje, Vargáné Kapusi Tamara készítette, aki három éve neveli Fruzsinát, törvényes gyámként. Tamara maga is gyakorlott lótartó, így mindenben támogatja unokahúgát kedvenc lova megtalálásában.

Fruzsina hat év alatt felelős gazdivá cseperedett. Van egy saját kutyája is. Fotó: Vargáné Kapusi Tamara

Fruzsina és Kincsem között különleges kapcsolat volt

Annak ellenére, hogy a kanca csupán egy évet töltött Fruzsina nagypapájánál, a kislány erősen kötődni kezdett Kincsemhez. Sokat lovagolt a hátán és kocsiztak is vele. Ahogy a kislány nagynénje a Borsnak nyilatkozta: – Fruzsina – egyedüliként a családban – különleges módon ragaszkodott a lóhoz, de még túl kicsi volt, amikor eladták, így nem dönthetett a sorsáról.

Ez a ló hagyta Fruzsinak, hogy babusgassa, simogassa őt. Igazi szeretetkapcsolat alakult ki köztük, ami akkoriban hiányzott Fruzsina életéből

– árulta el a Borsnak Tamara, Fruzsina nagynénje, aki azt is elmesélte, hogy bár a papa hat éve eladta a lovat, Fruzsina azóta is emlegeti Kincsemet. 

„Most télen erősödött fel benne a vágy, hogy megtudja, hová került Kincsem, és ha lehet, vásároljuk vissza. Sokat kérdezett engem, hogy vajon mi történt vele, hol lehet, él-e még? Ekkor döntöttem el, hogy utolsó esélyként kiírjuk Facebook-ra, hátha valakinek feltűnik, aki találkozott a lóval" – mesélt Tamara a keresés előzményeiről. Elmondta, a nagypapa sajnos nem emlékszik rá, ki vette meg a lovat hat éve és adás-vételi szerződést sem írtak. Arra viszont emlékszik, hogy Pest környékéről jöttek Kincsemért, így talán a főváros mellett talált otthonra. 

„Csak szeretnénk tudni, hogy jó helyre került-e"

Fruzsináék első sorban azért keresik Kincsemet, hogy megtudják jó helyre került-e, de ha mód van rá, vissza is vásárolnák a kancát. 

Ha családra lelt és jó sora van, nem áll szándékunkban elszakítani őt onnan. Csak szeretnénk megtudni mi történt vele és megnyugodni. Ha viszont esetleg eladó, akkor mindenképp visszavásárolnánk és hazahoznánk, még akkor is, ha nagyon rossz egészségügyi állapotban van

– mesélte a nagynéni.

Kincsem keresését megkönnyíti, hogy a kancának jellegzetes jegyei vannak. Magasságra, körülbelül 150 cm magas, színét tekintve nyárifekete, egy fehér jeggyel a homlokán, valamint jobb hátsó lábán, a pata fölött körbe fehér csíkkal. Továbbá a köldökénél van egy kisebb dudor, ami valószínűleg köldöksérv lehet. 

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki megosztotta a bejegyzésünket különböző csoportokban és ilyen gyorsan híre ment Kincsemnek. Amikor közzé tettem a posztot napokig rá sem néztem, hogy hányan olvasták. Amikor újra megnyitottam, döbbenten tapasztaltam, hogy egy ország a mi lovunkat keresi 

– mesélte Tamara könnyekig meghatva.

Fruzsina kiskorában sok időt töltött Kincsemmel. Fotó: Vargáné Kapusi Tamara

Kincsemnek jó helye lenne a családnál

Fruzsináék igazi állatszerető családként élnek. Sok mentett állatot fogadnak be és ápolnak, így Kincsem jó helyre kerülne, boldog gyerekek közé.  Tamara maga is állattartó és egy helyi állatklinikán dolgozik, így felelős gazdit nevelt Fruzsinából is az elmúlt három évben, amióta ő neveli. Fruzsina megtanulta, hogy a lovakkal komoly munka van és időt igényelnek, hiszen a családban több lovat is tartanak, ráadásul van egy saját kiskutyája is, akit teljesen ő gondoz. Nagynénje szerint Fruzsina egy nagyon elszánt lány. Amitől a legtöbb gyerek tartana, arra ő azt mondja, hogy: Csináljuk és próbáljuk ki! 

Hatalmas szíve van. Ha valaki ezen a világon megérdemli, hogy visszakapja azt, akit szeret, akkor az Fruzsina

– emelte ki Tamara, aki hozzátette, hogy sajnos a kislány kezdi feladni a reményt, hogy Kincsem valaha is meglesz.

„Minden nap üzen nekem az iskolából, hogy jelentkezett-e valaki Kincsem ügyében, és figyeli a megosztások számát is. Újra és újra rákérdez, hogy szerintem van-e rá esély, hogy meglesz a paci. Én próbálom benne tartani a lelket és biztatni, hogy a remény hal meg utoljára" – árulta el a Borsnak a nagynéni. 

A kanca, Fruzsina kishúgával, évekkel ezelőtt. Fotó: Vargáné Kapusi Tamara

Tamara mindenben támogatja az unokahúgát, így azt is megbeszélték, hogy ha esetleg Kincsem nem lesz meg, vesznek egy másik lovat Fruzsinának. A kislányban azonban nagyon erős a kötődés a kanca iránt, így ha erre az opcióra gondol felmerül benne a kérdés: Ha nem lesz meg Kincsem, vajon fogunk találni másik olyan rendes pacit, mint ő volt?"

Bár a család fel van rá készülve, hogy az állat esetleg már elpusztult, vagy sosem akadnak nyomára, még bíznak benne, hogy jószándékú emberek segítségével meg lehet a ló. Arra pedig már számtalan példát láttunk, hogy ha összefog az ország, akkor csodák történhetnek, így a sok megosztásnak hála elképzelhető, hogy Kincsem és volt gazdája újra egymásra talál.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

mandiner.hu

„Munkás vagy ilyesmi nem szívesen lennék!” – videón a 12 éves Geszti Péter, ahogy a saját jövőjébe lát

ripost.hu

Utolsó óráit családjával töltötte, elhunyt a legendás zenész

magyarnemzet.hu

Nagyon csúnya titok derült ki az Orbán-gyűlölő Lilu múltjából

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon