Létrehozva: 2023.04.26.
Módosítva: 2023.04.26.

A fővárosi közgyűlés baloldali többsége megszavazta Karácsony Gergely megszorító csomagját

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a baloldali többség megszavazta Karácsony Gergely megszorító csomagját, amely a Demszky időszakot idézve hitelfelvételt is jelenthet...

Micsoda mérleggel „büszkélkedhet” Budapest főpolgármestere! Nézzük! Karácsony Gergely főpolgármester alig 6 hónappal a megválasztása után már csőddel riogatott és mindössze 14 hónap alatt felélte az elődje, Tarlós István általi 214 milliárd forintos (ebből 180 milliárd szabadfelhasználású) megtakarítást – derült ki a Fővárosi Közgyűlés ülésén, ahol Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője illetve dr. Bagdy Gábor képviselő arról is beszélt: a jelenlegi városvezetés annak ellenére, hogy jobb helyzetben van, mint elődje, felelőtlenül gazdálkodott, emiatt került csődközeli helyzetbe. A Fővárosi Közgyűlésen szerdai ülésén a baloldali többség megszavazta Karácsony Gergely megszorító csomagját, amely a Demszky időszakot idézve hitelfelvételt is jelenthet. A Metropol cikke. 

Fotó: Havran Zoltán

Karácsony két és fél évig nem foglalkozott Budapesttel

„2010-ben 240 milliárdos hitelállománnyal vette át Demszky Gábortól a várost Tarlós István, 2010-2018 között pedig számottevően csökkent a főváros bevétele. Ennek ellenére sikerült a nehéz pénzügyi helyzeten javítani úgy, hogy 2019-ben 180 milliárd forint szabad felhasználású pénzt hagytunk Karácsony Gergelyéknek a város számláján” – elmékeztetett dr. Bagdy Gábor korábbi főpolgármester-helyettes.

„Ha Karácsony Gergely nem követett volna el hatalmas politikai hibát még 2019-ben azzal, hogy 2,5 éven keresztül nem foglalkozott Budapesttel – kormányzati pozícióra, illetve az Orbán-kormány megbuktatására összpontosított –, akkor elkerülhető lett volna a mostani csődközeli helyzet. A főpolgármester úr nagypolitikai tervei kudarcot vallottak, a 2,5 éves kihagyott munka pedig most nagyon hiányzik. A kormány és a főváros jó együttműködését lerombolta”

– nyomatékosította dr. Bagdy Gábor.

Fotó: Önkormányzati TV

Budapestnek 77 milliárdja lett volna a szolidaritási adó befizetésére

A szolidaritási adó be nem fizetéséről Wintermantel Zsolt azt mondta: „2018-ban 139 milliárd forint volt az iparűzési adóból befolyt bevétel és 5 milliárd volt a szolidaritási adó mértéke. Az idei évben: 271 milliárd forint az iparűzési adóbevétel és 58 milliárd a szolidaritási adó kötelezettség.”

 

Ez azt jelenti, hogy 130 milliárddal nőtt az iparűzési adó bevétel és 53 milliárddal a szolidaritási hozzájárulás összege. 77 milliárd az a nettó különbözet, amely miatt nehéz bebizonyítani, hogy egy alkalmas városvezetés nem tudná a feladatait finanszírozni

 

– hangsúlyozta a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Fotó: Önkormányzati TV

Úgy akar hitelt a városháza, hogy képtelen teljesíteni a banki feltételeket

Gyanús húzás: az előterjesztésben nem tüntették fel a bankok feltételeit.

„Mégiscsak furcsa, hogy úgy tervez hitelt felvenni a főváros, hogy közben maga állítja azt, hogy egy fillérje sincs, még működni sem tud. A bankok szempontjából ez kissé szokatlan felállás. Megnéztem a szerződéstervezetet, és ami az előterjesztésben nem szerepel, az abban igen. A bankok olyan feltételeket támasztanak, amelyeket Karácsony Gergelyék nem tudnak teljesíteni. Ez pedig nagyon nagy kockázatot jelent Budapest számára, hiszen bármikor bedőlhet az egész egy nemfizetés alkalmával, ha addig egyáltalán eljut az egész hitelfelvételi ügy”

– mutatott rá Bagdy Gábor.

Karácsony Gergely újra meg újra a fővárosi csődjével fenyegetőzik

Wintermantel Zsolt nonszensznek nevezte, hogy Karácsony alig pár hónappal a 2019-es választások után már csődről beszélt. Emlékeztette a főpolgármestert arra, hogy 2021 január elején szintén bedobta a köztudatba, hogy év végére beállhat a csőd.

Fotó: Önkormányzati TV

 

Ez azt jelenti, hogy 14 hónap regnálás alatt a baloldali városvezetés felélt 134 milliárdot abból a megtakarításból, amelyet az előző városvezetés és Tarlós István hagyott a főváros kasszájában

 

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus, aki hozzátette: „2021 júniusában a főpolgármester újra elővetítette a csődöt és a BKV leállításának opcionális lehetőségét. A parlamenti választás idején azután féléves költségvetést fogadott el a baloldali többség, abban bízva, hogy kormányváltás lesz, és kisegíti a várost az új baloldali kormány. De nem így lett, és újra kormánytámogatást követelt a városvezetés. 2022 őszén azt nyilatkozta a főváros, hogy nem tudja, hogyan fogja finanszírozni a 2023-as évet, kormánytámogatást nélkül márciusra beáll a csőd. Ez sem történt meg, most április van és újra a kormányra mutogatnak, újra bejelentették, hogy csődbe megy a város.”

– idézte a politikust a Metropol.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Minden száj tátva marad a Real-sztár őrjítően szexi, új barátnőjének fehérneműs képeitől - galéria

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 2.: a Bikát a megérzései vezetik, a Vízöntő maradjon kívül a vitákon

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal