Létrehozva: 2023.03.14.
Módosítva: 2023.03.14.

Várnak mindenkit a magyar hadseregbe!

Nemrégiben útjára indult a Magyar Honvédség toborzókampánya, amely a fiatalokat célozza meg.

"Azt az ajánlatot tettem a fiataloknak, hogy lépjünk szövetségbe, és csatlakozzanak egy olyan haderőhöz, amely a bátrak hadereje. Ez a nemzet ezer éve itt él a Kárpátokban, és nemzeti erényünk a bátorság példáját mutatta sok száz éven keresztül. Megújul a magyar haderő, eszközrendszerében is, új szárazföldi eszközök, új légvédelmi és légierős eszközök érkeznek. Arra kértem a magyar fiatalokat, abba a szövetségbe hívtam őket, hogy csatlakozzanak egy olyan közösséghez, amely adja az összetartozás erejét, a kiképzettség önbizalmát, az életen át tartó barátokat, társítva egy nagyon komoly és versenyképes juttatási rendszerrel. Várunk mindenkit a magyar hadseregbe, mert mi készen állunk. Te is készen állsz?" - tette fel a kérdést Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Fotó: Havran Zoltán

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán posztolt a toborzókampányról. 

"A veszélyek korában a magyar emberek békéjét, biztonságát garantálni tudó, high-tech haderőre van szükség. Magyarország Kormánya egy történelmi léptékű haderőreformot indított, hiszen a baloldali kormányok teljesen kiszolgáltatottá tették védelmi képességeinket.

A legmodernebb haditechnikai eszközök beszerzése önmagában nem elég, szükség van felkészült, motivált és magasan képzett katonákra. Nemrégiben útjára indult a Magyar Honvédség toborzókampánya, ennek célja megismertetni a fiatalokkal a magyar haderőt, illetve a katonai életpálya modelljét. A fiatalokat érintő toborzókampány egész évben folytatódik. Mi készen állunk. Te is készen állsz?"

A feladatunk az, hogy a hagyományaira támaszkodó, jövőbe mutató honvédséget építsünk - mondta a honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékáni beosztásának átadás-átvételén tartott beszédében kiemelte: idén lesz 175 éves "legszebb és legnagyobb nemzeti kincsünk, a honvédség".

AZ ELMÚLT 175 ÉVBEN A MAGYAR HONVÉDSÉG SOKSZOR VÁLTOZTATTA AZ "ARCÁT", MINDEN GENERÁCIÓ ALAKÍTOTT RAJTA. MOST ENNEK A GENERÁCIÓNAK A KEZÉBEN VAN A LEHETŐSÉG, HOGY A SAJÁT KÉPÉRE FORMÁLJA

 

- közölte. Hozzátette, nagy dolog, hogy a "passzivitás, leépülés évtizedei" után, amikor a társadalom és a honvédség elszakadt egymástól, a katonai pálya veszített a presztízséből, most "együtt van minden" - a társadalom, a politika figyelme és támogatása, valamint az anyagi eszközök -, hogy a saját képükre formálják a honvédséget.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke (b) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékáni beosztásának ünnepélyes átadás-átvételén 2023. március 9-én.

FORRÁS: MTI/MÓNUS MÁRTON

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta:

A HADERŐFEJLESZTÉS FOLYAMATOS, IDÉN A GDP KÉT SZÁZALÉKÁT FORDÍTJÁK HADERŐFEJLESZTÉSRE, ÉRKEZNEK AZ ÚJ ESZKÖZÖK, DE A HADERŐFEJLESZTÉS LEGFONTOSABB KÉRDÉSE AZ NKE-N FOLYÓ TISZTKÉPZÉS, A TUDÁS ÁTADÁSA, A MEGTANULTAK GYAKORLATBA ÜLTETÉSE.

A magyar katonatisztnek nemcsak a katonaszakma professzionális képviselőjének kell lennie, de műveltnek, öntevékenynek, problémamegoldónak, kockázatvállalónak, ambiciózusnak, bátornak, nyelveket beszélőnek is. De ez sem elég: a társadalom példaképévé kell válnia, igazi hősnek kell lennie

- fogalmazott.

Szalay-Bobrovnicky Kristóf megköszönte a kart két cikluson át vezető Pohl Árpád dandártábornok, távozó dékán kiváló munkáját és elkötelezett szolgálatát. Egyúttal köszöntötte Lippai Péter dandártábornokot, aki február 1-jétől tölti be a dékáni tisztséget. Azt mondta, a magyar tisztképzésben olyan tábornokokra van szükség, mint Lippai Péter, aki megtestesíti a széles látókörű tiszti mintát. Az új dékán feladata, hogy vezesse a kar oktatóit és hallgatóit "a hőssé válásban" személyes példájával, szakmai karrierje hitelességével, életvitelével, értékrendszerével.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékáni beosztásának ünnepélyes átadás-átvételén 2023. március 9-én.

FORRÁS: MTI/MÓNUS MÁRTON

Pohl Árpád dandártábornok, távozó dékán közölte: a tisztképzés célja ma is az, mint kétszáz éve, az alapításakor, vagyis a korszerű tudással rendelkező, művelt, széles látókörű honvédtiszt, aki bátor harcvezető, értelmiségiként a társadalom megbecsült, köztiszteletben álló tagja.

Felhívta a figyelmet arra, a katonai felsőoktatás egyedüli letéteményese a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara.

A magyar katonai felsőoktatás élén állni olyan egyedülálló megtiszteltetés, ami méltán jelenti egy katonai pályafutás csúcsát

- mondta a távozó dékán.

Lippai Péter dandártábornok, a kar új vezetője arról beszélt, hogy a magyar tisztképzés élén állni komplex, összetett feladat, és rengeteg kihívással jár, a karnak ugyanis a Honvédelmi Minisztérium, a Honvéd Vezérkar és az egyetem követelményrendszerének is meg kell felelnie. Közölte: dékánként a feladata a Ludovika több mint két évszázados hagyományaira építve a 21. századi kihívásoknak megfelelő, korszerű tisztképzés erősítése. Hozzátette, a célja az, hogy az egyetemen végzett tisztek értékrendjükben szilárdak legyenek, és ezzel felvértezve képesek legyenek minden szempontból megfelelni a beosztásukból fakadó feladatoknak.

A haza igényli, hogy szükség esetén kiálljunk mellette és meg is védjük - mondta a honvédelmi miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, akit a Magyar Honvédség toborzókampányáról kérdeztek, kiemelte: ugyan a hadsereg folyamatosan várja az érdeklődőket, de most azért indítottak egyéves országos kampányt, hogy ne csak a már a honvédség iránt érdeklődőket érjék el.A FIATALOKAT A HADSEREGBE HÍVJÁK, SZÖVETSÉGBE, A MAGYAR TÁRSADALMAT PEDIG EGYFAJTA PÁRBESZÉDRE ARRÓL, HOGY A HAZA VÉDELME MIÉRT FONTOS.Azt is be akarják mutatni, hogy a magyar haderő mennyit fejlődött az utóbbi években.

A miniszter szerint a honvédségnek olyan fiatalokra van szüksége, akiknek jó az erőnlétük, nyelveket beszélnek, elszántak a haza védelme ügyében, és részt akarnak venni az élményben, amelyet ehhez a közösséghez való tartozás jelent. Hangsúlyozta: minden szakma képviselői megtalálhatják a helyüket a hadseregben, ráadásul többfajta módon lehet csatlakozni,

HIVATÁSOSKÉNT, AKÁR EGY EGÉSZ ÉLETEN ÁT VAGY A TARTALÉKOS RENDSZERBEN, ALKALMANKÉNT SZOLGÁLVA.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a hadsereg fiatalításáról azt mondta, az a missziókban tapasztalatot szerzett, NATO-iskolában képzett, sok év óta szolgáló, fizikailag kiemelt állapotban lévő tisztek, altisztek előbbre jutásának lehetőségét jelenti.

Emlékeztetett arra: minden NATO-haderő szembesül azzal, hogy "felduzzad, egyfajta vízfej alakul ki" a magasabb rendfokozatú beosztásokban. Mint mondta, a kormány lehetővé tette, hogy a 45 évüket betöltött, 25 éves szolgálati viszonnyal rendelkezők méltó módon, a honvédelmi szolgálati juttatással kiléphessenek a civil életbe, utat engedve a fiataloknak.

 

A miniszter az M1 aktuális csatorna műsorának is vendége volt, ott arról beszélt,

AZ ELŐRELÁTÓ HADERŐFEJLESZTÉS KÖVETKEZTÉBEN MA MÁR HIGH-TECH, INNOVATÍV, MODERN HADEREJE VAN MAGYARORSZÁGNAK.Úgy fogalmazott, ezek az új eszközök "lényegében guruló, páncélozott, lövegtoronnyal felfegyverzett iPadek, amelyeknek a működtetéséhez egy másik generációra van szükség".

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szólt az ukrajnai háborúról is, megismételve a magyar álláspontot:AZ EMBERÉLETEK MEGMENTÉSÉNEK A LEGJOBB MÓDJA, HA ABBAMARADNAK A FEGYVERES HARCOK, TÁRGYALÁSOK KEZDŐDNEKa felek között és a lehető leghamarabb megszületik a béke. Hangsúlyozta: a magyar emberek biztonságát garantálni kell, Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból. Amíg a fegyveres konfliktus él, addig az eszkaláció veszélye is fennáll - tette hozzá.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

origo.hu

Amerikai OnlyFans-sztárpárról készít filmet a magyar rendező

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

hirtv.hu

Jobbikos múltú háttéremberek segítik Magyar Pétert a szervezésben

ripost.hu

Fontos figyelmeztetés: így soha ne töltsd a telefonodat

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért