Létrehozva: 2023.03.10.
Módosítva: 2023.03.10.

48 perc: nem csitulnak az indulatok a pedofilbotrányok kapcsán

Nem csitulnak az indulatok a pedofilbotrányok kapcsán - hangzott el a 48 perc - Házigazda: Lánczi Tamás című az M1 és a hirado.hu közös csütörtöki hírháttérműsorában, amelynek Schittl Eszter, a CitizenGO kampányigazgatója, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Békés Bence publicista és Deák Dániel, a Corvinus kutatóprofesszora volt a vendége.

Szerző MTI

A hirado.hu tudósítása szerint műsor résztvevői a többi között arra keresték a választ, hogy milyen következménye lesz a budapesti pedagógiai asszisztens botrányának, aki tizenötéves fiúszeretőjével büszkélkedett. Schittl Eszter elmondta: abban bízik, hogy az ügy arra lesz precedens, hogy ezt Magyarországon nem lehet következmények nélkül megtenni - olvasható a cikkben, amely szerint a CitizenGo kampányigazgatója hozzátette: örvendetes, hogy azóta törvénymódosításról lehet hallani.

A cikk alapján Kovács István szerint egy ideje már zajlik egy vita Magyarországon a gyermekvédelemről, ami arra világít rá, hogy az elmúlt években túl messzire ment az a szexuális szabadosság, amelynek gyökerei a hatvanas évekbe vezetnek vissza. Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatvanas években már arról írogattak francia értelmiségiek, hogy a gyerekek szexualizálása "milyen csodálatos folyamat" - olvasható a tudósításban.

A hirado.hu szerint Kovács István elárulta: attól tart, hogy a mostani eset nem egyedi. Mint mondta, nagyon fél attól, hogy más hasonló történetek is napvilágra fognak kerülni. Mint ismert, a szóban forgó pedagógiai asszisztens azt mondta egy nyilvános videójában, hogy a TASZ és az Amnesty International fogja képviselni őt, ha pert indít.

Lánczi Tamás arról kérdezte beszélgetőpartnereit: miért lehet, hogy ezeket a gyakran Soros-szervezeteknek aposztrofált társaságokat fenyegetésként használta. Békés Bence publicista erre úgy reagált, hogy "talán látja a gyakorlatot" - derült ki a cikkből, amely szerint a publicista, aki korábban a TASZ aktivistája volt, kijelentette: tapasztalata szerint az intézmények félnek az említett szervezetektől. Hozzátette: van is mitől félni, ha az ember látja a gyakorlatot. Azt, hogy az olyan Magyarország elleni nemzetközi támadásokban, mint például a Sargentini-jelentés, a hazánkat támadók olyan szervezeteknek, mint a TASZ vagy az Amnesty International, a véleményére támaszkodnak - idézte a publicistát a hirado.hu cikke.

Deák Dániel a cikk szerint az ügy kapcsán úgy fogalmazott: "a legvisszataszítóbbnak azt találom, hogy ez az ember nyilvánvalóan akarva, vagy akaratlanul egy függőségi helyzetet használt ki".
 

 

Szerző MTI

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egészen elképesztő, ami az Újpest-Diósgyőr meccsen történt

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

borsonline.hu

„A szemembe hazudott!” – kipakolt Majkáról a Sztárban Sztár leszek! felfedezettje

life.hu

Vihar a paradicsomban: repedezik Jennifer Lopez és Ben Affleck kapcsolata

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

INSIDER

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

INSIDER

Sokszor sírva menekül Baltazár: évek óta szellemek kísértenek egy 8 éves kisfiút

INSIDER

Gyászol a rendőrség: tragikus hirtelenséggel hunyt el egy kollégájuk