A Nemzeti Összetartozás Napja: Ez ad erőt a magyarságnak!

POLITIK
2 hónapja

"Az utolsó pillanatban mentettük meg az életét!" Hetekig élt kocsiba zárva egy budapesti kiskutya

A gazdájával élt egy Fordban a kis csivava. A tavaszi napsütésben azonban annyira átforrósodott a kocsi, miközben a kutya bezárva várta a gazdája "hazatérését", hogy az újbudai állatmentőknek intézkedniük kellett.

Nem sokon múlt, hogy elpusztuljon az a csivava, amely hetek óta a Budapest Park mellett egy autóba bezárva tengette életét. Gazdája korábban az utcára került és a kocsiba már együtt költöztek. Napközben azonban, amikor a kutya tulajdonosa eljárt "otthonról", a kis csivavát rendszeresen az autóban hagyta. Pedig külön törvény mondja ki, hogy kis kedvenceinkkel nem szabad ilyen szűk helyen élni. Ráadásul a gépjárművek belseje a napsütés hatására néhány óra alatt annyira át tud forrósodni, hogy mindez az állatok pusztulásához vezet.

csivava életmentés Budapest Park
A kimerült és kiszáradt kutyát szombaton mentették meg /Fotó: Tizenegy Állatvédő Egyesület

A csivavát végül péntek délelőtt a Tizenegy Állatvédő Egyesület és a rendőrség közösen mentette meg a forró ketrecéből, az elszállításában pedig a Szurkolók az állatokért Egyesület segédkezett. Lapunk számára Kovács Tamás Gábor a Tizenegy Állatvédő Egyesület elnöke nyilatkozott az esetről. Ő volt az, aki leszervezte az életmentést, és személyesen emelte ki a kutyust az átforrósodott autóból. Csak hogy igazán autentikus legyen a történet, telefonálásunk közben is éppen mentett kutyákat sétáltatott a hős állatmentő.

Egy hölgy hívott fel, hogy bezárták ide a kutyát. Megtudtuk, hogy a gazdája az utcára került és azért kényszerültek a kocsiba. Mi felhívtuk rá a gazdája, egy hölgy figyelmét, hogy fel fog forrósodni az autó. Ő nem adta át nekünk a kutyát, nem engedte panzióba vinni. Nagyon ragaszkodott hozzá 

- kezdte beszámolóját az elnök. Rámutatott, hogy bár reggel, amikor a gazda elindult, akkor még kellemes volt az időjárás, azonban mire dél körül ők kiértek a kocsihoz, akkor már 30-35 fok volt a gépjárműben. Tamás be akarta törni az autó ablakát, ezért értesítette a helyi rendőrséget és két járőr perceken belül odaért, hogy rendben legyenek a mentésnek a körülményei és engedélyei, azonban végül nem volt szükség a károkozásra, be tudtak jutni a kocsiba.

Elképesztően korrektek voltak a rendőrök, mondták, hogy ők sem mennek innen el, amíg ki nem mentjük a csivavát. Kivettük a kutyát és hagytunk egy telefonszámot a gazdájának. De azóta sem hívott fel engem. Az állatorvosi rendelőből néhány óra múlva értesítettek, hogy az utolsó pillanatban mentettük meg az életét, mert elpusztult volna 1-2 órán belül. Amikor kiemeltem, akkor már lihegett és ki volt száradva. A kocsira pedig rátettem a kezem és már olyan forró volt, hogy el kellett onnan kapnom

- fejtette ki a megrázó részleteket Tamás.

A nőnek le kell mondania a kutyájáról, hogy egy jobb helyre tudjon kerülni az állat

A megmentett állatot a Csivava mentők gondozásba vették. A Tizenegy Állatvédő Egyesület elnöke beszámolt róla, hogy várták, hogy a gazdi jelentkezzen, azonban ezt nem tette meg, ezért majd jövő héten ő fogja felkeresni, hogy megbeszélje vele, hogy mi lesz ezután, ugyanis a kutya magántulajdon. Az már elég valószínű, hogy nem kerül vissza az állat az eredeti gazdájához, ugyanis Tamástól megtudtuk, hogy jogszabály mondja ki, hogy 6-8 négyzetméternél kisebb helyszínen nem lehet kutyát tartani. 

Én várom, hogy megkeressen a hölgy, ugyanis ultimátumot akarok neki adni, hogy lemondhasson a kutyáról egy állatmentő egyesület javára.  Ebben az esetben megússza a feljelentést. Nem akarunk még belerúgni egy földön fekvő emberbe

- zárta sorait az állatmentők elnöke. Amennyiben te is szeretnél bejelentést tenni, vagy segíteni az állatmentők munkáját, akkor az alábbi információk segítségével megteheted:

Tizenegy Állatvédő Egyesület:

Bejelentés: +36704166492

[email protected]

Ha támogatnád munkánkat, segíthetsz: CIB Bank:10700536-72933329-51100005

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Putyin legfőbb szövetségesének háborús bejelentése

origo.hu

Újabb részletek: ezért nem fordult vissza Suhajda Szilárd

metropol.hu

Figyelmeztetés: az ország ezen területein jönnek ma záporok

mandiner.hu

Bréking: lengyelek is részt vettek az Oroszország elleni támadásban (VIDEÓ)

ripost.hu

Szabó Zsófi bikiniben mutatta meg tökéletes alakját

vg.hu

Pénzesőt jelentett be Nagy István

origo.hu

Dopeman is beszállt Ganxsta Zolee és ByeAlex háborújába

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. június 5.: a Bika rájön egy titokra, a Skorpió életében egy új kapcsolat veszi kezdetét

ripost.hu

Lélegzetelállító együttállást láthatunk éjjel az égen

ripost.hu

Tízmilliószoros nap van, ennek a három csillagjegynek óriási szerencsét hoz

ripost.hu

Ledobta a melltartót a háromgyermekes színésznő: félmeztelenül pózolt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kullancsinvázió! 30 százalékkal több a csípés miatt kezelt betegek száma - mondja a gyermekorvos

INSIDER

Árkörkép a kötelező akciózásról a boltokban: van, ahol 10 helyett 30%-os a leárazás – videó

INSIDER

Összeomlott a család, ellentmondásosak a hírek a Lakitelekről eltűnt Zsoltról

INSIDER

Orbán Viktor: Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a családokat, a nyugdíjasokat

INSIDER

"A külhoni magyarokért kiállni csak egy erős ország tud"

INSIDER

Jó hírt kaptak a tanárok

INSIDER

Ez azért durva: 1 fokot mértek reggel Nógrád megyében, majdnem fagyott

INSIDER

Szavazz az élbolyban lévő magyar csapatra a nemzetközi versenyen!