Létrehozva: 2023.01.28.

Baloldali belharcok: Saját párttársukat szólítják fel lemondásra az MSZP-sek

Egymásnak ugrott a baloldal, miután az MSZP-s Csasznyi Márton az időközi választáson saját fiát támogatta az összellenzéki jelölttel szemben.

A Mandiner arról számol be, hogy Komoróczy László pesterzsébeti önkormányzati képviselő szeptemberi halála miatt kellett időközi választást kiírni a XX. kerületben a helyére, melyet a Nemzeti Választási Iroda december 18-ára írt ki, amit végül a Fidesz-KDNP jelöltje, Szombathy Dénes Gyula nyert meg. A jelöltek között több érdekes személy is volt, az összellenzék például hosszas vita után a kerületi politikában addig nem igazán ismert Jurák Tamást indította, az ő ismerőse volt Juhák Tamás is, aki ismerősét úgy köszöntötte fel, hogy „Boldog neved napját, te zsidó!".

Az indulók között volt egy ismerős név is: bizonyos Csaszny Gábor, aki a kerületi önkormányzati képviselő, a kivégzett Ceaușescut emlegető poszttal orbánozó Csaszny Márton fia. Az idősebb Csaszny azt szerette volna elérni, ha az ellenzéki blokk a fiát indítja, ám a pártalkuk miatt ez nem így lett. Ebből nem meglepő módon nagy sértődés lett Csaszny-éknál, az önkormányzati képviselő például fia mellett kampányolt az ellenzéki jelölt, Jurákkal szemben. A politikus ki is lépett a frakcióból, ám a párttagságát megtartotta.

Az MSZP a választási vereség utáni gyászmunka során Csaszny „fejét” követelte. A szocialisták kerületi tagozata az új évet azzal indította, hogy felszólította pártjuk önkormányzati képviselőjét, hogy haladéktalanul adja át mandátumát. A Facebook-oldalukra kitett közlemény szerint a párt elismeri, hogy a Fidesz jelöltje nyerte az időközit, vereségük egyik fő okának pedig Csaszny-t állították be.

Vereségünk egyik fő oka, hogy – megtévesztve a választókat – az MSZP korábbi patronáltja, Csaszny Gábor elindult jelöltünkkel szemben”

– írták, majd úgy folytatták, hogy Csaszny Márton nyíltan kampányolt fia érdekében, az MSZP jelöltjének kárára.

Hozzáteszik, az idősebb Csaszny-t politikai megállapodás köti, minek érdekében le kell mondania a mandátumáról, Csaszny Gábort pedig felszólították, hogy mondjon le az MSZP delegáltjaként Integrit 20 Kft-nél betöltött felügyelőbizottsági tagságáról.

Csaszny Mártont felszólítjuk, hogy tartsa be az MSZP-vel 2019-ben kötött politikai megállapodást és mondjon le a párt támogatásával elnyert képviselői mandátumáról!”

– fogalmaztak. 

Durva marakodás folyik náluk

A Mandiner arról is beszámol, hogy a legutóbbi közgyűlésen is szóba került Csaszny ügye. Kovács Eszter, Pesterzsébet MSZP-s alpolgármestere az ülésen ismertette, hogy Csaszny egy nyári levelében jelezte a párt számára, hogy szünetelteti az MSZP képviselői csoportjában végzett tevékenységét.

Nem létezik ilyen jogi kategória

– fogalmazott a szocialista alpolgármester, aki szerint az a tény, hogy a fia választási kampányában tevőlegesen részt vett egyértelművé tette, hogy megszegte a 2019-es önkormányzati választás előtt az MSZP-vel kötött politikai megállapodást.

A Mandiner telefonon elérte Kovács Esztert, aki a Mandiner megkeresésére úgy fogalmazott, mivel mind Csaszny Márton, mind a felesége MSZP-tag, etikai vizsgálatot indítottak ellenük. 

Ez a legszélsőségesebb dolog, amit valaki a pártja ellen el tud követni”

– magyarázta a Mandiner megkeresésére az alpolgármester.

Keresték az ügyben Csaszny Mártont is, aki bár felvette a telefont, jelezte, nem kíván nyilatkozni, szerinte ez az egész ügy az MSZP belügye, amit nem akar megosztani a lapunkkal. 

Nem hiszem, hogy ez a Mandinerre tartozna” 

– mondta az önkormányzati képviselő.

Csaszny tetteinek hátteréről a Magyar Nemzet írt nyáron, azt írták, hogy a helyi MSZP aprózódásának hátterében Gyurcsány Ferenc állhat, ugyanis amennyiben maguk tudják állítani Csaszny-t, akár formálisan, akár informálisan, akkor többségbe kerülhet a DK a képviselő-testületben. Így azonban, hogy végül a kormánypárti jelölt nyerte el a korábbi ellenzéki helyét az időközin, ez egy fokkal nehezebb lesz. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

origo.hu

Váratlan hír érkezett Oroszországból, ez mindent megváltoztat

borsonline.hu

Kiszivárgott a titok: ezt teszik Sarolta hercegnővel az osztálytársai

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Demcsák Zsuzsa elfenekelte Marics Petit - videó

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

INSIDER

Két halálos áldozat Alsónémediben: hídról zuhant csatornába a lovaskocsi

INSIDER

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

INSIDER

Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el