Létrehozva: 2023.01.08.

Autós üldözések, lövöldözések... elképesztő, mit művelnek az embercsempészek a magyar utakon!

Hatalmas biznisz van az embercsempészetben, és egyre több elszánt bűnöző képes még az életét is kockáztatni, csakhogy megkapja a migránsok Ausztriába szállításáért járó busás összeget. Magyarország azonban így egyre inkább a menekülő embercsempészek hazája lesz.

Helikopteres vadászat erdőben bujkáló embercsempészre, autóból lövöldözés rendőrökre, városon átszáguldó, menet közben autókat összetörő menekülő embercsempész: ezek nem filmjelenetek, hanem a mellbevágó valóság. Hetek óta folyamatosan kerülnek be a hírekbe a magyar utakon rendőrök elől menekülő embercsempészek, akik úgy tűnik, bármire képesek, csakhogy ne kapják el őket.

Elképesztő, mit művelnek az embercsempészek a magyar utakon!

Rengeteg pénz van benne

Kétségtelenül hatalmas biznisz van az embercsempészetben, egy út Magyarország déli határától az osztrák oldalig több millió forintba is kerül, az embercsempészek ráadásul csak akkor kapják meg a pénz nagyobb részét, amikor „leszállították az árut”. A Riposton korábban már bemutattunk egy embercsempész TikTok oldalt, aminek videóin embercsempészek számolják le az Ausztriába leszállított illegális bevándorlókat. 

@serbiatoaustria1

Arabic. Indian . Pakistan.Bangladesh. Afghanistan .Kurdish. Turkish.

♬ original sound - serbiatoaustria

Úgy tűnik, a csatornát azért hozták létre, hogy valaki vagy valakik itt tudják ellenőrizni, az adott migráns csoport szerencsésen megérkezett-e az úticélhoz és majd később ez alapján történik az elszámolás.

Fegyverek is vannak náluk, lőnek, ha kell

Az elmúlt hetekben négy olyan filmbe illő akció is lezajlott Magyarországon, amit korábban elképzelni sem tudtunk volna.

November közepén az M5-ös autópályán, Inárcs térségében próbáltak a rendőrök egy mikrobuszt ellenőrizni, annak sofőrje azonban elhajtott Budapest irányába, majd az őt követni kezdő rendőrautóra lövéseket adott le.

Budapest határában tudták a kisbuszt megállítani, a sofőr és a mellette ülő férfi először elmenekült, de később elkapták őket a rendőrök. A páros 21 migránst szállított járművében, ők szír állampolgároknak vallották magukat.

December elején Ásotthalom külterületén állítottak meg a rendőrök egy személyautót, ám annak sofőrje bemenekült az erdőbe. Az autóban rajta kívül 9 illegális migráns utazott. 

 

A rendőrök mindent bevetettek, hogy elkapják a menekülő embercsempészt, még helikopter is kereste az erdőben bujkáló bűnözőt, akit végül el is kaptak.

Autós hajsza hosszas kilométereken át

Tavaly, a két ünnep között az M1 autópályán akartak a rendőrök ellenőrizni egy lengyel rendszámú kisteherautót, vezetője azonban nem állt meg a a jelzésre, és elhajtott a főváros irányába. Autós üldözés vette kezdetét, a grúz embercsempész szó szerint kocsikon át folytatta útját Budapestre: menekülés közben Budaörsön három, Budapesten, a Budakeszi úton, az Attila úton, és a Szilágyi Erzsébet fasoron további hét autónak ütközött, továbbá egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt. A rendőröknek végül sikerült megállítaniuk a grúz állampolgárságú embercsempészt, aki 35 fő illegális migránst szállított kisteherautójában. 

Ő majd embercsempészet bűntette, illetve hivatalos személy elleni erőszak, valamint a közúti veszélyeztetés bűntette miatt felelhet.

Szerda este egy szerb rendszámú személyautó vezetőjét akarták igazoltatni, a 31 éves sofőr azonban az egyértelmű jelzésre nem reagált, továbbhajtott. Az autót a rendőrök kilométereken át követték, végül az M1-es autópálya 8-as kilométerénél sikerült biztonságosan kivezetniük a forgalomból. A vezető ekkor kiugrott a lassú, de még guruló autóból, amely nekiütközött az egyik szolgálati gépkocsinak. A sofőrt azonnal megbilincselték. A szerb férfi autójában hét, magát indiai állampolgárnak valló migráns utazott, akik nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, őket a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőr alkoholtesztje pozitív lett, ellene ittas járművezetés vétsége és embercsempészés bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást.

Csütörtökön este az M5-ös autópályán állítottak volna meg a rendőrök egy személyautót, ám az elhajtott, végül egy fának csapódva állt meg. Az autóban hét illegális migráns utazott, egyikőjük belehalt a baleset közben szerzett sérüléseibe.

Nem éri meg

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

magyarnemzet.hu

Ronnie O’Sullivan kínos helyzetbe hozta az ellenfelét a sznúker-vb-n

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Már látni a végét a rossz időnek, de nem örülhetünk önfeledten

INSIDER

"Borzasztóan szédülök és fáj mindenem" – tizenketten verték az utcán félholtra Norbit

INSIDER

Nem tudta kifizetni 20 milliós adósságát, láncra verve tartották

INSIDER

Holtan találtak rá az eltűnt nyíregyházi négygyermekes anyára