tóth gabi
55 ország versenyzőit főzte - vagy inkább sütötte - le a 2022-es luxemburgi világversenyen Steierlein–Reichert Míra cukrászművész, Brémai muzsikusok című alkotásával.
Négyévente rendezik meg az Expogast gasztronómiai és étkészletkiállítást, amely a 2022-es Villeroy & Boch kulináris világbajnokságnak is otthont ad idén, melyen 55 ország 75 csapata méri össze tudását az érzékek páratlan lakomájában.
A cukrászversenyen a 2022-es évben Steierlein–Reichert Míra cukrászművész hozta el az első helyezést. Ez nemcsak Magyarországon, de egész Európában egyedülálló elismerésnek számít, ugyanis jellemzően valamilyen távol-keleti cukrászdához tartozó cukrászművész szokta megnyerni ezt a versenyt. Steierlein–Reichert Míra most először vett részt rajta, és mindjárt el is hozta az aranyérmet!
Nagyon színvonalas verseny volt. Csodálatos élmény volt a rengeteg cukrász mellett dolgozni, figyelni a munkájukat és látni, ahogyan ők is figyelik az én munkámat. Hatalmas élmény volt számomra, egy valóra vált álom
– osztotta meg velünk Steierlein–Reichert Míra aranyérmes cukrászművész.
„Olyan visszajelzéseket kaptunk a versenynap során, amelyek bizakodásra adtak okot. Ennek ellenére végigizgultam minden egyes percet, egészen az eredményhirdetésig” – árulta el lapunknak a cukrászművész, akit családja is elkísért a versenyre.
„Mivel a közvetlen családtagjaim, a férjem és a kislányom ott voltak velem, a szüleimet és a kisfiamat értesítettem először. Ő még nagyon pici egy ilyen úthoz. A 8 éves kislányom ugyanakkor jól érezte magát” – mesélte Míra.
A Brémai muzsikusok című alkotásával meg tudta mutatni, mit is tud.
Nagyon szeretem az állatokat és az élettel teli dolgokat. Szerettem volna egy testhezálló témával előállni. Jellemző a versenyre, hogy komorabb, drámaibb, elvont dolgokat ábrázolnak a cukrászművészek. Én valami nemzetközi, vidám tortát képzeltem el
– mondta Steierlein–Reichert Míra. Két és fél hónapot készült a versenyre, családja és a Kokó Cukrászda támogatásával.
A veszprémi Kokó Cukrászda cukrásza tulajdonosa büszke cukrászművésze sikereire.
„A versenyen való részvételt több hónapos tervezés és napi 10-14 órás munka előzte meg, melyet a versenyen, éles helyzetben kellett tökéletesítenie Mírának” – árulta el lapunknak Pintér Zsolt.
A kihelyezett művészi alkotásokon jól látszott, hogy a koronavírus-járvány után a megszokottnál jóval depressziósabb hangulatban van az emberek többsége. A sok komor mű mellett üdítő látványt nyújtott Míra Brémai muzsikusok című alkotása, ami csodálattal töltött el mindenkit, aki csak ránézett. Elképesztő alkotás született, melyet a zsűri méltóképpen jutalmazott
– hangsúlyozta a Kokó Cukrászda tulajdonosa.
A Luxexpo nagyon összetett rendezvény, melyen különféle előadásokkal, szakmai konferenciákkal, élő főzőshowkkal, termékbemutatókkal, valamint egy 900 férőhelyes étteremmel várták a kulináris világ szerelmeseit.
A látogatók az étkészletek, evőeszközök, edények legújabb trendjeit, valamint az élelmiszer-feldolgozás és dekorálás újdonságait is felfedezhették a november 30-án záró, több napos rendezvényen.
Steierlein–Reichert Míra a jövő cukrászainak is üzent:
Rengeteg munkára és elhivatottságra van szükség ahhoz, hogy a cukrászmester kifejezhesse önmagát a munkájában.
Míra a terveiről is beszélt.
„Ezután a minden szempontból intenzív időszak után először szusszanok egy kicsit. Utána nekiállunk megbeszélni a további terveket. Továbbra is a Kokó Cukrászdában dolgozom majd, és szeretném az ott szervezett tanfolyamokon átadni a tudásomat. Ami a két év múlva elérkező stuttgarti cukrász olimpiát illeti, hamarosan arra is elkezdek készülni, szóval sok tervem van” – árulta el az aranyérmes cukrászművész.