Létrehozva: 2022.12.29.

Megtaláltuk az új Bróker Marcsit, havi 20 százalékot ígér befektetőknek

100 ezer forintos beugróval ígér passzív jövedelmet egy energiaital állítólagos forgalmazója a neten. A tulajdonos hírhedt csaló, alapított már kamu magánbankot, politikai pártot, és elektromos csodakamiont is hazudott a világnak.

Szerző Forgács Ági

Meglepő Instagram-hirdetésre bukkantunk: a Kosher energiaital állítólagos gyártója és forgalmazója passzív jövedelmet ígér azoknak, akik elhiszik ezt a messziről bűzlő kamut. A leírás szerint 100 ezer forint befizetése után 3 hónapig havi 20% hasznot ígér egy férfi. „Ami a hasznot megtermeli, minden esetben a világ egyetlen luxus és piacvezető energiaitala, a Kosher Energy Drink Moses” – hirdeti és hozzáteszi: „svájci minta alapján pénzt keresünk a pénzeddel”.

A „Marson is kapható” energiaital

B. még 2017-ben alapította meg a Kosher Energy Drink Zrt.-t, majd miután ezt a céget felszámolták, a Kosher Group Zrt.-t hozta létre. A kosher energiaital weboldalán az áll, hogy a világ legerősebb energiaitala, "ami a Marson is kapható", az ajánlás szerint háromszor erősebb, mint a Redbull ("majdnem háromszor annyi koffeint és másfélszer annyi taurint tartalmaz"). 

Valószínűleg sem Elon Musk, sem Donald Trump nem tud róla, hogy a kosher energiaitalt reklámozzák... 

Maga az ital létezik, és az is tény, hogy erős energiaital: 2019-ben a 444 két újságírója tesztelte, ők szívrohamszerű tünetekről számoltak be, és „inkább drogos, mint energiaitalos” élményként írtak a tesztről.

3 hónapig 20% haszon

A férfi tehát ebbe ajánl befektetési lehetőséget szponzorált hirdetéseiben. „Egyetlenegy befektetési lehetőség van, 100 ezer forint, amivel havi 20 ezer forintot termelsz én általam a kosher eladásaiból, neked dolgod nincs vele, ezért passzív” – szól a leírás. Példát is hoz a remek üzletre: „Befizetsz 100 ezer forintot 3 hónapos szerződésre. Azon nyomban kapsz 100 ezer forint ellenértékben terméket (amivel szabadon rendelkezel), a 30. napon kiveszel 20 ezer forintot, a 60. napon kiveszel 20 ezer forintot, és a 90. napon 120 ezer forintot” – szól a példa, B. tehát azt állítja, hogy a 3. hónap végén visszaadja a befizetett százezer forintot, és havonta 20 százalék kamatot fizet négy hónapig. 

Íme, az "üzleti modell".

A remek pénzügyi tranzakcióról állítólag megbízási szerződés készül a Kosher Energiaital Zrt. és a beugró befizetője között, ami tartalmazza, hogy a befizető mennyi jutalékot kap, mikor és meddig, illetve titoktartási szerződést is kötnek vele. A férfi azt állítja oldalán, hogy nem az energiaital gyártásába fekteti be az így megszerzett pénzt, hanem egy „automata marketing rendszert” épít fel belőle. 

Nagyobb pénzeket is szeretettel vár. 

„Termékem van bőven, folyamatos a gyártás. Viszont leszerződtem 12 országgal, és brutális mennyiségű pénzt tudok megforgatni! Jóval többet is tudnék, mint amennyim van. A világ legnagyobb balekja lennék, ha nem használnám ki a lehetőségeimet. Imádom a pénzt, és értek is hozzá, hogy kell jó sokat csinálni” – írja magáról B...

 

Nem először próbálkozik csalással

A férfi neve sokaknak ismerős lehet, ő volt az, aki édesanyjával 2016-ban megalapította és bejegyeztette a König Bankot, a Magyar Nemzeti Bank azonban nagyon gyorsan lépett és megtiltotta a jogosulatlan tevékenység végzését a társaságnak. „A König Bank megalapítását követő gyors jegybanki fellépésnek és a nyilvánosság tájékoztatásának is köszönhetően az MNB a most lezárt piacfelügyeleti eljárásában nem azonosított olyan bizonyítékot, amely szerint a társaság ténylegesen üzleti kapcsolatot létesített volna valamely érdeklődővel. A König Bank a feltártak szerint azonban megkezdte banki működését, noha erre nem rendelkezett jegybanki engedéllyel vagy regisztrációval. Azután, hogy az MNB törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezett az ügyben, a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága is intézkedést hozott a társasággal szemben” – adta ki 2017 januárjában közleményét a Magyar Nemzeti Bank a kamubankról.

Kamubankot is csinált édesanyjával. 

Elektromos csodakamiont is hazudott már

B. ezután elektromos csodakamionjával került be a hírekbe. Nem kevesebbet állított, minthogy Magyarországon, Hegyeshalom közelében készülhet majd a világ első tisztán elektromos meghajtású kamionja, aminek a fejlesztése már be is fejeződött. „A fejlesztések 2017 júniusában teljesen befejeződtek, a várt eredményeket is maximálisan túlszárnyalták: 1200 forintos áramköltséggel képes a kamion teljes rakomány mellett száz kilométer megtételére, amivel egyik korszerű dízelkamion sem vetekedhet” – nyilatkozta akkor. 

A csodakamionról persze hamar kiderült, hogy ordas nagy kamu, de ez a dolog is hamar elült.

A Szabadság hídról követelt időpontot a köztársasági elnöktől

B. 2010-ben pártot is alapított, Új Szociáldemokrata Néppárt néven, természetesen ő lett a pártelnök.  Leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy felmászott a Szabadság híd tetejére, és onnan letelefonált, hogy addig nem megy le, amíg nem kap időpontot Sólyom László köztársasági elnöktől, akivel az országban dúló korrupcióról szeretett volna társalogni.

Benke Gábor
Ez is ő: letelefonált a Szabadság-hídról, és közölte. addig nem jön le, amíg az akkori államfő, Sólyom László nem beszél vele... Fotó: Kovács Tamás / MTI

 

"Nem a szaros százezerre vagyok rágerjedve"

Felkerestük B.-t a hirdetésben megadott e-mail címen és a passzív jövedelemről érdeklődtünk nála, arról, hogyan kellene adóznunk a "jutalék" után és hogy milyen garanciát tud adni arra, hogy nem szalad el a 100 ezer forintunkkal. 

"Meggyőzni nem akarlak. Nekem egy ilyen 100 ezres ügylet a végére 260 ezer forintban van. Megéri nekem? Bőven. Garancia? Adózás? Mindenki magának adózik. Ez egy jutalék. Garancia? Már az ügylet elején több értékben kapsz árut. További garanciáról ne is beszéljünk… nem nagyképűség, de nem a szaros százezerre vagyok rágerjedve, úgy hogy a márkám ér közel másfél milliárd eurót. Nyilván akkor , ha el akarnám adni" - válaszolta levélben. 
 

 

Szerző Forgács Ági

Ez is érdekelhet

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

origo.hu

Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra képes rendet tenni Budapesten

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

life.hu

A szülőkön múlik, hogy jó testvérek lesznek-e a gyerekek

magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

origo.hu

Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

ripost.hu

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria