Létrehozva: 2022.12.22.

2022 karácsonyi filmek: A nosztalgiafaktorra építenek a streamingszolgáltatók

Visszatérnek a Télapu-filmek szereplői, de feltűnik Lindsay Lohan és Freddie Prinze Jr. is. A karácsonyi filmek a streamingszolgáltatóknál sem elhanyagolhatóak.

Szerző Ripost

A nosztalgiafaktor valódi csodafegyver – tudják ezt a filmkészítők, illetve a streamingszolgáltatók, melyek közül több is él ezzel, például a karácsonyi filmek esetében. Hiszen mi másért vették volna elő az ezredforduló tinikedvenceit, mint Lindsay Lohant vagy Freddie Prinze Jr.t, ha nem azért, hogy a mai negyveneseknél kimaxolják a nosztalgiafaktort és ezáltal (is) berántsák őket az előfizetőik közé.

A karácsonyi filmek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a rengeteg streamingszolgáltató programkínálatában is
A karácsonyi filmek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a rengeteg streamingszolgáltató programkínálatában is Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

A karácsonyi filmek egyikében apukaként tér vissza Freddie Prinze Jr.

A lányok álma, aki olyan mozikban hódított, mint A csaj nem jár egyedül, a Rád vagyok kattanva, a Pasik és csajok vagy a Nyakiglove, no meg a fiúk példaképe a Tudom, mit tettél tavaly nyáron és a Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron horrorokból, most újra romantikázik. Nem is akárhol: a Netflix 2022-es ünnepi alkotásában, a Karácsony veledben.

Fotó: Netflix

A történet egyszerű: az ünnepelt, de hanyatló szerencsecsillagú popsztár komoly feladatot kap: karácsonyi slágert kell írnia. Az ihlet nem jön, a közelgő határidő miatti nyomás sem segít, ezért úgy dönt, ahelyett, hogy görcsölne, inkább kilép a komforzónájából, és elutazik meglátogatni az egyik rajongóját. A lelkes kamasz apukáját alakító Freddie Prinze Jr. a történet szerint zenetanár, annak idején bandában is játszott, így nem nehéz összerakni, hogy vajon összejön-e karácsonyi dal, s ha igen, ki segít benne! Persze ott van még a popsztár pasija és a menedzser új üdvöskéje, no meg egy fontos családi esemény, amely ütközik egy kiemelt programmal, hogy ne legyen annyira egyszerű a történet. Persze ez egy karácsoyni film, annak minden romantikájával és egyszerűségével, ugyanakkor jó látni Freddie Prinze Jr.-t, még akkor is, ha az idő őt sem kímélte.

Lindsay Lohan – Botrányok után karácsonyi tündöklés

A dúsgazdag szállodalánc-tulajdonos elkényeztetett kicsi lánya komoly változás előtt áll. Hiába próbál apuci nem létező titulussal munkát adni szeme fényének, ő bizony nem kér apuci szállodabizniszéből. Mi több, egoista szerelme úgy dönt: megkéri a kezét! De jaj: a romantikusnak szánt, hegytetőn megejtett lánykérésbe hiba csúszik, a lány a hegyről lecsúszik, megsérül és elveszíti az emlékezetét!  

Fotó: Netflix

A közeli kis panzió sármos vezetője talál rá és átmenetileg szállást is biztosít neki. Miközben a főszereplőt alakító Lindsay Lohan az emlékeit keresi, őt a vőlegénye, no meg a szállodatulajdonos személyzete próbálja megtalálni...

Az egykor ünnepelt, majd drog- és alkoholproblémák, valamint börtönbüntetések miatt háttérbe szorult Lindsay Lohan visszatérése bejött a Netflixnek, a november 10-ei megjelenés után egy nappal ugyanis ez a produkció vezette a Netflix legnézettebb filmjeinek listáját.

Visszatér Télapu, de új hangot kapott 

A mozikban három részt is megélt, összesen 470 millió dollár feletti bevételt produkáló Télapu idén különleges folytatást kapott a Disney+-on: egy 6 részes minisorozatot. A streamingszolgáltató nem csak Tim Allent hozta vissza Télapu szerepében, de a Télapukban feltűnik a felesége és vezető manója, Bernárd is, nem beszélve a mozifilmek számos ismerős szereplőjéről. 

Fotó: Netflix

Télapu tehát visszatért, de csak azért, hogy bejelentse: ideje nyugdíjba vonulnia... Persze ehhez mindenki másnak is lesz egy-két szava!

A nosztalgiafaktoros húzás bejött a Disney+nak a Télapukkal, az első két rész premierjének a hetében ez volt az Egyesült Államokban 10. legnézettebb sorozata az összes streamingszolgáltató szériái között. A magyar nézőknek ugyanakkor szokniuk kell Télapu új szinkronhangját: az eredeti trilógiában Tim Allennek hangját kölcsönző Szakácsi Sándor 2007 óta nincs velünk.

 

origo.hu

Orkánszerű széllel csapott le a szörnyű vihar Magyarországra

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

borsonline.hu

Erősebb, mint a reggeli kávé: überszexi testet villantott Palvin Barbi

ripost.hu

"Egyre nehezebb" – Mellékhatásokkal küzd Katalin hercegné, sokat fogyott és hullik a haja

mandiner.hu

Halálos fenyegetést kapott Zelenszkij – és nem is akárkitől

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. május 20-26.: a Nyilas telihold szenvedélyt hoz

ripost.hu

Te felismered a magyar retró slágereket a szövegük alapján? - Kvíz

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

ripost.hu

Te tudtad? Ez a sztár volt a tavaly elvált Meryl Streep nagy szerelme

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

A történelem ismétli önmagát? A dollárbaloldal ismét háborúba sodorná Magyarországot

INSIDER

„Manipulatív, erőszakos, nárcisztikus” – Magyar Péterről kérdezték mesterséges intelligenciát

INSIDER

Nyugati katonai kiképzők Ukrajnába küldését fontolgatja a NATO

INSIDER

Kocsis Máté: sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett

INSIDER

"Veszélyre akar bennünket figyelmeztetni" – 22 éve vigyáz egy szellem Mónika családjára, az édesanya ledöbbent, ki lehet az

INSIDER

Visszatért a polcokra a Lidl slágerterméke, amire régóta vártak a vásárlók– ráadásul olcsóbban

INSIDER

Szuperhősök mérték össze az erejüket a S.E.R.E.G. főhősével

INSIDER

"Már sosem tudjuk tőle megkérdezni, mi bántotta" – vonat elé lépett a 14 éves Eszter