3 hónapja

Jónak lenni jó! - Több híresség is csatlakozott a jótékonysági kampányhoz

Az adományvonalra érkező támogatások mellett ismert emberek, szervezetek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is támogatja a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét (MVGYOSZ) a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, tizenegyedik jótékonysági kampánya, amely egész napos műsorfolyammal ér véget vasárnap este.

Novák Katalin köztársasági elnök egy általa kötött sállal járul hozzá jótékonysági akcióhoz. 

A Győri Nemzeti Színház az Oliver című produkció utolsó elődására szóló két VIP-páholyt, valamint a színház épületében zajló exkluzív kulisszajárást ajánlott fel, míg a Magyar Batthyány Alapítvány pénzügyi támogatással segíti a MVGYOSZ munkáját.

Fotó: Kisalföld


A műsorban elhangzott, hogy az Aranybulla televíziós sorozat-változatát december 25. és 30. között vetíti a Duna televízió, esténként 20 órától. A produkció a filmben szereplő, két megszentelt oroszlános zászlóval és egy különleges ólomkatonával segíti a Jónak lenni jó! kampányát.
A Béres Alapítvány idén is beszáll a jótékonysági akcióba, Béres József, a Béres Csepp feltalálójának kutatási naplójából való saját kezű jegyzetének felajánlásával.
Béres Klára, az alapítvány elnöke a műsorban elmondta: idén ünnepli a Béres Csepp ötvenedik évfordulóját, ezért egy olyan tárgyat ajánlottak fel, amely kötődik a jubileumhoz. Béres József naplójegyzete a tudós saját kezű hiteles aláírásával 1978-ban íródott, ekkor került először forgalomba a magyar humángyógyászati készítmény. Béres József olyan különleges ember volt, aki az életét mások szolgálatába állította - hangsúlyozta az alapítvány elnöke.
Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós nevében a Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ a Szojuz 36 űrhajó indítókulcsának sorszámozott, eredeti hiteles másolatával és az űrhajós által aláírt és hitelesített okirattal csatlakozott a kezdeményezéshez.
Farkas Bertalan a műsorban elmondta, hogy annak idején Szojuz űrhajót a mérnökök indították el a most felajánlott kulcs eredeti változatával. Balázs Virág, a Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ vezetője arról beszélt, hogy a központban az innovatív technológiákat mutatják be gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A gyerekek a technikai tudáson kívül robotokkal, VR-szemüveggel vagy a 3D-s nyomtatással is megismerkedhetnek. Januártól téli tábort indítanak Farkas Bertalan közreműködésével, 

aki a foglalkozások keretében különféle űrrel kapcsolatos tevékenységeket végez majd a gyerekekkel

 - mondta.

Farkas Bertalan
Fotó: Németh Ferenc


Andrea Bocelli világhírű olasz tenorista a Jónak lenni jó! jótékonysági akciónak küldött levélben köszöntötte a nézőket. Bocelli mindannyiunkat arra emlékeztet, hogy soha ne felejtsük el gyermekkorunk tisztalelkűségét, és ezt ne csak karácsony ünnepén idézzük fel, hanem a hétköznapokon is. Az adománygyűjtő kampány részére Andrea Bocelli személyes ajándéka két, kereskedelmi forgalomban nem kapható könyvalbum a világhírű tenor saját kezű dedikálásával.
A Jónak lenni jó! jótékonysági akció minden évben az adományvonalra érkező támogatások mellett ismert emberek, szervezetek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is gyarapítja a támogatott szervezetnek gyűjtött összeget.

Fotó: Instagram


A különleges tárgyak többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet megtekinteni, a vásárlás menetéről a [email protected] e-mail-címen lehet tájékozódni. Néhány különleges tárgyat pedig a közmédia vasárnapi egész napos műsorfolyamában bocsátanak árverésre. Az MVGYOSZ tevékenységét bárki segítheti, 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával vagy SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra. Az adományok minden esetben a kedvezményezett szervezet számlaszámán jelennek meg, a közmédia pedig követi az adományok útját, hogy hitelesen közvetítsen az akció által elért eredményről.
A közmédia célja, hogy a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel évről évre egy jó és nemes ügy mellé álljon. A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt tíz évben több mint kétmilliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez.

INSIDER

Jónak lenni jó! - Több mint 112 millió forint gyűlt eddig össze

Folyamatosan érkeznek a felajánlások.

INSIDER

Jónak lenni jó! - Több mint 112 millió forint gyűlt eddig össze

Folyamatosan érkeznek a felajánlások.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

27 év után újra találkozott Jennifer Anistonnal a Jóbarátok gyereksztárja - videó

origo.hu

Undorító módon megalázták a kismama Hosszú Katinkát

borsonline.hu

Ismert emberek is érintettek a milliárdos költségvetési csalásban

vg.hu

A Wagner-vezér szerint óriási erőket mozgósítanak az ukránok és hamarosan támadnak

ripost.hu

Botrány! Azariah dalával gyalázták meg Jimmy emlékét

hirtv.hu

Ragaszkodik az ellenzék a Horn sétány nevéhez

origo.hu

Titokban hazautazott Dominikáról Dárdai Blanka és L.L. Junior

ripost.hu

Hihetetlen meglepetés: egy világsztár fia üzent Sipos Tominak - Videó!

ripost.hu

Szírek és afgánok vették át a hatalmat Bécs legnagyobb piacán

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Gabonaháború Brüsszellel: Magyarországgal fizettetnék meg Ukrajna támogatásának árát

INSIDER

Összefogott a magyar sportvilág Tomikáért - a legdrágább terápiára gyűjtenek pénzt a világhírű sportolók

INSIDER

Budaörs egyharmadán még mindig kútra járnak ivóvízért a lakosok

INSIDER

Magyarország visszatér az űrbe: Leszámolnak eddigi életükkel a hazai űrhajósjelöltek - videó

INSIDER

Vigyázat! Álprofilokról, "LEGO-dílerek" próbálják meg átverni az embereket

INSIDER

Halálosan megfenyegették az ovisokat Gyöngyösön

INSIDER

Vérfagyasztó videó került elő a csepeli gyerekmolesztáló férfiról

INSIDER

Petrás János: "Csak a magyar érdek számít!"