Létrehozva: 2022.12.22.
Módosítva: 2022.12.22.

Ünnepeld együtt az új esztendőt Mága Zoltánnal és Kossuth-díjas művészekkel!

Nemzet Színészei, Kossuth-díjas művészek és rangos előadók lépnek fel Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész újévi koncertjén 2023. január 1-jén az Arénában.

A béke, a szeretet és az összefogás jegyében rendezik meg a XV. jubileumi Budapesti Újévi Koncertet, mely különlegessége, hogy a több száz fellépő egy megismételhetetlen közös produkcióval áll ki a békéért. A gálaest az egyedi díszlet és látványvilág mellett számos meglepetést tartogat a Papp László Budapest Sportaréna közönségének.

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész sztárvendégei között szerepel Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes.
Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes és Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész. Fotó: Schumy Csaba / Budapesti Újévi Koncert iroda

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész, Budapest díszpolgára immár másfél évtizede, hogy hagyományt teremtve útjára indította egyedülálló újévi gálakoncertjét. Az elmúlt 15 évben minden január elsején rangos világsztárokkal, a legnevesebb hazai és nemzetközi előadókkal, Kossuth-díjas művészekkel világszínvonalú műsor keretében, telt ház előtt köszöntötték az új esztendőt. A „hagyomány folytatódik” mottó alapján az előttünk álló év első estéjén sem lesz ez másként. A Szeretet hegedűse által megteremtett egyedülálló tradíció folytatásaként az ünnepi gálakoncert sztárvendégei a világ legrangosabb operaházainak ünnepelt előadója Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes, valamint közkívánatra Sheléa Frazier amerikai énekes a huszonhétszeres Grammy-díjas Quincy Jones művésztársa lesznek, akik mellett színpadra lép Sümegi Eszter, a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas operaénekese és Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes is, akik egy különleges előadással is megörvendeztetik a közönséget.

Mága Zoltán XV. jubileumi Budapesti Újévi Koncertjén színészlegendák is szerepelnek a több száz fellépő között.
Fotó: Budapesti Újévi Koncert iroda

A koncert meghívott művészeként köszönti majd a közönséget Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész és Bodrogi Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész-rendező is, aki szintén a Nemzet Színésze cím birtokosa. A fellépők sorában ott lesz Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és Voith Ági, Jászai Mari-díjas színész-rendező, valamint a hazai könnyűzenei élet kimagasló előadói, többek között: Wolf Kati énekesnő, aki 2011-ben az év női előadója volt, Mága Jennifer, a Budapest Dal 2019 győztese, Kökény Attila és Takács Nikolas többszörös arany- és platinalemezes énekesek, valamint Nyári Kálmán népszerű előadóművész.

Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész.
Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész és Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész. Fotó: Schumy Csaba / Budapesti Újévi Koncert iroda

A XV. jubileumi Budapesti Újévi Koncert tematikus blokkokra osztva közös kiállás lesz a békéért, hogy a szomszédos országunkban dúló háború mielőbb véget érjen, valamint a felebaráti szeretet és az összefogás erejével legyőzzük a kihívásokat, azokat a nem várt nehézségeket, amelyek meggátolják és megnehezítik a mindennapi életünket. Az ünnepi gálán a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai embertársunk mellett hátrányos helyzetű és állami gondoskodásban nevelt gyermekek is vendégként vesznek részt. A világ magyarságának egységeként kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekek a gálakoncert művészeivel a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok kíséretében egy közös produkcióban állnak ki Európa és a világ békéjéért. Vezényel Kovács László Liszt Ferenc-díjas, Kiváló Művész, karmester. Műsorvezető Ördög Nóra, rendező Szente Vajk.

A gálaest az egyedi díszlet és látványvilág mellett számos meglepetést tartogat a Papp László Budapest Sportaréna közönségének.
A gálaest az egyedi díszlet és látványvilág mellett számos meglepetést tartogat közönségének. Fotó: NANASIPAL / Budapesti Újévi Koncert iroda

A béke, szeretet és összefogás jegyében zajló koncerten Mága Zoltán a művésztársaival ismételten köszönetet mond az orvosoknak, ápolóknak, rendvédelmi szervek tagjainak, és természetesen a pedagógusoknak áldozatos munkájukért, továbbá külön köszönetet mondanak a rendőröknek, katonáknak és határvadászoknak, akik folyamatosan őrzik és védik hazánkat és a közrendet. A hagyomány részeként ezúttal is átadásra kerül a Budapesti Újévi Koncert Gáladíja, amelyet a Hollóházi Manufaktúra által készített nagyértékű porcelánhegedű jelképez.

Ajándékozza meg szeretteit karácsony alkalmából koncertjeggyel, és legyen részese Ön is a gálakoncertnek, köszöntsük együtt az új esztendőt Mága Zoltánnal, Budapest Díszpolgárával és sztárvendégeivel 2023. január elsején az Arénában!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mindenki elől rejtegetett fotóiról beszélt Bálint Antónia

origo.hu

Letartóztatták a bőnyi diáklányt, aki megkéselte osztálytársát

borsonline.hu

Rettenetes videó: kirándulóknak esett neki a kegyelmet nem ismerő medve az erdőben

vg.hu

Karddal ölt meg egy tizennégy éves fiút a londoni ámokfutó – videó

mindmegette.hu

A hét közepén bezár minden Lidl: így alakul a boltok nyitvatartása május 1-jén

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

origo.hu

Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

mindmegette.hu

6 gyorsan összedobható sütemény, ha nem szeretnél a majálison feleslegesen pénzt költeni

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Karácsonyt még a saját munkavállalóinak a sorsa se érdekli

INSIDER

Óráink vannak hátra: felhőszakadással, jégesővel esik vissza a hőmérséklet 15 fokot

INSIDER

„Óriási dolog, hogy Levi is esélyt kapott" – versenyt fut az idővel az ötéves izomorvadásos kisfiú

INSIDER

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna